Bár Zsiga Marcell elhíresült mondása szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból, akármennyire is spórolhatott a politikus, nem derül ki a vagyonnyilatkozataiból, hogy milyen forrásból tudta megvenni tavaly októberben a miskolctapolcai házát – világított rá a Blikk.

A lap megkérdezte a szomszédokat, akik szerint az 1120 négyzetméteres telken álló jókora ingatlant 40 millió forintért adta el külföldre költözés miatt korábbi tulajdonosa Zsiga Marcellnek. – Egy orvos lakott itt korábban, aki külföldre költözött. Mindenáron el akarta adni a házat, ezért jó áron jutott Zsiga Marcell a házhoz – mondta el egy környékbeli.

A házvételhez sem hitelre, sem baráti kölcsönre nem volt szüksége a fideszes politikusnak, és egyik korábban meglevő ingatlanától sem kellett megválnia az új kedvéért. Zsigának tavaly év elején összesen 10,5 millió forintos megtakarítása volt a vagyonnyilatkozata szerint, ez a mostani alapján 1,7 millióra olvadt januárra. A megtakarítása azonban csak a vételár negyedére lehetett elég. A képviselői és alpolgármesteri fizetésből sem lehet összekaparni egy év alatt a hiányzó összeget. Zsiga költségtérítés nélküli havi egymilliós fizetése nettóban 620 ezer forintot jelent, vagyis egy év alatt alig hétmillió forint jön össze belőle, ha mindet félre tudja rakni – számolta össze a Blikk.

Korábban Zsiga Marcell azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy néhány héttel a beköltözése után máris felújították a háza előtti kátyús utcaszakaszt, és a vízelvezetést is megcsinálták. Az útfelújítás váratlan volt, és a környékbelieket is meglepte.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Angliában egy képviselő lemondott, mert kiderült, hogy a fürdőszobáját a költségtérítéséből újította fel. Na ilyenkor érzem, hogy messze vagyunk Európától.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ottó-mottó
@buboska: Szerintem ezek nem a bakkecskét fejik, hanem minket!
Halszem
@lajospapa: Na végre!
Valaki végre érti a dolgokat! Viktorunk felesége is a gyesből vette meg fél Tokajt!
hallgatag
@Pálinkafőző Rézüst: Vissza nem téritendö kölcsönböl...ja, ugy könnyü !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.