Szinte lehetetlen jegyet venni a Nemzeti Színház előadásaira március végéig, az óriási érdeklődés miatt ugyanis a színház honlapja és az online vásárlási felület hétfőn délelőtt összeomlott. Alföldi Róbert leköszönő igazgató személyesen kérte a sorban állók türelmét a színház pénztára előtt, az Andrássy úti iroda előtt várakozókat pedig meleg teával kínálták.

A márciusi jegyeket hétfőn 10 órakor kezdték árulni: az internetes vásárlás mellett a közönség megrohamozta a színházat és a belvárosi jegyirodát is.

Gálos Orsolya, a Nemzeti Színház kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: az Andrássy úti jegyirodánál a Nagymező utcáig állt a sor a hóesésben, a várakozókat meleg teával kínálták. Tájékoztatása szerint a rendszer negyed tizenegykor omlott össze, mintegy fél óra múlva már sikerült helyreállítani és a jegyirodában már ki tudták adni a jegyeket, de az online vásárlás a túlterheltség miatt csak akadozva működik.

Megrohamozták Alföldi Nemzeti Színházát

A színház honlapján kér elnézést a nézőktől a technikai problémák miatt, az esetleges hosszabb várakozási időért a türelmüket kérik. Mint írják, az online vásárlással kapcsolatos probléma helyreállításán még dolgoznak.

Gálos Orsolya elmondta, hogy Alföldi Róbert - aki délelőtt épp a Gothár Péter rendezte Amphytrion című előadásban próbált színészként - személyesen kérte a sorban állók türelmét a Nemzeti épülete előtt.

A kommunikációs vezető szerint gondoltak arra, hogy nagy lesz az érdeklődés a színház előadásai iránt, megpróbáltak felkészülni erre, ám ekkora rohamra és arra, hogy ez technikai összeomlást is eredményez, nem számítottak. "Ezeket a tapasztalatokat a következő hónapban igyekszünk hasznosítani" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy az elmúlt években sikerült a nézők szeretetét elnyerniük, élvezték a közönség folyamatos érdeklődését. Vélekedése szerint a jegyvásárlási roham azzal magyarázható, hogy aki még esetleg valamit kihagyott a repertoárból, azt szeretné gyorsan bepótolni az évad végéig, mivel ezeket az előadásokat valószínűleg a későbbiekben már nem lehet majd látni.

Alföldi Róbert az évad végén, június 30-án távozik a Nemzeti Színház éléről, utódja Vidnyánszky Attila lesz.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
Soha nem gondoltam volna,hogy ebben a válságban egy utcányi ember áll sorba színházjegyért.Azért a tamáskodók elgondolkozhatnak: valamit csak tud ez az Alföldi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
"A homoszexuális szerepeket játszó színészek alsónadrágban parádéznak a színpadon, szinte végig káromkodnak, csak úgy röpködnek a b, p és f betűs szavak, sírnak, megőrülnek, verekednek, és elég naturálisan ábrázolják azt is, milyen testi tünetekkel kell megküzdenie egy AIDS-betegnek.

– Tegnap véreset szartam – mondja például az Alföldi által megformált Prior Walter, akit azért hagy el férfi szerelme, mert AIDS-beteg lett. Egy másik jelenetben ágyon heverészve, magát tapogatva játszotta el a gyönyört egy felette lebegő angyal hangjától. De láthatjuk magas sarkú, piros lakkcipőben, női ruhában, kisminkelve és hatalmas fülbevalókkal is."
Hát ezért valóban kígyózó sorokban kell sorba állni ,ez a nemzet felemelkedését szolgálja ,
a Magyar nyelv művelését,
az ifjúság kulturáltságát emeli,
közerkölcsöt javít,
a művészet értését és tiszteletét hívatott propagálni,
a nemzet nagyságát és összetartozását erősíti.stb.
lenhardtibolya
@Tekla: Én csak hallottam erről a jelenetről, de elképesztőnek tartom, hogy a nemzet színházában ilyen ocsmányságokat adjanak elő. Akinek ez tetszik, az bizony beteg. Alföldi színészi és rendezői nagyságáról közvetlen információim nincs, de arról, hogy milyen bunkó, arról bizony van. Egy sajtótájékoztatón olyan rondán szólt be egy újságíró hölgynek, hogy az ember zsebében magától kinyílt a bicska. Akár valódi férfi, akár látszat-férfi valaki, egy nővel nem beszélhet így!
tivoli
A meleg tea benne volt a jegy árában? Igaz, a hómunkások is kaptak naponta egyszer 8 órás lapátolás és 3350 ft. mellé.
noboza
@Tekla: Kedves Tekla nem kellett volna kibontanod azokat a jeleneteket,meret itt ezen a lapon lesznek akik, majd téged hibáztatnak ezekért a szennyekért ami bizony így történik.
keresztapa
@Tekla: Ez a sorban állók, művészet megértését osztályozza, őnekik ez a "művészet" jelenti az értéket, mert személyi sajátosságuknak megfelel, ebben élnek, léteznek.
Nemzetről ez esetben nem lehet említést sem tenni, mert ez nemzeti értéket nem fejez ki,
Kifejez viszont egy emberiség felett álló külön fajt, élesen elhatárolva magukat az emberiség igaz, emberi tartalmi maradékától. Amely a nemzeti értéket hordozó művészeti alkotásokat lesilányítani hívatott. Teheti mindezt, egy Nemzet színházának, még jelenlegi vezető beosztásában.
tivoli
@keresztapa: Nem csak Tekla leírása miatt (mert máshol is olvastam a tartalmat) döntttem úgy, hogy ha a jegyár dupláját ajánlanák fel, akkor se mennék még a Nemzeti felé sem. A sorban állás kisértetiesen hasonlít a karácsonyi ételosztásra. Ez is életbe vágó rászorultság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.