Öt díjnyertes angol vérebet mérgezték meg Csillaghegyen. Három állat elpusztult, két kutya felépüléséért szakemberekkel együtt küzd gazdájuk.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
A tettest - ha egyáltalán megtalálják - gyilkosként kell elítélni!!!
szaboria1
Engem az zavar, hogy egy ilyen tenyésztő miért nem nevelte úgy a kutyáit, hogy csak a családtól fogadhatnak el ételt. Nekünk csak egy keverékünk van de csak akkor kezd enni ha mi már engedélyt adunk rá. Semmit sem vesz fel az udvarból.
verőce21
A szomszédokban kell keresni a felbujtót, akiket állandóan zavart a kutyák ugatása. -)
verőce21
@verőce21: Sőt, a valódi okot magában a kutya gazdájában kell keresni! :)
Fradigege
Hmmm...szaftos kis sztori. Szegény gazdi. ... Akkor tehát nem ártana feltérképezni a gazdi kapcsolat rendszerét. Esetleg egy vagyonosodási vizsgálat. Kik lehettek a rosszakarói. Nekem miért nincsenek világbajnoki kutyáim Csillaghegyen? Mennyire nyomorúságos az életem. Valaki nem akar esetleg engem is megmérgezni?! Én már sz@rt érek?! Mindjárt kiugrom a 8.-ról!

www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI
GeoCravker
@verőce21: Ez a nem volt itt a szódás, de bele mertek rugni a lovába effektus? Csak nem magadból indulsz ki? Ha gondod van a szomszéddal, megölöd a kutyáját és megvered a macskáját? Esetleg a gyerekét, ha az semtud védekezni?
Gratulálok...
Nil
véreb
miért kell tenyészteni ilyen állatokat?
ha majd rád uszítják akkor biztos te is a halálát kivánod majd
keresztapa
Szerintem a kutyák mérgezése, nem az elért eredményüknek lett irányítva, hanem a félelemből a vérebeknek! Harci kutyák voltak, vagy sem? Akinek gyerekét véreb, vagy kutya tépte szét, az tud következtetni a véreb hasznosságára! Foglalkozzon a gazdi szalonképes kutyákkal!
Meine Ehre heisst Treue
Nem az emberbaráti szeretetemről vagyok elhíresülve, ennek ellenére szerintem ennek a történetnek meg sem kellett volna jelennie a médiában.
verőce21
@GeoCravker: (12:27) Nagyon ostoba reakció ez részedről a hozzászólásomra, de itt előttem már megkaptad a helyes válaszokat!
KERKA
@Meine Ehre heisst Treue: Remek vasárnap délutáni hír. A firkásznak gyorsan kellett egy tizes, hogy valahol lehajtson egy-két whyskit.
GeoCravker
@Nil: @keresztapa: @verőce21: verőce: Nagyon ostoba reakciók azok, akiket válaszadásra megjelöltem.
Nil, keresztapa,
A véreb nem harci kutya, hanem a meglőtt vad vérnyomát követni képes vadászkutya, A tükörfordítású Rottweiler például nagyon jó fej eb, ás kifejezetten alkalmas örző-védő feladatra is.
Az angol véreb szintén egy kifejezetten türelmes munkakutya.
Gy.K. kutyafajtak.hu/angol-vereb-kutya

Verőce, kedves. Akkor most ki az ostoba? Szerintem az, aki a név alapján még a kutyákkal szemben is előítéletes, de fogalma sincs arról, hogy mihez szól hozzá,

