Folytatólagosan elkövetett csalás miatt nem jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte Zalatnay Saroltát szerdán a Budaörsi Járásbíróság – közölte a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője.

Koszta János közölte: a bíróság bizonyítottnak látta, hogy a vádlott több részletben összesen csaknem kétmillió forinttal károsította meg egyik ismerősét.

Az ítélet kiszabásánál a bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy hasonló cselekményért Zalatnay Saroltát korábban már elítélték, enyhítő körülménynek számított az idő múlása, valamint a vádlott kora. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Zalatnay Cinit ismét elítélték

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2010 nyarán egy tévéműsor felvételén ismerkedett meg egy állatvédelmi alapítvány elnökével, és felajánlotta kapcsolatait. A két nő többször találkozott, beszélgetéseik során Zalatnay Sarolta gyakran szóba hozta nehéz anyagi helyzetét, beszámolt például arról, hogy nem tudja fizetni kocsija törlesztőrészletét. Mivel kifejtette, hogy autó nélkül szinte lehetetlen segíteni az alapítványnak, a sértett felajánlotta az 500 ezres díjhátralék kifizetését azzal, hogy az énekesnő két-három héten belül visszafizeti a pénzt.

Október elején Zalatnay Sarolta telefonon ismét anyagi segítséget kért számláinak, valamint a korábbi, meg nem adott tartozásának rendezéséhez, majd egy vecsési parkolóban 400 ezer forintot vett át az alapítványi elnöktől. Ismét két-három hetet jelölt meg a teljes tartozás visszaadásának határidejéül. Azzal nyugtatta a sértettet, hogy kintlévőségeit addig kifizetik, a lánya pedig nagyobb összegű örökséghez jut, tehát lesz pénze.

December elején egy alapítványi fotózáson, majd a hónap közepén – a karácsony közelségére hivatkozva – Zalatnay Sarolta előbb 40 ezer forint „benzinpénzt”, majd egymillió forintot kért és kapott a sértettől azzal, hogy január 7-éig rendezi minden tartozását, de ez ismételten nem történt meg.

Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy az énekesnőnek nem állt szándékában megadni a pénzt, erre anyagi helyzete miatt reális lehetősége sem volt. Lánya örökségére pusztán azért hivatkozott, hogy a sértett bizalmát megnyerje, őt megtévessze.

Az elsőfokú bíróság döntése értelmében az énekesnőnek az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül ki kell fizetnie 1,9 millió forintot a sértettnek.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
@zöldszem: én nem mondanám, hogy szegény. Csaló, aki visszaélt azzal, hogy ismert ember, visszaélt a másik ember jó-szándékával. Ha ez először történne meg, azt mondom, megbotlott. De még egyszer ugyan azt elkövetni véletlenül már nem lehet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
ha igazán őszinte akarok lenni akkor kevés dolog van széles e világon amit jobban leszarok.
puki
@kakaósbögre: Szar került a kakaóba.
zöldszem
Húúú ez a kép! Elég ijesztő. Szegény nő úgy néz ki mint egy telexart búvárruha.
Tényleg elénekelte: Nem vagyok én apáca... Mert ha igen, meghallgatásra talált. Felfüggesztettet kapott.
vukkocska
@zöldszem: én nem mondanám, hogy szegény. Csaló, aki visszaélt azzal, hogy ismert ember, visszaélt a másik ember jó-szándékával. Ha ez először történne meg, azt mondom, megbotlott. De még egyszer ugyan azt elkövetni véletlenül már nem lehet.
zöldszem
@vukkocska: A szegény-t nem anyagiakra gondoltam.
Minden szavad igaz!
vukkocska
@zöldszem: én is a "sajnálkodásra" értettem. :)
wagabund
szentül meg vannak győződve ezek a celebek , hogy egy pasi majd jól feleségül veszi őket...és akkor megoldódik minden anyagi problémájuk.

Valószínű, hogy némelyik a hírekből látja, a csinos fiatal lányokat több tízmilliós autókkal, ékszerrel, és folyamatos luxussal lát el a (néha nem fiatal) lovagja...

Mecsoda különbség van egy 50 kilós húsz éves, és egy 100 kilós hatvan feletti akt között...

Egyébként, mint visszaeső akár többet is kaphatott volna a vád szerint.
a cumi az, hogy még mindig tartozik...
Vizual
Bármit tett is a magam részéről sajnálom. Fiatalságom zenei élményeinek egy része hozzá kötődik. Házibulik, csajok, szerelem. Az, hogy ez lett a vége ?
Dr plágium
@wagabund: És soha nem fogja vissza fizetni...
Mobil123
de azért az is marha volt aki adott neki egy fillért is és elhitte hogy visszakapja tőle ilyen múlttal.
silber13
@wagabund: Ott volt Zalatnaynak is a nem is akármilyen lehetőség! Ugye az M. Gibb eset! Nem élt vele, most meg könnyes szemmel sajnálja. Amit keresett, most megkapta.
KERKA
Enyhítő körülmény: tekintettel a korára. Az akt fotózásnál nem számított a kora?

