A médiatanács 220 ezer forintra bírságolta a csatorna szolgáltatóját, mert a TV2 Trendmánia című magazinjának egyik januári adásában egy körömlakkmárka népszerűsítésével megsértették a termékmegjelenítési szabályokat – közölte az MTI-vel pénteken a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Azt is tudatták: a testület állampolgári bejelentésre eljárást indít Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlapban és annak internetes oldalán tavaly november 16-án megjelent "iszlámellenes" cikke miatt, mivel feltételezhető a "gyűlöletkeltés és kirekesztés".

Néhány idézet Bayer cikkéből:

Európát pedig ki kell takarítani. Azonnal és alaposan. Ha erre képtelenek vagyunk, akkor még gyászolni sincs jogunk.

tizennégy éves kortól fölfelé potenciális gyilkos mindegyik.

Ott lapulnak a gyilkosok a bevándorlók között.

A nyomtatott, illetve online médiumok felügyelete alapvetően a médiatanáccsal társszabályozói szerződést kötött szakmai szervezetek feladata, ha az érintett médiumok tagjai e szervezeteknek.

Mivel sem a Magyar Hírlap, sem weboldala nem tagja ilyen szervezetnek, a médiatanács jár el az ügyben – írták.

Megjegyzik: a bejelentő emellett a szerzőtől a mandiner.hu oldalon ugyanaznap megjelent másik írása miatt is panaszt tett, ezt – mivel a hírportál tagja a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének – a bejelentő hozzájárulása esetén a társszabályozó szerv fogja vizsgálni.

A médiatanácsnak 40 nap áll rendelkezésére az eljárás lefolytatására a médiatörvény szerint, amely indokolt esetben 30 nappal meghosszabbítható.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pestilence
Majd megbüntetik, mint Bencsiket - kitüntetéssel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
joopapa
@spu00: Nem vagyok hajlandó gyűlölni az arabokat mert van köztük jó pár elme beteg! Itt európában is régi hagyománya van a terrorizmusnak, ira, eta, vörös brigádok stb, akkor utáljam az európai embereket! És itt volt nemrég az elmebeteg breivik aki hetven valahány embert ölt meg! Ja és népirtásban is jeleskedtünk mi európai nagy keresztények, dél és észak amerikai indiánok stb!
volvós
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
justhpeter
A csatorna egy szemétdomb, Bayert pedig kár büntetni. A tudatlanság mióta büntetendő ?
bakegya
Emberverő szennycsatorna amit ez visz vigye,ne is lássam-
Törölt felhasználó
Nem meglepő Bayer fajtárs viselkedése én csak azt nem értem, hogy miért nem kopasz még és miért nem fehér füzős bakkancsban nyomja.. Egyszer ti is menekültek lesztek a sajták országotokban, ahogy nézem nem is olyan soká...
kukac50
Orbán is idegen gyűlöletes plakátokat gyártatott, Őt nem büntetik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.