A kávé története körül sok legenda kering. Egyesek szerint a XIV. században egy jemeni pásztor fedezte fel a kecskéire élénkítő hatást gyakorló cserjét, melynek piros bogyóit legelték az állatok lelkesen, mások egy 1000 körül élt arab tudósnak tulajdonítják feketénket, aki bizonyos betegségek kezelése kapcsán emlegeti.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@teremőrző: Nálunk sincs kávédaráló, csak még az illata is más a frissen darált kávénak.
Ne ijesztgess, hogy teveszar is van benne? :-))
teremőrző
@varrólány: Nem tudom, de olvastam máshol is, hogy a közértekben kapható darált, vákumcsomagolt kávékba mindent beledarálnak. Teveszart talán nem, mert nem sok teve él felénk, de lószar még lehet benne... :D Ha meg persze import kávé, egyiptomból pl... :)
kukac50
Darált kávét szoktam venni,pedig darálom is van.
Nekem jó ahogy van,mindegy mi van benne.
Mami48
Én már ezer éve karavánt iszom, de régen még daráltuk, a kis darálóval, most meg örülök, hogy csak kinyitom a zacskót, aztán belepakolom a főzőbe, nem kell még darálgatni is. Bár ahogy így visszagondolok, az a kávé finomabb volt, de a vének mindenre azt mondják, hogy régen minden jobb volt. :DDD
varrólány
@teremőrző: Most már nagyon megnyugtattál! :-)) Egyébként ló se sok van, tyúk az több akad ! :DD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.