Az Erkölcstan könyvben szerepel a következő figyelmeztetés: "A házasságon kívüli nemi érintkezés bűn" – idézi a Librarius és bemutat egy fotót a könyvről.

Mióta a kormány által támogatott tankönyvek nyilvánosak lettek, egyre több olyan szövegrészletet találnak az olvasók, amelyek különböző kivetnivalót hagynak maguk után. A héten Czunyiné Bertalan Judit azt nyilatkozta, hogy a tankönyvek tartalma körül kialakult botrány csak politikai hecckampány, miután a nyugati vállalatok és független hírcsatornák ócsárlását fedezte fel a lakosság a hetedikes irodalomkönyvekben.

Most az Erkölcstanra nevelő könyvben leltek fel olyan kijelentéseket, felszólításokat, amelyek felháborították a szülőket:

"Nem tartjuk elfogadhatónak az azonos neműek nemi közeledését sem. Ezt már az Ószövetség is keményen elítélte."

A házasságon kívüli szex bűn – írja a tankönyv

Ezzel a témával kapcsolatban Amerikában sem elfogadóbbak sokan: Laura Schessinger egy amerikai rádiós műsorvezető lelki tanácsadó műsort vezet. Nemrég, mint buzgó keresztény azt mondta, hogy a homoszexualitás megbocsáthatatlan bűn, mert Mózes harmadik könyve [3 Móz. 18,22] szerint utálatos az.

Ezen felbuzdulva ragadott tollat egy Jake nevű hallgatója, amelynek magyarra fordított tartalmát szeretnénk most mi is közre adni:

Kedves Laura doktor!

Nagyon köszönöm azt az önfeláldozó fáradozását, amit annak érdekében tesz, hogy Isten törvényeit az emberekhez közelebb hozza. Sokat tanultam a műsoraiból, és megpróbálom ezt a tudást minél több emberrel megosztani. Ha például valaki megpróbálja homoszexuális életvitelét előttem megvédeni, egyszerűen emlékeztetem [3 Móz. 18,22]-re, ahol világosan le van írva, hogy ez bűn, és ezzel véget is vetek a vitának. Mindazonáltal néhány törvény értelmezésében és végrehajtásában szükségem lenne a tanácsára.

a) Ha az áldozóoltárnál bikát áldozok, tudom a [3 Móz. 1,9] illetve a [3 Móz. 1,17]-ból, hogy az Úrnak kedves illatú az. A problémát a szomszédaim jelentik, akiknek ez az illat egyáltalán nem kedves. Leölhetem-e őket? 

b) Szeretném a lányomat eladni rabszolgának, amint ezt [2 Móz. 21,7] megengedi. Ön szerint mi lenne a méltányos ár érte manapság? 

c) Tudom, hogy nem szabad olyan nővel kapcsolatot teremtenem, aki a havibaj tisztátalan állapotában van [3 Móz. 15,19-24]. A probléma csak az, hogy miből lehet ezt tudni? Megpróbáltam megkérdezni, de a legtöbb nő nagyon pikírten reagált a kérdésre. 

d) [3 Móz. 25,4 4] kijelenti, hogy szomszédos nemzetségek fiai és lányai közül vehetek magamnak rabszolgákat. Az egyik barátom szerint ez a törvény a mexikóiakra érvényes, de a kanadaiakra nem. Meg tudná magyarázni, hogy miért ne lehetnének nekem kanadai rabszolgáim? 

e) Az egyik szomszédom mindig szombaton dolgozik. [2 Móz. 35,2] világosan kimondja, hogy az ilyet meg kell ölni. Erkölcsileg kötelezhető vagyok rá, hogy saját kezűleg öljem meg? 

f) Az egyik barátom szerint, az úszószárny és pikkely nélküli vízi állatok (pl. kagylók vagy homár) fogyasztásának bűne [3 Móz. 11,10] nem olyan utálatos, mint a homoszexualitás bűne. Én ezzel nem értek egyet. Állást foglalna ebben a kérdésben? 

