Öt díjnyertes angol vérebet mérgezték meg Csillaghegyen. Három állat elpusztult, két kutya felépüléséért szakemberekkel együtt küzd gazdájuk.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@GeoCravker: Köszönöm a felvilágosítást. A véreb harci kutyák voltak vagy sem? A kérdés az nem állítás. A kutyákról meg aki- akik félnek tök mindegy hogy véreb vagy harci kutyának van nevezve, szelíd, gazdit szerető -e? Benne a félelem a meghatározó. Ez a személy képes a mérgezés végrehajtására, persze csak feltételezve.
bencemacska
@Nil: A véreb nem azt jelenti, hogy támad, megmar, hanem azt, hogy vadászaton felkeresi a meglőtt 8 és esetleg sebesülten szenvedő) vadat.
Nil
@GeoCravker: én szeretem a kutyákat volt is-de már nem vállalok többet
tényleg nem ismertem az ebeket- de ettől még tudom hogy neveletlenek voltak ha meg tudták mérgezni hiszen az enyémnek is ez lett a veszte
nem tudsz rólam semmit mégis ítélkezel fura és káros szokás
addig amíg nem tudja az ember a másik mit miért tett nem érdemes ítélkezni -utána meg felesleges
Nil
@bencemacska: nekem is volt vadászkutyám - nem nevezték őt vérebnek
lehet hogy vadászatra használják- de sajnos másra is betaníthatók
tudod amikor egy véreb gazdája mellettem meséli a haverjának hogy mire és hogyan tanítja a kutyáját hát nem tett boldoggá
persze az is igaz hogy minden kutya betanítható bármire
a lényeg- a mérgezés nem megoldás semmire - de nem is akkora hír hogy ennyi időt szánjunk rá mikor sokkal nagyobb bajok vannak kis országunkban - és ezeknek a kutyáknak talán kevesebbet kellett szenvedniük mint néhány állatnak akiket nagyon megkínoztak aztán a bíróság felmentette a kegyetlenkedőt...
bencemacska
@Nil: Nekem a macskáimat mérgezik meg sorozatosan, és sajnos azokat nem lehet az udvaron belül tartani!

Előzőhöz: vadászkutya is nagyon sok fajta van!
Nekem 14 évig volt francia boxerem, az is véreb, és a világ legjámborabb jószága volt. A húst is csak feldarabolva evett!
GeoCravker
@keresztapa: a véreb nem harci kutya.. ezt írtam korábban is,
@bencemacska: is leírta.
különben a "harci" kuyának tartott pitbull terrier is betanítható személyvédő kutyának. Láttam ilyet, amikor egy hatéves kislányt gyakorlatilag egy ilyen kutya védett az elvált apuka agresszivitásától.
Valószínűleg, noha engem állat még nem támadott meg rosszindulattal, nem tennék szívesen személyes kísérletet egy ilyen kutsus tanítottságára. De az angol véreb egy nagyon más fajta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.