Megjelent az állatmenhelyen ő, mint nagy kutyabarát. Érdekes módon mindíg éppen arra járt egy fotós, aki cuki kis kölyök kutyás fotókat készített, no nem a kutyusról, hanem a Ciniről. Egyetlen kutyának sem talált gazdát és egyetlen fillérrel sem gyarapította az alapítvány számláját. Ellenben rendszeresen az alapítvány autójával furikázott, mert a saját autóját nem tudta megtankolni. Az is hülye, aki beveszi a sokszorosan "megható" dumáit. Szerintem jobb színésznő, mint énekes.
KERKA
@silber13: bocsika, de az M, Gibb esete az egy kicsit másabb volt. Amennyiben M, Gibb egy másik fiúval volt szerelemben. :))
silber13
@KERKA: Lehet. Nem voltam gyertyatartó, ezért arra hagyatkozom, amit a lapok megítrak. Mindenesetre Zalatnay kicsi szívébe ugyancsak sokan belefértek!, bár sok név említésekor Cini igazmondását fenntartással fogadom. Az biztos, magának választotta ezt az utat, hát akkor járjon is rajta. Valamikor néhány dolgát kedveltem, de amikor elkezdett majmolni, utánozni olyanokat, akik mellett labdába sem rúghatott, gyorsan elfelejtettem. Csak egy kis szánalmas, öregecske csaló képe maradt meg bennem.
tivoli
@silber13: ma, 13:03
Valaki itt mondta, hogy Te egy nagyon okos ember vagy. Éppen ezért nem tudlak értelmezni: "arra hagyatkozom, amit a lapok megítrak."
Tudnod kellene, hogy lapok és lapok között nem árt különbséget tenni, ha tisztán akarsz látni.
silber13
@tivoli: Nekem a zenei lapok voltak a mérvadók. Volt néhány, aminek a kritikáját elfogadtam, másokét már nem annyira.. Tudod, amikor néhány lap megírta, hogy Cini 2-4 nagyágyút próbál majmolni, hát meghallgattam és sajna, de igazuk volt
tivoli
@silber13: ma, 13:35
Rengeteg epigon van, mindre kéne haragudni?
Amellett Cininek nagyon is eredeti hangja és stílusa van, ezer közül felismerhető. Saját repertoárral, saját előadásmóddal. A magánélete pedig az övé, az ő felelőssége.
Hány és hány "világhírű" sokkal zavarosabb hátterű nyugati előadót Istenítünk, de hát azok persze külföldiek, ez meg csak egy csóró kis magyar. Aki mellesleg olyan korban ment vendégszerepelni Angliába, amikor erről itthon a többiek nem is álmodhattak. És jött cserébe a Nashville Teens!!!
Nem hiszem, hogy túlzásban szégyenkeznie kellene a művészi pályafutása miatt.
varrólány
@tivoli: 13: 49 Nem hallottad mostanában énekelni ? A Szenes Iván emlékműsorban szinte felismerhetetlen volt a hangja de még a régi dalai is.
Vagy direkt énekelt úgy ,vagy már nincs olyan tiszta hangja.
tivoli
@varrólány: ma, 13:59
Maholnap 68 éves és több mint 50 éve a pályán van. Pontosabban 1963 óta.
varrólány
@tivoli: 14:07 Ezt értem, de miért írtad?
Hallottál te már legalább ugyanennyi idős rockzenészeket énekelni? Ugyanúgy szól a daluk mint fénykorukban vagy még szebben érettebben!
tivoli
@varrólány: ma, 14:11
Biztos úgy van, de Cini nem rockzenész és lehet, hogy betett neki a változókor. :-))
varrólány
@tivoli: 14:17
Lehet ,neki ráment a hangjára !.-))
silber13
@tivoli: A nagy példsakép J. Joplin halála után Cini Maggie -Bellt kezdte másolni.. Csakhogy Bell kimondottan blues énekesnő, méghozzá a legjobb Joplin után, ennek megfeklelően a rá hasonlítás ugyancsak dyengére sikeredett. Ja és Maggie Bell1945-ös szüeletésű...De a két hangot mégsem lehet egy napon említeni. Tudd, Cini - úgy éreztem - olyan " mindenevő " Mint volt a valamikori studió11. Profik voltak és felaprózták magukat, sosem volt egy fő irányvonaluk, mint ahogy Cininek sem Tudott nagyon jól énekelni tölcsért csinálok a kezemből -t, tudott "fák, virágok"-at énekelni, és sok mindent tudott jól előadni, DE egyre sem csettintett az ember, hogy " na ez az! Ez az igazi Cini hang, most szól igazán a lélekből!" De ez csak az én kis véleményem.
tivoli
@silber13: ma, 15:36
Elismerhetem az igazságod, de a te véleményed egy vájtfülű kritikája, én meg zenei analfabéta vagyok. Gondolom, rajtam kívül még sokan mások is.
varrólány
@tivoli: 15:59
Én is zenei analfabéta vagyok , mint sokan mások de a változásokat érzékelem a két fülemmel!:-))
Zenéről csak beszélgetni lehet mert úgyis mindenki másképp hallja , meg más a zenei értékrendje !
silber13
@tivoli: Szóval ez a Maggie Bell. Cininek lehet kitől tanulni!
www.youtube.com/watch?v=QXA3n769Jdg
tivoli
@silber13: ma, 16:44
Na jó, Maggie az Maggie, de a Cini maradjon meg Cininek :-))
silber13
@tivoli: Az a probléma, hogy nem is olyan régen Cini Maggie akart lenni. Nem ment!
tivoli
@silber13: ma, 17:04
Na és? Sokan Istenek akarnának lenni, oszt az se megy! :-))
(Cini akart már Csicsolina is lenni, vagy valami hasonló)! :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.