ByeAlex megcsinálta a szerencséjét. A Blikk számításai szerint ugyanis a különc miskolci fiú legalább hétmillió forintot kereshet jogdíjakból a malmői fellépéssel.

Az Eurovíziós Dalfesztivál nagyon jó üzlet a versenydal szerzőinek. A hatalmas felhajtás sok fellépéssel, magyar és külföldi rádiós szerepléssel jár, nem is beszélve arról, hogy ideális esetben a több mint 100 milliós nézőközönség előtt, kétszer kell előadni a versenydalt - írja a Blikk.

Ez pedig mind vonzza a jogdíjat, nem is keveset. A lap szakértője szerint a Kedvesem című dal legrosszabb esetben is legalább hétmillió forintot hozhat a konyhára ByeAlexnek, hiszen ő nem csak az előadója, de szerzője is a slágerré lett magyar versenydalnak.

- Nagyon összetett dolog ez, hiszen nem egy országban jön össze a 100 milliós nézettség, hanem harminc-negyven országban, ennyiben szerepelhet a dal a rádiókban és egyéb műsorokban, nem is beszélve a letöltésekről, az iTunes ugyanis 120 országban érhető el. Tény, hogy milliós nagyságrendről beszélünk - jelentette ki Tóth Péter Benjanim szóvivő.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

furfang
Undorító ez a más zsebében való turkálás. A jogdíj minden szerzőt megillet. A mértékét jogszabályok döntik el. Miért téma ez? Drukkoljunk neki inkább!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
PannonTigris
Talán ha a köztévé nem alapdíjas sms szavazást alkalmaz, akkor nem is ő képviselne minket.Egyszerű matematika:
Bár az MTV nem hozza nyilvánosságra a szavazati arányokat pontos számokat,de azt elmondták közel kb 250ezer szavazatból 40%-kal nyert. Ez kb 100ezer szavazat. Na már most ha ezt mind egy valaki küldi, mondjuk a kiadója, vagy ő maga akkor ez mindössze kb 2millió forint. Ha nagyüzemre leszerződik egy céggel ez talán még kevesebb is.Nem nagy kockázat ennyit befektetni egy busásabb haszonért. Tudván, hogy csak a különböző jogdíjakból (Eurovision CD,tévés-rádiós játszások után,fellépések,stb.) nem kevés jön be.Talán nem is véletlen, hogy ugyanaz a kiadója mint a tavalyi Compact Disconak. Tehát a recept bevált. Kíváncsi leszek jövőre melyik patronáltjuk megy ki? Feltéve ha nem emelt díjas lesz,vagy nem maximalizálják az egy számról küldhető szavazatok számát.
hallgatag
@PannonTigris: ...amit SOHA nem fogunk megtudni !!!
hallgatag
kétszer kell előadni a versenydalt - írja a Blikk...

Jajjjj csak el ne felejtse a rendkivüli nehéz szöveget...
és nehogy elszálljon, hogy most celeb lett...
dömdödöm
az én 10 helyem kedvesem -kedvesem , 7 millio ez igy jó nekem , e z igy jó nekem
taglo
Elegáns, jóképű , és egy ilyen nehéz ,,gyönyörű "-számot ilyen fenomenálissan ,tálalni, szinte emberfeletti ! Szerintem 70-milliót is érdemelne !
Nakimaga
Csak azt nem mondja neki senki,hogy a 7 millának van ÁFA-ja,Szja-ja,Tb járuléka,amit le kell vonni a kapott összegből,ha,csak az összeg átadója ki nem nyilvánítja,hogy van amit ő kifizetett már.
A sok Celebecske ebbe a hibába esik bele kis országunkban,mert az adóhivatal sem figyelmeztet,hanem pergeti a kamatokat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.