Politika, történelem, énekverseny vagy showműsor? Sokat vitatott téma, hogy az Eurovízió vajon tényleg dalverseny-e, vagy csak annak csúfoljuk, és valójában egy diplomáciai elemekkel fűszerezett lenyűgöző showműsor. A Stockholmban megrendezett tegnapi döntőn szerintem megerősítést nyert, hogy inkább ez utóbbi. Az ukrajnai Jamala előadása - hogy…

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Mézike: Ha figyeltél volna láthatnád, hogy még a szomszédos országok olyan ,,nagyra becsült magyarjai,, se szavaznak szinte soha a magyar indulókra, erre írtam az ,,összeurópai utálatot,,...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetkoznapihosnok
@verőce21: De szerinted is annyira gyenge volt, mint a szakmai pontok alapján?
verőce21
@hetkoznapihosnok: (23:14) Nem tudom a többihez képest megítélni a számot, mert nem hallottam a dalokat ezt az egyet is, csak innen a klipről. Egy nagyon gyenge tucatdalnak tartom.

Ahhoz, hogy maradandó legyen egy nóta, alapvető kritériumokat kell kielégíteni. Vagy rövid riff-ek legyenek benne, ami úgy bevésõdik az ember fülébe, agyába, hogy onnan kimosni sem lehet. Vagy hajlékony, fülbemászó dallamú.
A rövid riff-eket Chuck Berry-től az AC/DC-ig lehetne idézni, egy AC/DC pl.
www.youtube.com/watch?v=YJQp7Id2ywE
vagy: www.youtube.com/watch?v=zakKvbIQ28o

A fülbemászó dallamos számokat a Beatlestől mondhatnék(ott Lennon rakta bele mindegyikbe azokat a nyolcasokat), de én inkább az ABBA-tól idézek ide:
www.youtube.com/watch?v=p4QqMKe3rwY

Ezen ismérvek nélkül nem lehet sikert gyártani.
Levendula
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:bjEFMYnCBmAJ:https://hu.wikipedia.org/wiki/2016-os_Eurov%25C3%25ADzi%25C3%25B3s_Dalfesztiv%25C3%25A1l+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-b

"Gratulálok" a magyarországi "szakmai" zsűrinek, akik biztos, hogy szakmai szempontok szerint pontoztak???

Magyarország szakmai zsűrijének tagjai
Rakonczai Viktor,
Lotfi Begi,
Wolf Kati,
Frenreisz Károly
Novák Péter voltak.
papa.49
@lampa laz: Nekem is benne van a felvett kb. 2500 órányi zenei albumomban, sok egyéb dallal együtt...
vukkocska
Hogy a szakmai zsűri hogyan szavazott, mennyire vitt bele politikát, az nem tudom, de azért a nézők szavazatát nem tartom annak. És igazából ők változtatták meg a szakmai zsűri döntését.
hetkoznapihosnok
@vukkocska: Igen. Elég meglepő is, hogy így volt. Pont ezért kérdeztem, kinek mennyire tetszett ez a dal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.