Móri Marietta leírt egy történetet a Facebookon, amit eddig 13 ezren osztottak meg.

Elmondása szerint nyaralásuk közben a barátnője 1,5 éves gyermekének hónaljában felfedeztek egy kullancsot a strandon. Az egészségügyi egészségügyi szolgálatot ellátó személyzet nem boldogult a kivétellel. Tanácsukra átvonultak - mezítláb, fürdőruhában - a felújítás alatt lévő MÁV Rendelőbe, a patikán át. Ott a betegirányító azt mondta: kullancskivétellel nem foglalkoznak, a betegjogi képviselő elérhetőségét nem adták meg. A biztonsági őr gyalázkodó szavakkal küldte el őket. Végül a patikus eltávolította a kullancsot.

Itt a teljes bejegyzés:

"Móri Marietta vagyok, székesfehérvári két gyermekes anyuka. Jelenleg épp Miskolcon nyaralok két gyermekemmel és barátnőm, Szabó Bernadett családjával. 15 óra után, strandon észrevettük, hogy barátnőm legkisebb fiacskájának hónaljába kullancs ment. A strandon az egészségügyi szolgálatot ellátó alkalmazottak a megfelelő eszköz hiányában nem boldogultak a 1,5éves kisfiú kullancsával, és végül azt tanácsolták, hogy menjünk át a szomszédos rendelőintézetbe. Úgy ahogy voltunk, mezítláb, fürdőruhába siettünk át a rendelőbe, hiszen megijedtünk, féltettük a fiúcskát.
A MÁV RENDELŐbe a felújítás miatt egy gyógyszertáron keresztül lehetett bejutni. 15:40-kor léptünk be a rendelőintézetbe. Előadtuk panaszunkat a betegirányítást ellátó, Kovács Angelika nevű hölgynek, és segítséget kértünk tőle, hiszen a rendelőintézetben a járóbeteg ellátás keretein belül sebészet és bőrgyógyászat is található. Legnagyobb megdöbbenésünkre a betegirányító hölgy emelt hangon jelezte, hogy itt ilyennel nem foglalkoznak. Mondtuk neki, hogy nem idevalósiak vagyunk, nem tudjuk hol van az orvosi ügyelet, és segítségét kértük. A hölgy továbbra is megtagadta a segítséget, és nem volt hajlandó sem útba igazítani, sem az ügyelet elérhetőségét, címét megadni, sem bármilyen információval szolgálni, hogy hová is mehetnénk. Majd idővel megjelent egy biztonsági őr is, aki bekapcsolódott a vitába és válogatott szitkokat vágott a hozzánk. Voltunk KURVÁK, KIELÉGÜLETLEN RIBANCOK, AKIKNEK MEG KÉNE MÁR MAGUKAT BASZATNIUK, és útbaigazítás gyanánt annyit kaptunk, hogy MENJÜNK A KURVA ANYÁNKBA. Többszöri kérésünk ellenére a betegjogi képviselő elérhetőségét sem voltak hajlandóak megadni! Miután egyre többször emlegettük, hogy nekik kötelességük megadni a betegjogi képviselő, illetve a főnökük elérhetőségét a biztonsági őr kis híján nekünk jött! Az csaknem verekedésbe torkolló veszekedéstől az 1,5éves kisfiú szinte sokkos állapotban sírva remegett a kezünkben! Lényegében ki lettünk hajítva a járóbeteg rendeléssel foglalkozó VASÚTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET, közismert nevén MÁVRENDELŐ Miskolci központjából rendelési időben!
A rendelőintézetet mindhárman bőgve hagytuk el. Kifelé menet, gyógyszertáron keresztül a gyógyszertáros megállított minket, hogy mi történt, miért sírunk. Elmeséltük mi történt. Ő előhívta hátulról a gyógyszerészt aki bevezetett minket a gyógyszertár hátsó részébe, és többszöri próbálkozás után végül a harmadik eszközzel tudta eltávolítani a kullancsot a kisfiúból.
Ezúton is nagyon szépen köszönjük a gyógyszerész segítőkészségét, és emberségét, hogy ellenben a betegirányítást végző hölggyel ő segített egy ellátásra szoruló aprócska gyereknek.Ahhoz képest, hogy a MISKOLCI MÁV RENDELŐ honlapján a leírásban ilyen szavak kapnak helyet, mint "kultúrált környezet", "családias hangulat" és "betegközpontú ellátásszervezés", GYALÁZATOS módon kezelték a kisgyermekes anyuka segítségkérését!!!
GRATULÁLUNK A VEZETŐSÉGNEK AZ ALKALMAZOTTAIK BETEGEKHEZ VALÓ HOZZÁÁLLÁSÁHOZ!"

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

genyó kapitány
Ez történik amikor a Nyugat-magyarországi polgár ellátogat Kelet-Magyarországra és teli pofába kapja azt amivel az itt élőknek nap-mint nap meg kell küzdeniük. :D

Amikor egy recepciósnak előadják a nyafka anyukát akinek aznap már több száz koszos, műveletlen, ostoba cigányt kellett útbaigazítania és az meg nemes egyszerűséggel elküldi őket a bús picsába kullancsostul.

Nyílt töréssel is órákat kell várakozni az ellátásra, bizonyára riasztják majd a sürgősségi kommandót, mert székesfehérvári anyucinak kullancsos a gyereke.

Priceless.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
genyó kapitány
@silber13: Én meg csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy hatalmas logikai rések tátonganak a történeten, amiről anyuka 'elfelejtett' beszámolni.
Gyaníthatóan az 'amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten' elv érvényesült.

Mindenesetre életszerűtlen amit leírt.
tivoli
@lbs: Hát a sólyomgépekvezérsíkja nem a szakterületed? :O
lbs
A repülőgépek vezérsíkjai az ún. "sárkányszerkezet" részei, úgy a függőleges, mint a vízszintes, esetleg az azt helyettesítő más szerkezeti részek.
Én meg egyfelől erőműves-, másfelől vasúti szakember vagyok tehát a vezérsíkok nem kifejezetten a szakterületeimhez tartoznak..
Az más kérdés, hogy gép-gép alapon meglehetősen tájékozott vagyok a repülés technikáját illetően.
honeykiss
Prosztók gyülekezete...és az ilyenektől függ egy gyerek sürgősségi ellátása, szánalmas és felháborító...
silber13
@lbs: De azért a "Rogallo szárny" gondolom számodra nem újdonság.
lbs
@silber13: Annyira nem, hogy szerintem annak idejln valami hasonlót barkácsolt össze Daidalosz és Ikarosz.
És valóban a nap ereje (Görögörszágban játszódtak az események!) meglazíthatta a ragasztónak használt anyagot ezért Ikarosz leesett és meghalt.
Szerintem, a világ első feljegyzett sárkányrepülős balsetéről szól a monda, amelynek kétségtelenül lehet valóságalapja.
Egy siklószárnyat a korabeli anyagokból (nád, vászon, stb.) össze lehetett hozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.