Minden egyes harccal, amit megnyersz, boldogabb leszel, hogy Te győztél. Ez igaz. De ez a boldogság csak pillanatnyi, mert a lelkedet bevonja egy láthatatlan, kemény réteggel, ami később feltörhetetlen lesz. Ezek a rétegek egymásra tevődnek, összeolvadnak, páncéllá csontosodnak. Egy idő után észreveszed, hogy már nem a régi önmagad vagy, mert folyton csak a saját igazadat hajszolod és már kis dolgokban sem tudsz engedni a másiknak. Lehet ő a nagy szerelmed, a testvéred, a munkatársad, vagy a szüleid, esetleg a saját gyereked. Csak Neked lehet igazad, más hangokat már meg sem hallasz a kemény páncélod alól. És akkor a lelked halk, szinte suttogó hangon kérlelni kezd, hogy térj vissza régi önmagadhoz, mert különben magányosságra kárhoztatod magad. Ha ezt a vékony kis hangot meghallod és hallgatsz is rá, akkor a kemény páncél lassan felpuhul és észreveszed a sodródás örömét. Amikor nem küzdesz apró-cseprő dolgokért, mindennapos, banális „igazságodért”, akkor a Lét újra megmutatja a...

(Forrás: homeandsoul.hu, Home and Soul által)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ne harcolj, ne próbáld megérteni a dolgokat, ne nézz utána a dolgoknak! HIGGY! Persze nem a mindenhatóban, mert az messze van. Higgy a földi-helyi helytartóiban, a vezetőkben és a megmondóemberekben, azok majd gondolkodnak és harcolnak helyetted, te csak bambán hajtsd végre az utasításokat! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ne harcolj, ne próbáld megérteni a dolgokat, ne nézz utána a dolgoknak! HIGGY! Persze nem a mindenhatóban, mert az messze van. Higgy a földi-helyi helytartóiban, a vezetőkben és a megmondóemberekben, azok majd gondolkodnak és harcolnak helyetted, te csak bambán hajtsd végre az utasításokat! =))
Nessy
@RonaGyuri: Én viszont úgy értelmezem, hogy ha csak és kizárólag mindig mindenkivel harcolsz, akkor eljutsz oda, hogy semminek nem tudsz örülni, ami nem a te elképzelésed megvalósulása. Amikor már odáig jutsz, hogy más véleményét meg sem hallod, és lassan elszakadsz a való élettől, az emberi kapcsolatoktól. Elviselhetetlen despota, vagy embergyűlölő leszel.
Persze az is benne van, amit Te írtál.
Csizmás Kond
Minden embert a körülmények alakítanak. A lelkét is. A lélek az emberrel együtt változik, átmegy az élet megpróbáltatásain. Mivel minden ember más így a lelke is más. Nem a lelket kell valaki vagy valami után alakítani, hanem az ember alakuljon a helyzethez, alakítson helyzeteket maga után és a lélek mindig követi...ha a helyes úton jár ha nem.
..magyarul, légy önmagad.
RonaGyuri
@Nessy: semmit sem szabad túlzásba vinni! =))
Equus
egyetlen dolog minősít: az eredményesség. Minden más csak csárogás.
Csizmás Kond
@Equus: A kudarc tanítja meg az embert...
Folytonosan eredményes csak csalással lehetsz.
Eladott Ország
A NER tag , fidesz körül lebzselőket jellemzi : Kell az állás, kell a pénz. Gerinc, lélek nem kell, azért nem adnak egyhetes nyaralást Balin. Náluk ez jelenti az eredményességet. Minden más csak károgás. De a tisztességes embereknél már eljött az a lélektani pillanat, amikor fordult a kocka, vagy túlcsordul a karimáig töltött bili. Elég volt belőlük.
Eladott Ország
@Equus:www.bumm.sk/belfold/2015/12/27/sereghajtok-kozott-vagyunk-europaban-az-atlagber-szempontjabol
kolozsvaros.com/2016/12/20/olvasoi-level-foldonfutova-lettem-e-csodalatosan-erosodo-novekvo-palyara-allitott-felfele-ivelo-mocskos-pocegodorben/
A fidesznél az az eredményesség, hogy sikerült Európa sereghajtójává tenni az országot.
Földönfutóvá lettem e csodálatosan erősödő, növekvő pályára állított, felfelé ívelő, mocskos pöcegödörben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.