A száz éve elsüllyedt Titanic tragédiája ma is a tengerkutatók nagy témája. Az okokról rengeteg elmélet született, amelyek többnyire műszaki hiányosságokról szóltak. A legújabb elmélet emberi mulasztást feltételez: a kapitányét.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dulcinea
Hogy valójában, műszaki hiba, vagy emberi mulasztás történt-e, azt 100 év távlatából már aligha fogjuk megtudni.
A Tündik bündije
Egy ekkora tragédiát sosem lehet egy ember nyakába varrni, maximum közvetve lehet felelőssé tenni. Az egész Titanic-sztori olyan, mint egy görög tragédia, ahol minden a szereplők ellen fordul. Mert ugye:

- Ha a vízzáró rekeszfalakat csak egy szinttel magasabbra építik
- Ha van elég mentőcsónak
- Ha nagyobb a kormánylapát
- Ha a California gőzhajó nem kapcsolja ki éjszakára rádiót
- Ha az éjszaka holdfényes, és messzebbre látni
- Ha csak 10 másodperccel hamarabb veszik észre a jéghegyet
- Ha az elsőtiszt távcsöve nem keveredik el valahová
- Ha csak 100 kilométerrel délebbre jelölik ki az Atlanti-átkelési útvonalat

Meg még vagy egy tucat dolog. És ha ezek közül csak egy is teljesül, akkor mára valószínűleg azt sem tudnánk, hogy ez a hajó létezett, mert csak egy luxusgőzös lett volna a sok közül, és 15-20 év múlva valószínűleg beolvasztották volna, mint elavult konstrukciót.
silber13
@A Tündik bündije: Az is lehetett volna egyfajta vég, hogy szétkapják, beolvasztják. Én viszont úgy vélem, ugyanúgy végezte volna, mint a szintén sokat emlegetett Lusitania, az Z. világháborúban, az angolok gátlástalan hadiszállításai következtében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.