Vaszily Miklós, az éves szinten 77,7 milliárd forintból gazdálkodó MTVA vezérigazgatója csoportos létszámleépítést jelentett be – tudta meg a Népszabadság.

A közmédia jelenleg mintegy kétezer embert foglalkoztat, ebből 145-en válnak most állástalanná. Vaszily a működtetési és munkafolyamatok racionalizálásával, a bérköltség csökkentésének szükségességével indokolta a leépítést. Jelenleg az alkalmazottak bére 15-16 milliárd forintba kerül évente – ezen próbálnak faragni.

A lap úgy értesült, a mostani leépítés legkevésbé a tévéseket érinti. Várhatóan a rádiók és a távirati iroda munkatársai között lesz nagyobb létszámú elbocsátás.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Akinek ennyi nem volt elég arra hogy jól helyezkedjen, tövig benyaljon vagy megszedje magát az, hogy lézerjani szavaival éljek...az annyit is ér.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
Én már vártam ezt a lépést!Csak az a baj,hogy nem azokat lökik ki akiknek eddig sem volt ott helye.Már eddig is családi vállalkozás volt--most még jobban közelednek-annak megerősítéséhez.
namihami
Kirúgnak 145 embert, aki TALÁN már valamit ért a médiához, mert kell a hely és persze a milliós fizetés az új haveroknak és a saját lábaikra álló friss családtagoknak.
Nyugi, a ""szakemberek"" száma nem fog csökkenni, csak a média szinvonalát sikerül egy újabb, természetesen ezúttal is profi árszervezéssel, az eddigieknél is mélyebbre taszajtani.
Nem a nép, hanem a haverok kiszolgálása a döntő cél, ahogy ezt már eddig is tapasztalhattuk.
Apatszerek
@namihami: Nyugi, a ""szakemberek"" száma nem fog csökkenni, csak a média szinvonalát sikerül egy újabb, természetesen ezúttal is profi árszervezéssel, az eddigieknél is mélyebbre taszajtani.
Nem a nép, hanem a haverok kiszolgálása a döntő cél, ahogy ezt már eddig is tapasztalhattuk.
Ez mind kevés, mindet kikel rúgni hisz mind egytől egyig szövegmásító, igaztalan hírhajhász!
sokanvagyunk
Huszonéve folyamatosan csökkentik - olykor nem kis létszámmal -, és még mindig kétezren vannak?
Borsodi
@namihami: Ez így működik azokban a városokban ahol a fidesz van hatalmon.Testvér sógor cimborák ha fideszes vagy csinálnak helyet bárhol,aki nem szimpatizáns mehet.növekszik a szavazó tábor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.