A szúnyogok igen válogatósak – bármennyire is nem tűnnek annak –, emiatt bizonyos embereket jobban szeretnek megdézsmálni, mint másokat. Egy tanulmány rájött a titok nyitjára.

Ezeket az embereket gyakrabban csípik meg a szúnyogok, mint másokat – Ez az oka

Fotó: 123rf.com

Az Orvosi Entomológia Lapja (Journal of Medical Entomology) által végzett egyik kontrollált vizsgálatban a szúnyogok közel kétszer olyan gyakran vettek célba 0-ás vércsoportú embereket, mint az A vércsoportúakat. A kutatók megjegyezték, hogy ez a jelenség a általunk termelt váladékokkal függ össze, amelyek jelzik a szúnyogoknak az illető vércsoportját – tájékoztatott a huffpost.com.

F. Day, a Floridai Egyetem entomológus professzora szerint a szén-dioxid kibocsátás mennyisége is fontos tényező; minél több CO2-t bocsát ki egy ember, annál inkább válik célponttá a szúnyogok számára.

De ez nem minden. A tejsav és a testhőmérséklet további iránymutatással szolgálnak a szúnyogok számára, így ezek befolyásolhatják a rovarok vonzalmát az irányunkba.

Az életmód vagy más egészségügyi tényezők is szerepet játszhatnak – mondta Melissa Piliang, a Cleveland Klinika bőrgyógyásza. Elmondta, ha valakinek magasabb a testhőmérséklete, vagy alkoholt fogyaszt, vonzóbb a szúnyogok számára.

Forrás: huffpost.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.