Ha a szombat esti döntőn jól szerepel Pápai Joci, akkor több millió forintot is bezsebelhet.

Szombat este tartják az Eurovíziós dalfesztivál döntőjét Kijevben, ahol Magyarországot Pápai Joci képviseli, az Origo című dalával. A szakemberek szerint gazdaggá teheti az énekest a ma esti szereplés.

A Blikk szakmabelieket kérdezett a témában, akik szerint az Eurovízió több milliót, akár tízmillió forintot is hozhat Joci konyhájára. A fiatalember ma esti szereplésének egyrészt a reklámértéke megfizethetetlen, köszönhetően a hatalmas show-nak, amelyet nem csak a résztvevő 42 országban, de Kínában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban is közvetítenek, így több mint 100 millió emberhez jut el.

Mindezek mellett nagy előny Pápai Jocinak, hogy a versenydalának a szövegét és zenéjét is ő írta, ezért nem csak az előadói, de a szerzői jogdíjjal is számolhat.

Ám hiába érhet mondjuk egy ilyen dal akár másfél-két milliót is, az átalakult zenei piac miatt Jocinak akkor is csak 6-800 ezer forint üti a markát az Origo után egész éves jogdíjként

- monda a lapnak egy zenei menedzsmenttel foglalkozó cég tulajdonosa.

Részesedést kap ugyanis a kiadó, a koncerteket szervező cég, a menedzser is és az utóbbi időben megjelenő publisher cégek is. Ezek után jobb esetben a bevétel fele marad egy eladónál, de még az is előfordulhat, hogy ennél is kevesebb. Ha azonban ma esti döntőn jó helyezést ér el Pápai Joci, akkor több megkeresésre és magasabb gázsira is számíthat majd. Ráadásul az énekest még évekkel később is hívják Európa-szerte rendezvényekre, amelyek igazán jó pénzt jelenthetnek.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...a lényeg hogy a csaj mát tőgyet növel...:)
Cicamama55
Mint magyar résztvevőnek, mi mást kívánhatnék?! Nyerje meg!
Manhattan
Annyit hozhat, amennyi jár neki! Gusztustalan dolog más pénztárcájában kotorászni! Amúgy megy a drukk ezerrel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.