Másfél éve hunyt el a színész, a legtöbb reklámnál ügyeltek arra, hogy lecseréljék a hangját, ennél a hirdetésnél ez nem történt meg.

A 24.hu összefoglalója szerint elsőként a BudaPestkörnyeke.hu tette szóvá a kegyeletsértő reklámot, amit hétfő este adott le az ATV, és amelyben a tavaly januárban elhunyt Gesztesi Károly hirdetett jelenidőben egy azonnali készpénzes régiségfelvásárlási üzletet.

Elismerte az ATV, hogy kegyeletsértő volt leadni egy reklámot, amiben Gesztesi Károly hangja szerepelt

Fotó: ATV/Facebook

Az ATV Csoport sajtófőnöke a cikk után azt írta, egyetértenek a kritikával, ezért már pénteken jelezték a hirdetőbel kapcsolatban álló ügynökségnek a fenntartásaikat, ám a technikai átfutás miatt csak hétfőn került le a hirdetés.

Ráti Dóra sajtófőnök jelezte, számukra egyértelmű volt a lépés, a Gesztesi család néhány tagja is a csatornánál dolgozik, de nem csak miattuk, hanem az általános érzékenység miatt is így döntöttek volna, ha más családról lett volna szó, akkor is. Azt is hozzátette, hogy a Gesztesi család tagjai nem jelezték, hogy sérti őket a reklám. 

A Blikk cikke szerint a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly több reklámban is szerepelt, illetve szinkronizált jellegzetes orgánumával, de másfél évvel a halála után a legtöbb hirdetésben ügyeltek arra, hogy már más mondja fel a szövegeket.

Forrás: 24.hu, budapestkornyeke.hu, blikk.hu

Címlapkép: ATV/Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Mi van ezen kegyeletsértő? Akkor a filmeket se játsszák le amiben szerepel, szerintem.
magyar1
Miért lenne kegyeletsértés? A régi filmeket is vetítik még ma is, az nem az?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.