Hosszas áztatás után a kéz- és lábujjak bőre redőződik, ami segíti az embert a nedves tárgyak megfogásában - derítették ki brit kutatók, akik szerint a bőr gyűrődése már az ember őseit is segíthette a nedves körülményekhez való jó alkalmazkodásban. A szakemberek korábban úgy vélték: az ujjbegyek bőrének gyűrődése abból fakad, hogy a bőr legkülső hámja magába szívja a vizet, és megduzzad. A legújabb kutatások azonban felfedték, hogy az idegrendszer aktívan kontrollálja ezt a folyamatot azáltal, hogy összehúzza a bőr alatti ereket.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
@Angelika: Nem gondoltam, hogy ilyen lavinát indítok el azzal az ártatlan megjegyzéssel... :))
Angelika
@Zsoel: Figyi, lassan ez lesz a nap legnépszerűbb cikke úgy, hogy kb. senki nem olvasta el. :)
Zsoel
@Angelika: Köztük én sem! :)) De mondd csak: mi lesz a jutalmam azért, hogy így fellendítettem a népszerűségeteket? :))
Angelika
@Zsoel: Hát, az a helyzet, hogy mivel senki nem olvasta el a cikket, ezért az oldalunkra sem jutott el senki, így nagyjából a jutalom is ennyi: semmi. :))))))
Zsoel
@Angelika: Nagyon jó, pont arra van szükségem. :))
Én igazán sajnálom, hogy az emberek teljes közönyt tanúsítottak a cikkel szemben, és nem léptek tovább hozzátok, de hát az már tényleg nem rajtam múlt - én a magam részéről mindent megtettem. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.