Visszavonta büntetőügyének ismételt tárgyalására vonatkozó indítványát Lovasi András. A zenész autójával 2019 márciusában okozott balesetet Budapesten: terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol összeütközött egy rendőrautóval.

A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. Lovasi elismerte a felelősségét a balesetben, az ügyészség pedig egy év után vádat is emelt ellene.

Szeretett volna peren kívül megegyezni a baleset sérültjeivel, ám erre végül nem kapott lehetőséget. A Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetővégzésében végül 225 ezer forint pénzbüntetést és egy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. 

Az alábbiakban a nagy nyilvánosságot kapott büntetőügyemmel kapcsolatban szeretnék bejelentést tenni. Valamint – a tisztánlátás kedvéért – szeretném összefoglalni az eddig történteket. Ezt ti, önök kezelhetitek, kezelhetik nyilvános és hivatalos tartalomként is.

-kezdte Facebook oldalán a bejelentést.

Már legelső gyanúsítotti kihallgatásom alkalmával – 2019. május elején – elismertem a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti büntetőjogi felelősségemet. Mindkét sértettől bocsánatot kértem, és egyúttal indítványoztam a közvetítői eljárás lefolytatását. Ehhez a hozzájárulást, bár azt a sértettek maguk is kifejezetten kérték, az ügyben eljáró Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség megtagadta, „a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére tekintettel”. Továbbá vádat emelt ellenem.

Ügyvédem – kifejezetten „a járművezetéstől eltiltás mellőzése érdekében” – azért kérte az ügyben tárgyalás megtartását, mert – tekintettel „25 éves, kifogástalan közlekedési előéletemre” – nem tartotta arányosnak a járművezetéstől eltiltás kiszabását, illetve annak mértékét sem.

A bíróság által kirendelt orvosszakértő a 2020. november 24-i keltezésű orvosszakértői véleményében azt állapította meg, hogy a baleset egyik sértettjének kulcscsonttörése „a bal felső végtag terhelhetőségének csökkenése hátrahagyása mellett gyógyult, ami maradandó fogyatékosságot jelent”.

Ügyvédem, akinek védőként az az álláspontja, hogy az általam okozott cselekmény „súlyosabb jogi minősülésének lehetőségére figyelemmel, várhatóan a bíróság nem adna helyt a járművezetéstől eltiltás mellőzését célzó védői indítványnak”, velem egyetértésben visszavonta a tárgyalás megtartása iránti indítványt.

A záró soraiban elnézést kért a balesetért, és az egészségügyi gondokért, és jobbulást kívánt a vétlen sofőrnek. 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Simán bekasztlizmám ezt hülye faszt,hogy legyen ideje gondolkodni!
De,volt az a sztár ákos vagy mákos nem tudom.Ezek a seggfejek rendőrt gázolhatnak
meg amit akarnak.Kínában jobb a helyzet,ott már el is felejtették volna.
Felkötik vagy agyonlövik és kész!Tovább nincs gond az ilyen tetűkkel.
Csizmás Kond
A maradandó sérülést szenvedő rendőr, ha annak csökkent a munkaképessége, élete végéig követelhet anyagi támogatást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok