Hiteles dokumentumot találtak a tudósok, mely szerintük bizonyítja, hogy Jézusnak volt felesége. A 4. századi papíruszt Jézus feleségének evangéliumaként emlegetik. A papírtöredéken a következő sorok olvashatók: "Jézus azt mondta nekik, az én feleségem... " A másik sor így folytatódik: "Ő lesz az én tanítványom"

Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
@Dulcinea: Én is így tanultam: )) A hatalomért, és a befolyásért minden lehetséges eszközt bevetettek.
No mindegy, naivitásom teljes tudatában hiszem Jézus létezését, de úgy mint hús-.vér földi halandót, egy tanítómestert, aki gondolkodásban és cselekedeteiben megelőzte a korát, azt a kort, amelyben élt. Ennélfogva pedig akár házasember is lehetett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dulcinea
Ha igaz! És tényleg találtak hiteles dokumentumot, miszerint, Jézusnak felesége volt! Akkor ez a megállapítás alapjaiban fogja megrengetni a katolikus egyházakat!
Hisz a katolikus egyházak időtlen idők óta hirdetik a cölibátust, mely szerint ugye a katolikus papok nem házasodhatnak, egyáltalán nővel testi kapcsolaton nem létesíthetnek.
Na most akkor mi lesz?
Bár ismételten megjegyezném, hogy a biblia, nem jelenti ki egyértelműen, hogy Jézus házas volt! De azt sem, hogy nem volt házas!
Kutyafüle
@Dulcinea: Nagyon lényeges a meglátásod, Itt következik az, hogy a katolikus egyháznak miért és mennyire volt érdeke egyes tényeket a maga javára fordítani, vagy tényeket elferdíteni.
Dulcinea
@Kutyafüle: ...és még azt képzeld majd el kedves @Kutyafüle: ha ez a vizsgált pergamen darab teljes hitelességet nyer, akkor a Vatikán meg egyenesen földhöz veri magát!
Hisz ne feledjük, hogy magának a Vatikánnak van a legtöbb oka ferdítésre, a teljes igazság elhallgatására a hívő emberek megtévesztésére sötétben tartására! Nem véletlen lett állam, az államban!
Kutyafüle
@Dulcinea: Mond meg, hogy nem tisztább és erkölcsösebb , hogy protestáns papok házasodhatnak, családban élnek. A reformátusok, és az evangelikusok példul. Az ő szájukból hitelesebb a család szentsége, a gyermekek szeretete. Mondom ezt én aki szintén katolikus:))
A "szemforgató hamis papok" éppen elég bűnt követnek el, a megbocsájtás égisze (maszlaga) alatt. Egymás után derülnek ki bűnösségük, amit a fiú gyermekek ellen elkövetnek. Most éppen az Ausztrál egyház van górcső alatt.
Dulcinea
@Kutyafüle: De sokkal tisztább és erkölcsösebb lenne de...tudod az a fura az egészben, hogy maga a biblia nem is tiltotta, lehet nem is szorgalmazta a papok házasodását, ezért véleményem szerint az ide tartozó passzust szabadon értelmezték! Pl. a katolikus egyházakban II.Innocent pápa tiltotta, meg a papi személyek házasodását, valamikor a XII. század körül! Ez a pápa tette ezt előre megfontolt okokból, mert a papi nőtlenség ugye komoly politikai és gazdasági előnyökhöz juttatta az egyházakat! Ugye a nőtlenség által nem kellett, az egyházi javaknak vagyonoknak, birtokoknak szétosztódni! ( lásd Vatikán) valahogy így akarta biztosítani a papok lojalitását,stb.
Dulcinea
@Kutyafüle: Hamis, nem elegendő elhivatottsággal rendelkező papok, mindig is voltak, és lesznek is sajnos! De tény és való, hogy a katolikus papok között van a legtöbb pedofil, meg egyéb lelki retardáltsággal rendelkező pap utánzat!
Kutyafüle
@Dulcinea: Én is így tanultam: )) A hatalomért, és a befolyásért minden lehetséges eszközt bevetettek.
No mindegy, naivitásom teljes tudatában hiszem Jézus létezését, de úgy mint hús-.vér földi halandót, egy tanítómestert, aki gondolkodásban és cselekedeteiben megelőzte a korát, azt a kort, amelyben élt. Ennélfogva pedig akár házasember is lehetett.
QQríkú
Az egy ház vagyoni megfontolásból tiltotta be a házasságot, mert a nő amióta létezik csak viszi a vagyont.
Dulcinea
@Kutyafüle: Magam is hiszem, Jézus létezését! Lehetett, akár házas ember is, mint ahogy az ellenkezője is! Ettől hiszek benne! Ugyanakkor, hidd el, @Kutyafüle: , hogy Jézus személye, miszerint, született istenség volt-e! Avagy földi halandóból lett istenség, még mindig heves vita tárgya! De erről majd legközelebb!:)
Kutyafüle
@QQríkú: Ha van mit, akkor viszi:)) De vagyont asszonnyal is lehet szerezni:))

