Oroszország Ukrajnában valójában a nyersanyagokért harcol? Főleg a lítiumért, amellyel térdre kényszeríthetné Európát?  Ez a háború egyes szakértők és politikusok szerint főként a nyersanyagokról szól. Így Oroszország pénzügyileg sokkal, de sokkal többet szerezhet meg Ukrajnától, ha nyer, mint amennyit béke esetén veszítene – állítják. Összeesküvés-elmélet, vagy gazdasági tény?... A kanadai SecDev kutatóintézet tanulmánya szerint Oroszország legalább 12,4 billió (12 400 milliárd) dollár értékű energiahordozót, fémet és más ásványi anyagot ellenőriz a megszállt ukrajnai területeken. Köztük 41 szénmezőt (Ukrajna szénlelőhelyeinek 63 százalékát), 27 földgázmezőt, kilenc olajmezőt, hat vasérclelőhelyet, két titánérclelőhelyet, egy stroncium- és egy uránlelőhelyet, egy aranylelőhelyet és egy nagy mészkőbányát.

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Pusztai
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Na és a csernozjom ammá semmi??
A világ legjobb termőföld nagy része pont a mexállt területeken van.
...
Az oroszok simán betörtek rabolni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@Bélabá: Persze, ahogy egy jó álhírnek, ennek is van valamennyi valós alapja. A tavaly júliusi törvénymódosítás valóban feloldott egy 20 éve életben lévő földeladási tilalmat Ukrajnában, csakhogy külföldi magánszemélyek és cégek egészen addig továbbra sem vehetnek ukrán földet addig, amíg erről egy népszavazás máshogy nem rendelkezik.

"Az ukrán Állami Geodéziai, Térképészeti és Telekkönyvi Szolgálat hivatalos adatai szerint 0,26 millió hektárnyi termőterületet adtak el tavaly július óta, amikor a földforgalom újra beindult az országban"

- cáfol tovább a Lakmusz, de ez nem zavarta meg például a Fidesz nagymarosi szervezetének Facebook-oldalának kezelőjét, aki az egész ügyet már személyesen Zelenszkij ukrán elnök nyakába varró mémet is megosztott az oldalon.
Bélabá
@izéke: Köszi elolvastam. 1920-ban az USA-t nem zavarta Magyarország 2/3-ának elcsatolása, most 5 ukrán megye zavarja, ez azért furcsa. Az USA csak ott lép fel a "demokráciáért" ahol amerikai érdekek vannak. Kíváncsian várom, mennyire lesz független Ukrajna a háború után, mennyi bányavállalat, termőföld lesz amerikai. Legyen neked igazad. (Nem tudom ki az azz Őrnagy és mit szokott írni, nekem csak ez az egy ID-m van. Saját, mind a 2 oldaltól független véleményem van, ha valakivel itt is ott is egyetértek az nem pálfordulás, mivel egyik oldalnak sem vagyok a híve. A jót is, rosszat is észreveszem akármelyik oldalról legyen szó.
Philip Marlowe
Az Ukrajna nevezetű területre fáj a foga az oroszoknak, Európának, és Amerikának is!
Csak hogy az oroszoknak, "elővásárlási joguk van"! Amiről nem hajlandóak lemondani.
És ebben van némi igazságuk Európával, és amerikával szemben.
Az ukrán nevezetű területen, orosz emberek élnek! És bármennyire fájdalmas egyeseknek, az ukránnak nevezett emberek is oroszok! Attól függetlenül, hogy Vlagyimír, vagy Volodimír... EZ EGY ÉS UGYAN AZ!
Tehát az ukrajnának nevezett terület végül is orosz föld!
Ha tetszik ez nekünk ha nem...
Ez van!
izéke
@Philip Marlowe: csakhogy oroszország elismerte Ukrajna önállóságát,olyan nincs ,hogy húsz év után jut eszükbe,hogy vissza az egész,ennyi erővel mindenki követelheti vissza a több ezer évvel ezelőtti területeket.
izéke
@Bélabá: amugy pedig a hivatkozott Monsanto cég megszűnt 2018.június 7.én, így eleve nem is vehetett meg semmiféle ukrán földet. Ami pedig a trianoni területek elvesztését illeti, kérd számon az akkori politikusokat,hogy mit és miért tettek akkor és ne mosd össze a mai helyzettel. 56ban sem segített senki rajtunk de akkor ezen az alapon mindenki pusztuljon most,mert nekünk sem segítettek anno? Akkor akkor volt,most meg most van. Eltelik lassan 70 év és még mindig ezen megy a sértődés?
Philip Marlowe
@izéke: Ebben tökéletesen igazad van! De mégis csak ez a helyzet sajnnos.
És arra a területre sokkal több joguk van az oroszoknak mint az eunak, vagy az Amerikaiaknak.
Végül is ukrajnát oroszország "építette fel" kijevtől odessáig...
Ukrajnát oroszországgal együtt illett volna közelíteni az eu-hoz, vagy akár a NATO-hoz... Külön, mint látható nagyon bajos dolog...
De ezt elqrták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.