Don Airey, a Deep Purple billentyűse nem hiszem, hogy lámpalázas lenne, hiszen vagy 50 éve szerepel a rivaldafényben, de legújabb szólólemezének a Keyed Up címet adta. Ez immár negyedik albuma a sorban. Most is kiváló zenésztársakat, barátokat választott, köztük olyanokat is, akikkel korábban egy bandában játszott. A legnagyobb név kétségtelenül Gary Moore-é, aki egykor a Colosseum II-ben volt a társa. Az itt hallható Mini Suite és az Adaggio a felejthetetlen gitáros utolsó felvételei közül való.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
varrólány
Én is izgatott állapotba kerültem még mindig fantasztikusak. Mély bíborosan meg is könnyeztem főleg hogy Gary Moore már nem pengetheti a gitárt.
varrólány
@martinpalermo: Neked is jó reggelt! Nem olyan percemberek mint a mostani zenészek énekesek.
martinpalermo
@varrólány: Sokszor hallgatom őket,és velük párhuzamosan a Shadowst-is.Amit értek a zenéhez, azzal azt gondolom,a világ két legtechnikásabb zenekara-mind a mai napig.Hallgasd meg a Smocke on the Water nótájukat ---és a Shadows-tól pedig az Atlantist.
varrólány
@martinpalermo: A Shadows-t azt senki nem tudta még velem megkedveltetni. Itthon is volt vagy lehet van még lemezünk ,de nem én hallgattam.
Nekem olyan" öreguras" zene, hát bocs a Shadows rajongóktól!:-) Na jó meghallgattam, bár én az énekes számokat mindig jobban szerettem.
A Deep Purple meg hát persze az mindig jó!
martinpalermo
@varrólány: Én sem szeretném rád "erőszakolni" --de hogy "öreguras"a zenéjük--- na ez nekem új.Persze írtam hogy--ez én zenei szakértelmem,a hallgatás élményéig tart, és ott első helyeken van ,középkorú öreguras létem ellenére is:-))
varrólány
@martinpalermo: Valószínűleg ez azért van mert itthon apukám hallgatta, és lehet akkor meguntam mert annyit hallottam.
De persze a régi zenéket , sőt filmeket is jobban szeretem. Persze csak "öreghölgyesen"!:-))
silber13
@varrólány: Mondhat nekem bárki bármit, de számomra a Deep Purple orgonistája mindig is John Lord marad! Hogy a Shadows öreguras lenne? Na ne már! Ezt nem gondolhatod komolyan. Gitáros nemzedékek biflázták a számaikat. És Hank Marvin ma is a legjobb, legzeneértőbb gitáros! A technikáját külön taanitani kell.
Az, hogy a Deep, meg a Shadows a világ két legtechnikásabb bandája lenne, az megítélés kérdése Durva hasonlítás, de Don Airey pl egy Keith Emerson mellett bizony iparitanuló, persze elismerve a tehetségét.Ja? és hallgasd meg a Shadowst énekelni. Mert tudnak, nem is akárhogyan!
silber13
@martinpalermo: A Shadows nem sokat csinált, "csak örökzöldek százait " komponálta!
És megalkotott valami olyasmit, amit azóta senki: létrehozta a Shadows soundot, a csak rájuk jellemző hangzást. Nem hinném, hogy öreguras a zenéjük.
érdemes lenne emékezni a Kék csillag számukra, hogy mást ne említsek.
John Lord a " Lasy"-vel és a " fireballal " a legnagyobbak közé emelkedett. Mindkettejük ( Hank Marvint és John Lordot ) csak silány epigonok követték!
varrólány
@silber13: Persze a Deep Purple sosem lesz már olyan mint volt.
Tudom hogy sok Shadows rajongó van, a tehetségüket sem vitatom , de akkor sem tudtam megkedvelni régen sem.
silber13
@varrólány: Tudod, minden bandánál létezik számomra egy ún.: " primus inter pares" (első az egyenlők között) A shadows és az ELP, holtversenyben a ZEP- el nálam vezető bandák!
martinpalermo
@silber13: Hallottam zeneiségedről,én elfogadom véleményed vita nélkül,hiszen olyan lenne ,bármilyen, főként ellen vélemény részemről,mintha a hajdú vitatkozna a harang öntő mesterrel.
silber13
@martinpalermo: Nem biztos. Lehet, nálad létezik az igazság ládájának a kulcsocskája!
De a Shadows akkor is A SHADOWS ! Nagybetűkkel!
varrólány
Most már keresek egy embert , egy embert keresek (ahogy Sándor György mondta volt) Aki nem szeret a Shadows-t!
Mert hogy még olyat hírből sem ismerek!:-)) Most már biztos hogy nem erről a bolygóról származok.!
martinpalermo
@silber13: Csak az életem igazságának, kulcsocskájával rendelkezem,de lehet,hogy másoknak is van hozzáférése,nyitogatják feszegetik...ahelyett,hogy becsöngetnének.:-))Minden" Bandát" kik számomra zenéjükkel megnyugvást,vagy más kellemes érzéseket generálnak,szeretem hallgatni,legyen bármi is nevük stílusuk,stb?A Shadows ott van ,és még jó néhányak.
silber13
@varrólány: Akkor azt hiszem, hogy találj egy olyan embert aki nem csípi őket, azért nagyon sokat kell keresned, tán lehetetlenre vállalkozol.
silber13
És John Lordnak volt egy erőssége: Ő egy vérbeli Hammond orgonista volt. Mert a Hammond az egy "különleges állatfajta!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.