Hiteles dokumentumot találtak a tudósok, mely szerintük bizonyítja, hogy Jézusnak volt felesége. A 4. századi papíruszt Jézus feleségének evangéliumaként emlegetik. A papírtöredéken a következő sorok olvashatók: "Jézus azt mondta nekik, az én feleségem... " A másik sor így folytatódik: "Ő lesz az én tanítványom"

Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
@Dulcinea: Én is így tanultam: )) A hatalomért, és a befolyásért minden lehetséges eszközt bevetettek.
No mindegy, naivitásom teljes tudatában hiszem Jézus létezését, de úgy mint hús-.vér földi halandót, egy tanítómestert, aki gondolkodásban és cselekedeteiben megelőzte a korát, azt a kort, amelyben élt. Ennélfogva pedig akár házasember is lehetett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@qxy: Nem akarom én ragozni a dolgokat, de kívánom Neked, adja az Isten, hogy pl.: egy nyári délután bekeveredjél egy üres templomba, miként gyakran én és hárman lesztek ott, az Úr, a hangszer és Te. Megtanulod akkor a bensőséges párbeszédet valakivel.
Proli
@silber13: A hangszerek királynőjének értő megszólaltatójával állok szemben?
Nos akkor mélyen meghajolok nagyjóuram előtt!
Minden tiszteletlenség nélkül.
A zene lehet az a valami ami nyelvek helyett is képes beszélni ebben a bábeli zűrzavarban.
Nem orgonamű, de SmetanaMoldvájából a Hazám tételnél kevés szebb vallomás van a haza szeretetéről!
(Van, Simándi által tolmácsolt dal a Bánk bánból, de ez nem annyira ismert)

A témánál maradva:
Jézus hitvilága követhető számomra, de lerántva róla a vallási maszlagokat.
silber13
@Proli: Értő megszólaltató...? Ne gúnyolódj velem. Hol vagyok én még az értő megszólaltatástól... jó tanáraim voltak, sőt remek tanáraim. Fiatal fejjel hittem, hogy na most már mindent tudok ( technikailag) enyém a világ... Aztán meghallgattam egy Varnuszt és lemezről egy Sweitzert és rájöttem, hogy technikailag ugyan kaparászom a hangszer rejtelmeit, de OTT BELÜL, ZENEILEG a nullával vagyok egyenértékű. Talán,ha az Úristen megsegít,néhány tucat év multán közelebb kerülök majd a NAGYOKHOZ. De tudom, erre semmi esélyem sincs, talán majd... esetleg...ott fent... remélhetőleg, ha nem is a profik, de azért Buxtehude kegyelmes úrtól kapok majd néhány orgona leckét. Hát ennyi. Sajnálom, hogy negatív hangulatomat rád zúdítottam... Elnézést...
Proli
@silber13: Elnézést?
Szabad egy mellnézést?
Ma ilyen nap van, jön a meleg :(
Bár ismerem a kottát és unokáimnak tudok segélni de zenész az nem vagyok.
De szeretem, mert a jó zene az nem hazudik!
qxy
@silber13: Voltam már így és én is szeretem az orgonát, szeretek játszani rajta. Egyszerűen csodálatos a hangja és felemelő. amikor játszom, néha ki is csordúl a könny a szememből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.