Lásd Habsbugok jelmondata: "Házasodj csak boldog Ausztria!""
Nakimaga
Ha házasodott volna,annak máshol is nyoma marad,de,valószínű nem akart özvegyet hátra hagyni,ezért nincs nyoma a kopt íráson kívül,ami választ adhat!
A világ vallásai tiltják a papjaiknak a nősülést?
QQríkú
@Kutyafüle: Ausztria lehet, hogy boldog volt de a férjek?
Dr plágium
Ha felesége nem is, szeretője biztosan volt!

@Nakimaga: Azt hiszem nem, ebben egyedülálló a katolikus egyház.
kedwes
Drágáim! Amíg a Szent Írást, emberek írták(írják), addig a Szentek keze is arra hajlik!
Egyébként, már sok-sok Jézusnak titulált tézis bukott meg, miért ez ne lehetne igaz?
Tavaly tavasszal, a Budapesti Bazilikában tartott katekézist Erdő Péter, - aki zsidó származású – Katolikus egyházfő. Arról beszélt mennyire szerette Jézus a Vallást és az egyházat. Azzal érvelt, hogy Jézus kiterelte a népet a pusztába imádkozni!
Nos, úgy tudom a tanításból, hogy Jézust pontosan az egyházellenessége miatt feszítették meg! Azért terelte ki a népet is a pusztába, hogy ne kőfallal körülvett házban imádkozzanak, hanem a tiszta égbolt alatt, az Isten szeme előtt.
Hát ennyit, a vallás és az egyház hitelességéről!
lbs
Az ilyen iratokra szokás mondani apokrifek.
Ezek olyan kinyilatkoztatásnak tűnő iratok, amelyeknek a valóságtartalma nincs kellő mértékben alátámasztva.

Unatkozóknak ajánlottak szellemi csámcsogásra...

