Magyarország — Épp csak kikukucskáltak anyjuk szoknyája mögül, az 56-os forradalom két ifjú hírvadásza mégis sokat látott haditudósítókként dokumentálták végig a budapesti eseményeket.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Én 7 éves voltam, arra emlékszem hogy a Szarka utcába bement egy tank, és mivel ez az utca nagyon keskeny a közepén egy kis kanyarral be is szorult, egy másik segített neki kicibálni... Meg arra mikor Apámmal mentünk az átjáróházakon keresztül kenyérért az Astoriához, láttam a Múzeum kert kerítésére felaggatott halott kiskatonákat... A 23. ára mikor elterjedt hogy kitört a forradalom, Apám napközben szervezte a munkástanácsot, aztán egyszer avval jött haza vége mindennek jönnek az oroszok..Novemberben már nehezen tudott eljutni a munkahelyére a Síp utcába, volt mikor nem is jött haza, Anyámat meg a frász kerülgette az öcsém akkor volt 2 éves, hát ő is félt rendesen... Nem kívánnám öreg fejjel újra átélni ugyanezt...Aztán évekig a megbélyegezettség hogy ,,ellenforradalmár,, volt az Apám, még visszagondolni is keserű arra az időre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.