Evan Rachel Wood színésznő, nőjogi aktivista most először árulta el a nevét annak, akiről már évek óta állítja, hogy kegyetlen módon bántalmazta és fenyegette őt. Marilyn Mansont többen is bántalmazással vádolják írja a HVG.

Egy vallomással indította a februárt Evan Rachel Wood, aki felkavaró posztban írt Instagramján, majd nyilatkozott a Vanity Fairnek Marilyn Manson énekesről.

A bántalmazóm neve Brian Warner, akit Marilyn Mansonként ismer a világ. Akkor kezdett becserkészni, amikor tinédzser voltam, és rettenetesen bántalmazott éveken át. Agymosott voltam és manipulált, hogy engedelmeskedjek. A megtorlástól, rágalmazástól vagy a zsarolástól való félelemben éltem az életem. Azért vagyok itt, hogy leleplezzem ezt a veszélyes embert és felhívjam a figyelmet azokra az iparágakra, amelyek lehetővé tették azt, amit csinált, mielőtt további életeket tesz tönkre. Azokkal az áldozatokkal vagyok, akik nem fognak tovább hallgatni

– fogalmazott a Westworld című sorozat színésznője.

Wood és Manson kapcsolata 2007-ben lett nyilvános, akkor a színésznő 19 éves volt, az énekes 38. 2010-ben el is jegyezték egymást, ám még ugyanabban az évben szakítottak. Evan Rachel Wood először 2016-ban a Rolling Stone magazinnak nyilatkozva beszélt arról, hogy maga is nemi erőszak, illetve családon belüli erőszak áldozata, de ekkor még nem árulta el bántalmazója nevét.

Ebben az időben vált meghatározó nőjogi aktivistává is, az ő nevéhez fűződik például Kalifornia államban a családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyek elévülési idejének kiterjesztése 3-ról 5 évre.

A Phoenix Act névre hallgató jogszabálymódosítás kapcsán Wood 2019-ben azt állította, hogy a bántalmazója eltitkolta előle a drog- és alkoholfüggőségét, és extrém féltékenységi rohamai voltak, amelyek gyakran abban végződtek, hogy a férfi „tört-zúzott otthon, sarokba szorított egy szobában, és fenyegetett engem

– idézi őt a Variety.

Többször összeszedtem a bátorságom, hogy elhagyjam őt, de állandóan hívogatott otthon és megfenyegetett, hogy megöli magát. Egy alkalommal visszatértem, és sarokba szorított a fürdőszobánkban, majd azt követelte, hogy térdeljek le. Aztán megkötözött a kezeimnél és a lábaimnál fogva. Amint fogva tartott, megütött és egy szexuális segédeszköz segítségével elektromos sokkal kínozta a testem érzékeny részeit. Számára ez annak egy módja volt, hogy bizonyítsam a hűségemet. A fájdalom gyötrelmes volt. Úgy éreztem, hogy a testem és egy részem meghalt aznap

– fogalmazott korábban.

Miután Evan Rachel Wood kiállt hétfőn Marilyn Manson nevével a nyilvánosság elé, a Vanity Fairnek további négy nő számolt be hasonló tapasztalatokról, közülük többen is a teljes nevüket vállalva. A bántalmazó viszony után mindannyian poszttraumás stressz szindrómában szenvedtek, és mint mondják: Brian Warnert felelősségre kell vonni tetteiért.

Forrás:HVG
Kép:YouTube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.