A Bibliában pl. szerepel még olyan is, hogy Jézus "testvérei" ami annyiban lehet igaz, hogy mindenkinek van-volt - így Jézusnak is rokonsága a Szűzanya oldaláról.
sza
@QQríkú: Jézus zsidó volt! Akkor még nem volt egyház... a nők pedig megdolgoznak a vagyonért!
QQríkú
@sziráki ágnes: Pici lány, Kajafás főpap volt!
Az ő személyes érdekeibe tenyerelt Jézus, ezért kellett halnia.
sza
@QQríkú: Én a mostani egyház szervezetre gondoltam! A nők meg igenis megdolgoznak a pénzükért!
csikknorisz
Ennyi hozzászólás, és "A Da Vinci-kód" c. filmet még senki nem említette? Gyá.
QQríkú
@sziráki ágnes: Ez most komoly?
Senki nem pénzért dolgozik itthon hanem alamizsnáért:(
Kutyafüle
@kedwes: Annás, és apósa Kajafás főpap hozták az ítéletet. Pilátus mosta kezeit.
Jézus megmenekülhetett volna, ha a birka nép nem Barabbást menti föl a megfeszítéstől.
Meg volt ez kutyulva rendesen
Pilóta
Én ennél is érdekesebbnek tartom Newton azon kijelentését, hogy Jézus nem Isten fia! Ezért Ő mindig az Atyához iméádkozott. Newtonról tudni kell, hogy jelentős a vallástörténeti munkássága. Ennek kapcsán a bibliafordítások hitelességét is kétségbe vonta, s azt állította, hogy az eredeti "írást" meghamisították bizonyos elvárásoknak megfelelően.
A cölibátus vélelmem szerint jól felfogott egyházgazdasági érdekeket szolgál, kizárólag vagyonvédelmi megfontolásból. Egyéb észérv nem szól emellett. Ezt viszont határozottan jól szolgálta ezeddig, s bizonyára ezután is, függetlenül attól, hogy maga a papság milyen életvitelt folytat valójában.
Azt sem tudom, hogy a "feleség" fogalom mióta felel meg a mai felfogásnak, hogy annak lényegi tartalma időben változott-e, s hogy mit jelentett a "fele" alapfogalom eme képzett alakja, azaz, miként értelmezhető Jézus korában az, hogy Ő rámutatott egy nőre, hogy íme a feleségem.
sza
@QQríkú: Pár millácska alamizsnácskát én is elfogadnék...-:)
QQríkú
@sziráki ágnes: Én sem bánnnám:)
Még adakoznék is belőle!
sza
@QQríkú: Jaj ! Nekem is? Pedig én nő vagyok! Azt feltételezed rólunk hogy mi csak visszük a pénzt...-:)
silber13
@lbs: Jézus testvérei? Talán inkább féltestvéreiről lenne szó. Esetleg, ha elolvasnád R. Graves könyvét, aki igazán nem vádolható Jézus imádattal, látnád, hogy Mária "kényszerférje" József bizony rendelkezett néhány (Graves szerit 4)gyerekkel, ergo azok Jézus féltestvérei, végső soron, testvérei voltak.
kedwes
@Kutyafüle: Ezt, így adták elő! Vajon mi volt az igazság?
silber13
@kedwes: Volt ám még egy vádpont: nevezetesen Jézus nazarénus volta. Ezért dúl a vita azóta is a négy betű jelentése miatt. INRI, amit " Názáreti jézus a zsidók királya" szövegként értelmeznek, de inkább hihető a másik verzió: "Nazarénus jézus a zsidók királya"
DogAdventures
A Szűz Szófia egyben Jézus menyasszonya is, akit
viszont a Mennybevitel ábrázolásain láthatunk, s akinek alakja a Vőlegényről,
Mennyasszonyról, mennyegzőről szóló példabeszédekben jelenik meg az evangéliumokban és
az Apokalipszisben; de a magyar nyelv is nagyon szépen kifejezi, hogy a nászban a nő égi,
menny-asszonnyá magasztosul.
kedwes
@silber13: De ezt is még mindig, emberek általi iratból tudjuk!
Proli
@silber13: Nem vagyok etimológus, de ez az utolsó megjegyzés butaság!
A nazarénus az a názáreti egyik változata valamelyik általunk ismert nyelvben.
Pont olyan baki lenne, mint az egyik könyvben az állítólagos mágus visszament Jézus korába vele beszélni és Krisztusomnak nevezte.
Nos, a ciprusi mágus című szenny könyvet akkor vágtam ki szó szerint az ablakon!
A görög kriszton, megfeszített szóból származtatjuk a Krisztus szót.
Ha egy élő prófétával beszél miként is nevezhette megfeszítettnek?
Hívő ember vagyok aki azért a szemét nyitva tartja!
lbs
@silber13: Természetesen igazad van! Én csak arra utaltam, hogy először is a korabeli szóhasználat ismeretének birtokában lehet egzakt módon tanulmányozni.
A másik alapkövetelvény az, hogy magát a dokumentum anyagát is alá kell vetni a radiokarbon vizsgálatnak.
Ugyanis számos - elsősorban a középkorban - keletkezett "eredeti kézirat" kering a gyűjtők és a kutatók köreiben.
Így volt ez az ún. "Torinói Lepel" esetében is, amelynek több könyvtárnyi irodalma van már és máig dúl a vita az ezzel foglalkozó tudósok között.
Et nem baj, a pártatlanság igen fontos az ilyen kényes ügyekben.

Ami jó ezekben a kutatásokban, hogy ezek a tevékenységek önmagukban is viszik előre a régészetben alkalmazott eljárásokat és rendkívüli módon hozzájárul a régi korok megismeréséhez.
silber13
@Proli: Tiszteltben tartom a véleményedet, mégis javasolnám Neked is Holger Kersten "Jézus Indiában élt" c. könyvét, melynek alcíme: A keresztre feszítés előtt és után". Nem holmi sikerhajhászó munka, tele elgondolkoztató és sokszor meghökkentő megállapításokkal.
QQríkú
@sziráki ágnes: Azok a lányok (tőlem:) akik ide írnak, természetesen minden felhozott vád alól mentesítve vannak alanyi jogon:)
sza
@QQríkú: Na ezt már szeretem... :)
Proli
@silber13: Én sem meggyőzni akarom nagyuramat, csak irkálok itt
De komolyra térve:
Kettő kötetes Újszövetségi kritikai könyvet írt egy magyar szagember.
Lövésem nincs most az írójáról, elég régen olvastam ki a könyveket.
Maradtam hívő,de a romlott katolikus vallásból kiábrándultam.
A könyvet állítólag a Vatikán is elismeri, mint a valóságot tükröző irományt.