Azt nem várom el, hogy elnézést kérj, de azt igen, hogy legalább az életben ne a gyengébbeken állj bosszút, Te roppant nagyon ostoba.
verőce21
@GeoCravker: Lehet, hogy jó kutyaismereted van, de az emberekhez való viszonyod nagyon labilis!
GeoCravker
@verőce21: magyarra lefordítva: érveid nincsenek, rájöttél, hogy tévedtél, de belátni gyenge vagy, és valószínűleg tényleg a szódás klovával rendeznéd le a szódással folytatott vitádat.
Tudomásul vettem.
verőce21
@GeoCravker: Tévedsz, azt akartam mondani ezzel, hogy keress egy pszichiátert, kezeltesd magad és járj többet emberek közé! Talán megismered még őket is.
GeoCravker
@verőce21: Áááá, semmi értelme. Maradok a kutyáknál, macskáknál, rókáknál, farkasoknál, kígyóknál, és általában az állatoknál. Több eszük van :-) S őszíntébbek is. A végén még lesülyednék némelyik kétlábú szintjére, és annak semmi értelme. Mármint némelyik kétlábúnak.
A nyilvánvaló hülyeségeiket sem látkják be. Nem igaz? Te csak tudhatod. Ott a tükröd .-)
Desischado
Azt kéne megmérgezni, aki ezt az embertelenséget elkövette! Hogy rohadnának meg az állatkínzók!
Nil
@GeoCravker: ezek a kutyák nem volt megnevelve
ezért bármi történhet - ki tudja miért mérgezték meg őket - ami persze nem megoldás (az én kutyámat is megmérgezték tudom milyen érzés)
a vérebeket sajnos nem csak állatok felkutatására használják/ták
egyébként meg a vadászatot is utálom- az embernek nem kellene beleszólni a természet rendjébe- csak rosszul járunk/tunk vele
verőce21
"Ferenc József leveleit olvasom franciául. Nem volt nagy stiliszta, az közismert. De e levelekben mégis van valami császári. Ugyanakkor van benne valami egy zupás őrmester és egy bécsi házmester stílusából is.
Mégis császár. Tudta, hogy uralkodni annyi, mint szolgálni, kötelességet teljesíteni. Vérfagyasztó, kissé virzsíniaszivar-szagú udvariassága mögött megközelíthetetlen. Mindenki tudta a Monarchiában, hogy él egy ember, egyetlenegy, aki soha nem bocsájtja meg, ha valaki tisztességtelen cselekedetre vetemedik.
Nem volt okos, nem volt művelt. S mégis értett a maga bürokrata módján az uralkodás művészetéhez. Egyéniség volt, értett az emberekhez, uralkodott."
m.macskosz
@Nil: @GeoCravker: Láttam az életben maradt kutyusokat tegnap a tévében,
a fajtájauk egyedei kimondottan szeretik az embereket, az emberek társaságát.
Amit láttam: az biztos, hogy ezek nem harci kutyák.
@GeoCravker: linkje szerint tökéletesen illenek rájuk az alábbiak:
"Jelleme
Jóindulatú, barátságos, kiegyensúlyozott és kedves kutya; fiatal korában meglehetősen szilaj lehet, de mire felnőtté válik, lecsillapodik. Az egész világon híres kiváló szimatáról, ezért remek nyomkövető kutya. Szereti az emberek és más kutyák társaságát, ugyanakkor ragaszkodik bizonyos fokú függetlenségéhez is, és néha meglehetősen csökönyös tud lenni. Kellemes, mély hangját viszonylag ritkán hallatja. "
GeoCravker
@Nil: Tehát, mivel Te nem szereted a kutyákat (a vadászkutya nem okvetlenül csak vadászatra alkalmas munkakutya), ezért vesszen mind.
Ha fajtatenyészetként világbajnokok tudtak lenni, akkor ezek garantáltan neveltebbek, mint jó néhány ember. Amellett kétlem, hogy Te ismerted volna ezeket az ebeket. Hacsak nem Te mérgezted meg őket.
Ergo, bocs, de ostobaságokat írsz.
Nem vitatva, hogy jogod van mentegetni a saját korábbi ostobaságaidat. Amitől azok még azok maradnak.
keresztapa
@GeoCravker: Köszönöm a felvilágosítást. A véreb harci kutyák voltak vagy sem? A kérdés az nem állítás. A kutyákról meg aki- akik félnek tök mindegy hogy véreb vagy harci kutyának van nevezve, szelíd, gazdit szerető -e? Benne a félelem a meghatározó. Ez a személy képes a mérgezés végrehajtására, persze csak feltételezve.
bencemacska
@Nil: A véreb nem azt jelenti, hogy támad, megmar, hanem azt, hogy vadászaton felkeresi a meglőtt 8 és esetleg sebesülten szenvedő) vadat.
Nil
@GeoCravker: én szeretem a kutyákat volt is-de már nem vállalok többet
tényleg nem ismertem az ebeket- de ettől még tudom hogy neveletlenek voltak ha meg tudták mérgezni hiszen az enyémnek is ez lett a veszte
nem tudsz rólam semmit mégis ítélkezel fura és káros szokás
addig amíg nem tudja az ember a másik mit miért tett nem érdemes ítélkezni -utána meg felesleges
Nil
@bencemacska: nekem is volt vadászkutyám - nem nevezték őt vérebnek
lehet hogy vadászatra használják- de sajnos másra is betaníthatók
tudod amikor egy véreb gazdája mellettem meséli a haverjának hogy mire és hogyan tanítja a kutyáját hát nem tett boldoggá
persze az is igaz hogy minden kutya betanítható bármire
a lényeg- a mérgezés nem megoldás semmire - de nem is akkora hír hogy ennyi időt szánjunk rá mikor sokkal nagyobb bajok vannak kis országunkban - és ezeknek a kutyáknak talán kevesebbet kellett szenvedniük mint néhány állatnak akiket nagyon megkínoztak aztán a bíróság felmentette a kegyetlenkedőt...
bencemacska
@Nil: Nekem a macskáimat mérgezik meg sorozatosan, és sajnos azokat nem lehet az udvaron belül tartani!

Előzőhöz: vadászkutya is nagyon sok fajta van!
Nekem 14 évig volt francia boxerem, az is véreb, és a világ legjámborabb jószága volt. A húst is csak feldarabolva evett!
GeoCravker
@keresztapa: a véreb nem harci kutya.. ezt írtam korábban is,
@bencemacska: is leírta.
különben a "harci" kuyának tartott pitbull terrier is betanítható személyvédő kutyának. Láttam ilyet, amikor egy hatéves kislányt gyakorlatilag egy ilyen kutya védett az elvált apuka agresszivitásától.
Valószínűleg, noha engem állat még nem támadott meg rosszindulattal, nem tennék szívesen személyes kísérletet egy ilyen kutsus tanítottságára. De az angol véreb egy nagyon más fajta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.