Virginia Woolf angol írónő igen sajátos perspektívát tárt olvasói elé műveiben. Például A világítótorony (1927) című írásának nincs is igazán cselekménye, ám a Ramsay család személyes drámáin keresztül a mulandó ember apróságát, a világ állandóságával, kvázi halhatatlanságával szembeállítva érdekes, filozófikus hangulatú regényt ad az olvasók kezébe. Míg a családtagok, és barátaik életének egyes mozzanatai, egymás iránti érzelmeik, és azok változásai emberi léptékben számolva mérvadók, addig a világ egészének tekintetében talán Lily az egyetlen, aki valódi nyomot hagy maga után. Woolfot a huszadik századi modern irodalom egyik megteremtőjének tartják; a lélektani regény "szülőanyja" ma lenne 130 éves.

Forrás: booker.hu
Feltöltő: Rhewaa
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rhewaa
Helyesen teszed... :)
Annyira nem vészes, mint Beauvoir, de szerintem egy férfi mindenképpen készítsen be egy üveg jófajta vodkát, ha be akar tekinteni a női lélek legmélyebb posványaiba.
:p
bloom
Hajrá, booker.hu !Örülök, hogy a legalja-bulvár mellett igényes írások is megjelennek a propelleren. Toljátok ezerrel!
onlinepecs
Bevallom, én lehet, hogy tartok tőle... Van valami ijesztő a nőben. Talán eddig nem olvastam még soha semmit se tőle! :)
Mantakhis
@onlinepecs: Az hiba. De legalább van időd pótolni :)
@bloom: Egyetértek. Elkezdtek jönni irodalmi meg tudományos témák - engem meg pont ezek érdekelnek a legjobban :D
onlinepecs
@Mantakhis: Sajnos pont időből van legkevesebb. :) Sokan megelőzik a várólistán, sőt, még fel se került rá...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.