Még a nyári ítélkezési szünet előtt jogerős döntés születhet a Bándy Kata megölésével vádolt Péntek László ügyében. Az egész ország által gyűlölt férfi múltjáról és a nyomozásról eddig sosem hallott részleteket tudott meg a Bors.

A Bors információi szerint Péntek László őszintén megnyílt az őt meghallgató pszichológusnak, előadásából egy hányattatott gyermekkor bontakozott ki, olyan negatív fordulatokkal, amelyek logikus következménye lehet a bűnözői életmód és a börtön.

Péntek már fiatal tinédzserként népszerű volt a lányok körében, 13 évesen élte át első szexuális élményét. Élettársát, Esztert 23 évesen ismerte meg, tőle gyermeke is született. A nőt egyszer bántotta, mert azt feltételezte róla, hogy hűtlenkedett, amíg ő börtönben ült. Úgy tudjuk, hogy Bándy Katával kapcsolatban Péntek a pszichológusnak állította először, hogy a gyilkosságot megelőzően már ismerték egymást, és szexuális kapcsolat is volt közöttük.

Ezen a meghallgatáson egy másik érdekes információval is szolgált. Eszerint a 2009. november 4-én elkövetett tompai családirtás után a rendőrség tőle is DNS-mintát vett, akárcsak a többi környéken lakó, börtönviselt embertől.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

honeykiss
Még csak az kellene,hogy áldozatot csináljanak ebből a féregből a gyerekkora miatt...rengeteg ember élt sz...r körülmények között és még sem lett gyilkos...az ilyen és ehhez hasonló férgeknek a föld alatt van a helyük !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@entero: Tényleg nem vagyok pszichológus, a környezet, barátok is nagyon hathatnak, alakíthatnak egy emberen, na meg a gének is.
Ismeretségi körömben van olyan testvérpár, ahol a szülők szintén rosszul éltek, az apa igazi rabiátus pasi volt, ivott, verte a családját. Aztán el is váltak a szülők. Az édesanya fiatalon súlyos beteg lett, majd meghalt, ekkor még kiskorú volt az egyik gyerek, a másik éppen akkor lett nagykorú, tehát mindketten nagyon fiatalok.
Többszörösen hátrányos helyzetűeknek mondanák ma ezeket a gyerekeket is, akár el is kallódhattak volna. Vajon miért nem ?

Ehelyett mind a kettő több diplomás lett, rendezett családi életet élnek, pedig azt is szokták mondani, hogy az elvált szülők gyerekei hamarabb válnak.
Vagy Ők lennének a kevés kivétel?
kkalman
Majd ha nagyon ráérek, akkor sajnálom egy kicsit ezt a Pénteket. Még az is lehet, elmorzsolok a nagy meghatottságomban egy könnycseppet a szemem sarkában.
Az, hogy nehéz gyerekkora volt, nem lehet indok a bűnöző életformára. A baráti körrel lehet magyarázni, de számomra ez sem elfogadható. Nagyon igaz az a mondás, hogy a testvérét nem, de a barátait megválogathatja az ember. Péntek is megválogatta. Hogy nem jól válogatott? Ezért már nehogy mi, a bűnözést elutasítók legyünk a felelősek.
Törölt felhasználó
Egy percig sem sajnálom, de ok-okozat, senki sem örjöngő elmebetegnek születik. Ettől még senki nincsen felhatalmazva semmire. Egyszerű példa mindennapjainkból akár, hogy akit vertek gyerekkorában azok nagy számmal a gyereküket is verni fogják...
entero
@Január: Szerencsére vannak kivételek is, de sajnos a legtöbbször a családi élet rányomja a bélyegét az életükre. Vannak, akik ebből ki tudnak törni, mert csak azért is meg akarják mutatni, hogy ők különbek, de sokszor ez nem sikerül, és ki agresszívebb, ki visszahúzódóbb, szorongóbb lesz, esetleg normális kapcsolatra képtelen felnőtt korában. Na persze, ha az én gyerekemmel történne valami, én sem gondolkoznék el azon, milyen volt a családi háttere...
Tootsy
@entero: Ne tortenjen se a te, se mas gyerekeivel sem semmi rossz, mert nem ezert szuletunk a Foldre. De volt alkalma az iskolaban (ahol jo tanulonak , kivalo rajzolonak mondtak) meglatni a kulonbseget jo es rossz kozott, es ha azt el tudta donteni, hogy erdeklik az autok, es autoszerelo lesz, akkor akkor is az itelokepessege teljes birtokaban kellett lennie, amikor a buntettet hidegverrel elkovette. Nem kell ahhoz senkinek sem kulon pszichologiat tanulnia, hogy eldonthesse, mi a jo mi a bun?
Ha DNS vizsgalat alapjan (is) bebizonyosodik a bunossege, hat a legnagyobb buntetest kivanom neki a gyilkossagert.
Szvetlana
Mivel volt már elítélt és volt börtönben, jól ki van okosodva, hogy mit kell ilyenkor mondani.
A következő fejezet (színjáték) az lesz, hogy megtörve-szánja bánja bűneit.
Azt viszont el tudom képzelni, hogy ismerték egymást. Ha egy nő éjszaka egyedül megy haza, egy ismeretlen férfival nem áll le beszélgetni, sőt, felkészül egy lehetséges támadásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.