Tamás szerint nem különösebben izgatja a MÁV-ot, hogy egyes utasaik nemcsakhogy tudnak olvasni, de még a menetrendet is képesek értelmezni. Bár interneten nem jelölték pótjegyesnek, gond nélkül hozzácsapták a 355 forintos gyorsvonati felárat egy mezei járat díjához: Huszadikán utaztam Debrecenből Budapestre. A menetrend szerint 17:25-os és 18:31 és 19:31 stb időpontban induló vonatok nem pótjegykütelesek, mert nincs a P jelzes feltüntetve (kép), ami a lap alján megmagyarázza, hogy azt május 15-én szeretett államvasutunkon ingyombingyom címen bevezették a jelölt járatokon. A pénztárnál kértem jegyet, a hölgy megkérdezte melyik vonatra lesz (ez újdonság) mondtam 18:31, erre rászámolta azonnal a pótjegyet (355 ft) a menetjegyemre. A szomszéd pénztárnál az utas szolt, hogy interneten az adott vonat nincs pótdíjasként jelezve, ugyanúgy kifizettették vele is. [...] Bővebben!

Forrás: Tékozló Homár
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
De lehet még sínhasználati pótlék is, azokon a vonalakon ahol sínen megy a vonat. :)
silber13
@verőce21: a kerekekről se feledkezz meg, és a forgózsámolyokat se hagyd ki! Micsoda kaszálási lehetőség!
verőce21
@silber13: Nem is olyan viccesek ezek, amiket írunk!

Már egy évtizede tervezik a Pályavasút szétválasztását a Szállítási ágazattól, ugyanúgy ráterhelhetik a menetjegyre a pályahasználatot továbbszámlázással, mint az Áramszolgáltatók teszik a vezetékhasználati díjjal. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.