g) [3 Móz. 21,2 0] szerint, ha szembetegségem van, az Úr oltárát nem közelíthetem meg. Be kell vallanom, hogy olvasószemüveget használok. Teljesen élesnek kell lennie a látásomnak, vagy itt van azért egy kis játéktér?

h) A legtöbb barátom vágatja a haját, illetve borotválja a szakállát, beleértve a pajeszát is, holott ez [3 Móz. 19,27 szerint egyértelműen tilos. Milyen halálnemet javasol nekik?

i) [3 Móz. 11,8 ]-ból tudom, hogy ha döglött disznó bőrét illetem, tisztátalan leszek. A kérdésem, hogy szabad-e futballoznom, ha cérnakesztyűt húzok? 

j) A nagybátyámnak van egy kis háztájija. Megsérti [3 Móz. 19,19]-et, mert földjébe kétféle magot vet. Ezenkívül a felesége olyan ruhát hord, ami kétféle anyagból (pamut/poliészter) készült. Most tényleg össze kell hívnom az egész gyülekezetet [3 Móz. 24,16], hogy megkövezzük őket, vagy pedig elég, ha egy meghitt családi körben lefolytatott ceremónia keretében megégetjük őket, amint ez azok esetében megengedett, akik az anyósukkal hálnak [3 Móz. 20,14]? 

Tudom, hogy Ön ezeknek a törvényeknek nagy ismerője lévén biztosan utat tud mutatni ezekben a kérdésekben. Még egyszer köszönöm, hogy Ön a rádióban végzett munkájával folyamatosan emlékeztet minket arra, hogy az Úr törvényei örökérvényűek és megváltoztathatatlanok. 
Az Ön odaadó rajongója: Jake"

Nagyvilág - 2020. September 24., 08:44
Izrael tovább szigorít az ország lezárása után
Itthon - 2020. September 24., 07:46
Újra támadnak a poloskák

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
A családon belüli erőszak persze nem téma. Mély hallgatás arról, hogyan lehet egy asszonynak a bigott vallás miatt 100 évvel ezelőtti elvárásoknak megfelelnie. Szüljön 4 gyereket, lássa el a háztartást, ne próbáljon lázadni, maradjon erényes. Hetente kétszer szeretkezzen az urával szerdán és szombaton, mert az ÚR-nak ez így tetsző.
Tovább is folytathatnám, de mivel ez akkora ökörség, hogy csak felhúzom magam, inkább hagyom a fenébe.
Nem kellene inkább az egészséges szexuális felvilágosítás tantárgyat bevezetni 13 éves kortól?
Megtanítani a lányokat arra, hogyan kell védekezniük a nem kívánt terhesség elllen?
A gyógyszerszedés szabályaira? Hogy mekkora veszélyt jelent a védekezés nélküli szex?
Miért kell megkapniuk a méhnyakrák elleni vakcinát 13 éves korban?
Hogy milyen veszélyt rejt az internetes ismerkedés, az alkohol és a drog egy buliban?
Ez mind olyan téma, amiről a szülők is csak huzodzkodva beszélnek, sok helyen tabu téma. De fel kell vállalnia az iskolának, nem csak az egészséges táplálkozást szajkózni, meg testzsírt mérni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bástya Elvtárs
A gyilkosság is az! De nem főbűn! Hisz a pápa egykor megáldotta a Kersztes Háborúkat!!!
Hellcat
Én nem vagyok házas viszont a kormány állandóan [email protected] mindenféle új adóval...akkor a kormány bűnös?
KERKA
@Hellcat: hátha még házas lennél!:))
eberti
Nehéz eldönteni,hogy aki ezt írta az házasságon belül,vagy házasságon kívül két dugás között írta ezt a "tananyagot"...
nezelodo
"Bástya Elvtárs
A gyilkosság is az! De nem főbűn! Hisz a pápa egykor megáldotta a Kersztes Háborúkat!!!"

Is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2020. September 24., 07:44
Negyvenöt évesen elhunyt a tévésztár
Itthon - 2020. September 24., 07:42
Újra támadnak a poloskák