Nemrég olvastam Marylin Machlowitz amerikai szociológusnő kutatásáról, mely részben a karrierista nők párválasztási szokásairól szól. A kifejezés annyira mindennapos, hogy észre sem vesszük, a karrierista férfivel kapcsolatban nem merülnek fel hasonló kérdések. Pedig épp...

Feltöltő: Alexa07
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
@Alexa07: Sok házasságot láttam már magam körül, vannak benne nagyon tanulságosak is. Az egyik igazán karrierista férfi már a negyedik feleségét koptatja, mert a nők képtelenek elviselni, a férfi önzőségét, a nők ebben az esetben csak mint kiszolgáló személyzet vesznek részt a házasságban.
A másik, ahol a nő volt a karrierje csúcsán, egy multinál volt közgáz. igazgató 3 nyelvvizsgával. 3 gyerekük volt, az asszony horribilis összegeket keresett, aztán 20 év után a férj mégis csak elvált, és elvett egy egyszerű kis vidéki tanítónénit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
xwoman
Egy nő is vágyhat szakmai sikerekre a család mellett. Mindenekelőtt az kell neki, ami a férfinak is ehhez: megértő társ!
Szvetlana
@xwoman: Ha egy nő jó értelemben véve karriert szeretne elérni, vagyis szakmai sikereket, ahhoz állandó képzésre van szüksége. Ez rengeteg idejét leköti, mindíg tanul, utazik, gyakran jár esetleg külföldre az anyavállalathoz, vagy üzleti tárgyalásra.
A legfontosabb a párja részéről a bizalom, a megértés. Higyjen abban, hogy az jó és hasznos, amit az asszony csinál.
Ha család is van, akkor bizony a nagyszülők is besegítenek a családi teendők ellátásában. Vállalják a gyerekeket. Igazából egy nagyon jó családi háttérnek kell lenni ahhoz, ha egynő-aki anya is ráadásul jó értelemben vett karriert akar befutni.
No és persze neki is meg kell kűzdeni a vetélytársakkal, a mindíg fiatalabb kolléganőkkel.
xwoman
@Szvetlana: Ilyen, pozitívan támogató családi háttérrel sem könnyű, mégis megéri szerintem. :) Ha valakinek tényleg fontos, hogy tanulmányaiban, hivatásában kiteljesedhet, a családja, gyerekei is büszkék lesznek majd rá.
Szvetlana
@xwoman: Az anya pozitívan hat a gyerekeire . Szinte biztos, hogy a tanulásban kitartásban követni fogják a szüleiket. A gyerekek amit a családban látnak és átélik, ugyanazt fogják ők is folytatni az ő családi életükben.
Alexa07
@Szvetlana: Én pont így voltam, sokat jelentett a pozitív, szakmájában sikeres női minta.
Alexa07
Na, jól beházasodni a férfiak is tudnak! :)
xwoman
@verőce21: Inkább egy megértő, elfogadó, segítőkész férfi. :)
miazavalami
@verőce21: Szia kis herceg! :-) Hozod a formád, mint mindig.
De ez egy kilóméteres cikk!!!
Lécci foglald össze röviden , egy elfoglalt háziasszony részére , aki közben a karrierjét is egyengeti...:-)
Szvetlana
@verőce21: Megbízható jól összefonódó családi viszonyok:)) Ez ám a karrier.!
xwoman
@Szvetlana: Ilyen is van, férfiban is, nőben is. :)
xwoman
Tényleg, jut eszembe a karrierista nők gyakran vannak metroszexuális pasikkal.
JAJMÁR
A magas karrierre vágyó nőknek a legtöbb esetben választania kell a gyerek és a karrier között. Szerintem a legnagyobb karrier pedig a gyerek, egy rendes, jól fizető munka, meg egy jó pasi :)
Szvetlana
@Csizmás Kond: Nem tud vasalni-mosogatni:))
Alexa07
@JAJMÁR: Ez férfira is igaz, nekem például azért sem kellene egy karriermániás, mert nem azt a családi mintát láttam, na meg minek olyan apa a gyerekeimnek, aki sose látja őket? Akkor mindegy, ha egyedül nevelem. :)
Alexa07
@JAJMÁR: Ez is érdekes jelenség egyébként, sok helyen éppen a karrierista nők vállalnak egyedül gyereket ahelyett, hogy egy másik karrieristával állnának össze. A karrierista férfi ugyanis nem vállal részt a házimunkában, csak hátráltatja a nőt, aki viszont megengedheti magának anyagilag, hogy fogadjon segítséget a gyerek mellé, ráadásul egyoldalúan alkalmazkodnia sem kell. A legjobb azt hiszem a kölcsönös kompromisszum, a szélsőséges szakmai megszállottság bizonyos formái pedig egyik nemnél se tesznek jót a családi életnek (több nap távollét, rendszeresen, nincs ideje a közös tevékenységekre, a gyerekre, nem tudja kivenni a részét a háztartásból, stb.)
Alexa07
@Szvetlana: Lehet, hogy a vibrátor nem vasal-mosogat, de kevesebb vele a baj is. ;) (Azonban a férfit természetesen nem tudja pótolni.:)))
SELIG
Pénisz, pénz, pénisz, pénz, aztán csak a pénz, és másnak a pénisze.
Szvetlana
@Alexa07: Sok házasságot láttam már magam körül, vannak benne nagyon tanulságosak is. Az egyik igazán karrierista férfi már a negyedik feleségét koptatja, mert a nők képtelenek elviselni, a férfi önzőségét, a nők ebben az esetben csak mint kiszolgáló személyzet vesznek részt a házasságban.
A másik, ahol a nő volt a karrierje csúcsán, egy multinál volt közgáz. igazgató 3 nyelvvizsgával. 3 gyerekük volt, az asszony horribilis összegeket keresett, aztán 20 év után a férj mégis csak elvált, és elvett egy egyszerű kis vidéki tanítónénit.
Alexa07
@Szvetlana: Erről van szó, szerintem egyetlen módon viselhető el a túlzott karriermánia: szintén embertelen érzéketlenséggel, haszonleséssel, amikor a karrierista ember társát nem is a szerelem köti a nőhöz/férfihoz, csak a pénz (talán még kényelmes is neki így, ha keveset van otthon), ekkor viszont a karrierista is számíthat rá, hogy csak önző módon kihasználják. :)
Szvetlana
@Alexa07: Az utóbbi házasságban, ahol a nő volt a csúcson, a válópernél mindent feleztek persze vagyonilag. Csak félév múlva tudta meg, hogy a kedves férje annyi pénzt gyűjtött össze 20 év alatt a jótartásban, hogy vett magának egy flancos körpanorámás luxuslakást a Böszörményi úton (xii. ker) Azért ez se semmi nem?
JAJMÁR
@Alexa07: Igaz, és a gyereknek a legrosszabb. Ezért, ha valakinek annyira fontos a karrierje, bizony, választania kell, mert a gyerek nem egy csomag, amit le lehet rakni, vagy másra bízni, az anyját meg csak ritkán látja. A férfiak a házias nőket szeretik, még akkor is, ha nem vallják be. A magam részéről én meg a családszerető férfiakat. No persze, ha valaki miniszter, az más :)
Alexa07
@JAJMÁR: Választani kell a férfinak is. :) Egy házimunkával leterhelt "családanya" se mindig tud több időt a gyerekére szánni (mikor?) mint az, aki nem mosogat, hanem a munkahelyén van este 8-ig. Nem véletlenül választja egyre több nő a házimunka megosztás pártján álló férfiakat. Mert az sem megoldás, hogy a nők újra maradjanak otthon, személy szerint soha nem mennék bele. :)
Alexa07
@JAJMÁR: Miért lenne más a miniszter? Bár igazad lehet, de itt is egységesen kezelném (és épp ezért nem mennék miniszterhez, hiszen amellett, hogy valószínűleg az árnyékában kellene élnem, később ha vinném is valamire, azt hinnék, miatta :))- miközben egyedül maradnék a családdal is. A túlzott-karrierista vagy alapítson a 20-as évei elején családot és építsen karriert a gyerekek tizenéves korában (akkor már könnyebb), vagy fordítva, előbb élje ki magát, hogy pár évig nyugisabbra vehesse az egészet. :)
JAJMÁR
@Alexa07: Egyetértek. Nincs annál férfiasabb, mint amikor egy izmos ember kötényt rak, és gondosan pakolja a tányérokat, de még ennél is jobban tetszik, amikor a pici gyerekét pelenkázza :D
Ez ma már természetes, amelyik férfi nem veszi ki a részét a házimunkából, az nem értékeli a párját.
xwoman
Ó, amikor egy férfi a pici gyerekét pelenkázza az a legcsodásabb dolog! Azt hiszem minden nő szívét megmelengeti, hiszen megmutatja, mennyire fontos neki a közös gyerek. :)
verőce21
Milyen serény akarnok-iparkodással próbálnak itt egyes nők a természet törvényei ellen lázadni. Igazi feministák! Valószínűleg ilyenek határozták el a nőnap alapítását, vagy a nők munkába állását is. :) (Hát megkapták!)