Azt hiszem nem a mi dolgunk ilyen apróságokat tudni, mintsem Jézus házas élete.
Kutyafüle
@Proli: Nem is akarjuk mi ezt megfejteni, vagy tudományos alapokra helyezni, csak elmondja mindenki azt, amit tud róla. Ez egy kicsit olyan, mintha kávézás közben beszélgetnénk.
Meghallgatjuk egymást, hátha érdekeset mond:)) Ugye?
Proli
@Kutyafüle: Végre nem egy borgőzös hang!
Sajnos az én zsebemet sem nyomj a bölcsek köve:(
qxy
és mennyi van még amit eltitkolt az egyház.
Kutyafüle
@overdose: Így is lehetne, de ott rögtön megmondják a tutit:))
qxy
Eccer, beszélgettünk és mondtam Jézus, lehet hogy úgy járt vizen, hogy ment a tóra halat fogni és a mólora, pallón kellett bemenni és éjszaka esett az eső annyi hogy a pallót el lepte a víz úgy tíz centit. na de tudta hol a palló és ment Épp arra járt a valaki és tényleg úgy néz ki mintha a vizen járna. Amit kaptam a hívőktől huhu.
qxy
Na meg mondtam hogy nyílt szét a tenger. Halászokkal jóba volt sokszor mesélték meg feneklett a hajó Na meg jártas volt az apály dagály fogalmával és mivel, elipszis pályán van a föld, tudta hogy ekkor és ekkor olyan közel lesz a hold, és az apály olyan nagy lesz hogy itt át lehet menni gyalog. de ki hinné el ezt neki? ? Na oda ment a vízpartra és agyalt Mit is mondjak nekik. Égi jel! na ezt el hitték. és tényleg. szét nyílt. Nem tudom , de azóta nem hívnak beszélgetni . Miért van ez? ? ? ?
silber13
@Proli: Újfent mondom: Maximálisan tiszteletben tartom vallási meggyőződésedet, hitvallásodat. Hogy eláruljak valamit és detto ebben a cipőben járok, hiszen az esztergomi ferences gimi volt anno az Alma Materem. Azóta is szorgalmasan járom a templomot itt, a városomban, bár - hiszem az Urat - de templom látogatásaimat egyszerű dolog okozza: Ugyanis OTT TALÁLHATÓ a kedvenc és még a mai napig művelt hangszerem, az orgona. Ám ez nem jelenti azt, hogy egyfajta hitetlen lennék. Tudod, amikor megszólaltatsz egy orgonát, a templom csendjében és ott fent a karzat magasságában a zeneszó mellett elgondolkozol, akkor közelebb kerülsz az Úrhoz...
silber13
@silber13: Megjegyzés: Anno talán J.S.Bach is, meg Albert Sweitzer is hasonlóképp gondolkozhatott...
silber13
@qxy: Nem akarom én ragozni a dolgokat, de kívánom Neked, adja az Isten, hogy pl.: egy nyári délután bekeveredjél egy üres templomba, miként gyakran én és hárman lesztek ott, az Úr, a hangszer és Te. Megtanulod akkor a bensőséges párbeszédet valakivel.
Proli
@silber13: A hangszerek királynőjének értő megszólaltatójával állok szemben?
Nos akkor mélyen meghajolok nagyjóuram előtt!
Minden tiszteletlenség nélkül.
A zene lehet az a valami ami nyelvek helyett is képes beszélni ebben a bábeli zűrzavarban.
Nem orgonamű, de SmetanaMoldvájából a Hazám tételnél kevés szebb vallomás van a haza szeretetéről!
(Van, Simándi által tolmácsolt dal a Bánk bánból, de ez nem annyira ismert)

A témánál maradva:
Jézus hitvilága követhető számomra, de lerántva róla a vallási maszlagokat.
silber13
@Proli: Értő megszólaltató...? Ne gúnyolódj velem. Hol vagyok én még az értő megszólaltatástól... jó tanáraim voltak, sőt remek tanáraim. Fiatal fejjel hittem, hogy na most már mindent tudok ( technikailag) enyém a világ... Aztán meghallgattam egy Varnuszt és lemezről egy Sweitzert és rájöttem, hogy technikailag ugyan kaparászom a hangszer rejtelmeit, de OTT BELÜL, ZENEILEG a nullával vagyok egyenértékű. Talán,ha az Úristen megsegít,néhány tucat év multán közelebb kerülök majd a NAGYOKHOZ. De tudom, erre semmi esélyem sincs, talán majd... esetleg...ott fent... remélhetőleg, ha nem is a profik, de azért Buxtehude kegyelmes úrtól kapok majd néhány orgona leckét. Hát ennyi. Sajnálom, hogy negatív hangulatomat rád zúdítottam... Elnézést...
Proli
@silber13: Elnézést?
Szabad egy mellnézést?
Ma ilyen nap van, jön a meleg :(
Bár ismerem a kottát és unokáimnak tudok segélni de zenész az nem vagyok.
De szeretem, mert a jó zene az nem hazudik!
qxy
@silber13: Voltam már így és én is szeretem az orgonát, szeretek játszani rajta. Egyszerűen csodálatos a hangja és felemelő. amikor játszom, néha ki is csordúl a könny a szememből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.