Én, ha otthon néha megpróbálom az elmosott edényeket elpakolni, a feleségem majd megszakad a nevetéstől. Ha esetleg megpróbálok egy rántottát megsütni, odaáll és sírva nevet a látványtól. :)
varrólány
@verőce21: Nem kell néznie amikor rántottát sütsz. Én nálunk olyankor kimegyek a konyhából mert nem bírom ki hogy bele ne kotyogjak..!!! Mit csinálsz, nem úgy kell!!!:-).
verőce21
@varrólány: Ez az első fokozat amit írsz, csak nem akartam vele foglalkozni! Ha betévedek a konyhába és arrébb teszek valamit az asztalon kb.három cm-rel, ahhoz kábé huszonnyolc hozzászólása van! :)
varrólány
@verőce21: Ezért kell az asszonynak meghagyni a konyhát mint birodalmat.:-)
Ahogy én olvasgatom a mai nők más fórumos véleményeit, már elvárás hogy a férfi tudjon főzni.
Ha szeret főzőcskézni miért is ne! De ne legyen elvárás, igaz én még régies gondolkodású vagyok.
verőce21
@Alexa07: (13:10) Például arra gondolsz, GyF.-nek az Apró-klánba ?
Alexa07
@verőce21: Egy példa a sok közül. :) Már az ősi nemes urak is előszeretettel házasodtak be jó helyekre, hogy birtokokat kapjanak. Vagy nagy költőinket is gyakran egzisztenciálisan jómódú nők karolták fel. (Említhetném Adyt.)
Egyébként ez is ide vág: propeller.hu/itthon/2758769-hazimunka-megosztassal-kuzdhetunk-valasok-ellen
Kétféle nőtípust látok én is: az egyik elvárja, hogy a férfi vegye ki a részét a házimunkából, a másik megtartja saját fenségterületnek, de szó szerint, így a férfi kicsit önállótlanná válhat mellette. :)
verőce21
Te az "ősi nemes urakat" összekevered az elszegényedett dzsentrikkel! :)

Az a megállapítás pedig, hogy "...így a férfi kicsit önállótlanná válhat mellette" - enyhén szólva megmosolyogtatott. :)
Alexa07
@verőce21: Dehogy! Legnagyobbként számontartott nemes uraink is gyakorta meglépték ezt a húzást. :)
Miért, minek neveznél egy férfit, akire mosni, főzni kell felnőtt ember létére? :)
JAJMÁR
Egy férfival együtt főzni, aztán együtt megenni... stb. a legjobb dolog a világon.
Lehet, hogy ez régen elképzelhetetlen volt, sajnálom őket, mert a másik ember teljes megismerése csak így lehetséges. Senki sem született úgy, hogy mindent tudott, mindent tanulni kell. Egyébként én nagyon szeretek apró "férfimunkákat" is csinálni, és segédkezni benne :D

Amúgy szánalmas, ha egy férfi folyamatos pátyolgatásra szorul, mert egy rántottát nem képes megsütni, és meg sem próbálja. Az én gyerekeim pedig (3 fiú) mindent megtanultak, és természetesnek veszik.
A legszebb pedig az én szívemnek és szememnek, amikor a fiam a pici gyerekét pelenkázza.
Egyáltalán nem érdekel, hogy ezt régen az urak hogyan csinálták :DDDDDDD
Szvetlana
@verőce21: Mintha nekem akartál volna adni egy fricskát azzal, hogy talán én vagyok az emancipanci nő:)) Az igaz, hogy elég modern gondolkodású vagyok, de nefeledd, sok mindent meghatároz az, hogy a házaspár mit vállal a másikért, vagy nálunk az volt a meghatározó, hogy milyen munkaidő beosztással dolgozunk.
A férjem 3 napot dolgozott tőlem 150 km-re, majd 3 napot volt itthon. Persze, hogy ezalatt igyekezett pótolni azt, amit kihagyott. Most helyben dolgozik, így egyformán oszlik meg a házimunka. Viszont ha én elutazom, kénytelen ellátni saját magát, nem szeretnék pótmenyecskét találni a konyhámban, (sem) ha hazajövök:))
varrólány
@JAJMÁR: 9:20 . Kicsi a konyha , nem tudnánk együtt főzni, ha már ott van más is kiesek a ritmusból.:-)
Meg néha táncra perdülök a konyhában, ugyanis mindig szól a zene.
Férfimunkában segíteni kell neki , nem boldogul nélkülem! :-)
verőce21
@Alexa07: (08:33) Csak egy dologban értünk egyet! - van arra másnak ideje, hogy megfőzzön nekünk. :)
Szvetlana
@Alexa07: azt hiszem, nem jól kezdtük kitárgyalni a témát, mert nem tisztáztuk az elején, hogy mit nevezünk karrierista nőnek ( ennek negatív kicsengése van)
2. mit nevezünk sikeres nőnek, ennek olyan pozitív jelzése van.

Asszem jól összekeveredett minden:))
verőce21
@Szvetlana: (16:16) "...a konyhámban, (sem)..." - mert az ágyadban már találtál?
Szvetlana
@verőce21: Ott se nem:)) Rend a lelke mindennek.
verőce21
@Szvetlana: A lepedő gyűröttségét is leellenőrizted, mivé vált, amíg Te Münchenben, vagy Zürich -ben töltötted az éjszakát a vasúti szállóban? .)
Szvetlana
@verőce21: Dehogyis! Ilyen kicsinyes nem vagyok:))
verőce21
@Szvetlana: Pedig "rend a lelke mindennek!" :)
verőce21
@Szvetlana: Jót beszélgettünk! Jó éjt! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.