Mivel az ATV-hez köthető Spirit FM kapta meg a Klubrádió elvett frekvenciáját.

Szomorú volt számomra úgy beszélni az Egyenes Beszédben a mai közérdekű munkámról, hogy tudtam, egy ideig biztosan nem fogok az ATV stúdióiban, műsoraiban szerepelni

- írta hétfő esti Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a hvg.hu cikke szerint.

Hadházy a döntését azzal indokolta a bejegyzésben, hogy amíg a Klubrádió helyzete nem rendeződik (vagyis nem kapják vissza az eddig használt frekvenciájukat, ami a képviselő szerint törvénytelenül "raboltak el" a rádiótól, és amit az ATV-vel azonos érdekeltséghez tartozó Spirit FM kapott meg "önkényesen"), addig ő nem fog az ATV-ben szerepelni.

Hadházy Ákos bojkottálja az ATV-t

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Tudom, hogy abban a rádióban is kiváló emberek fognak dolgozni, de a szolidaritás és a valódi ellenzékiség most megköveteli ezt a nehéz döntést. Az okokról Tamás Gáspár Miklós ma részletesen és nehezen kikezdhető logikával írt, én legalábbis nem találtam rajta fogást

- tette hozzá a bejegyzésében Hadházy.

Tamás Gáspár Miklós hétfőn szólított fel bojkottra a tévécsatornával szemben, levelében többek között azt írta, hogy szerinte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) "a jog szellemével és betűjével ellentétesen" fosztotta meg a Klubrádiót a Budapest 92,9 MHz-es frekvenciától. A filozófus azt is botrányosnak tartotta, hogy a régi, 95,3 MHz-es frekvencia a kormányközeli Karc FM-hez került.

Tamás Gáspár Miklós úgy látja, ha az ATV ellenzéki és pártatlan lenne, akkor nem akarta volna megszerezni a Klubrádió frekvenciáját. TGM azt javasolta, hogy az ellenzékiek vagy függetlenek vagy pártatlanok egységesen bojkottálják az ATV-t, az ott dolgozó újságírók és más munkatársak pedig lehetőleg mondjanak fel.

A hvg.hu cikke szerint TGM levelelére Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója reagált, aki szerint a Spirit FM-en minden politikai oldal, így az ellenzékiek is komoly megszólalási lehetőséget kapnak, így szerinte szélesedik a demokratikus nyilvánosság, ami a közelgő kampányidőszakban kiemelten fontos.

Az NMHH Médiatanácsa tavaly szeptember 11-én jelentette be, hogy elutasította a Klubrádió kérelmét a rádiós jogosultságuk meghosszabbítására a Budapest FM 92,9 MHz-en. Emiatt a Klubrádió február 15. óta csak az interenten érhető el. Az NMHH április 6-án közölte, hogy ideiglenes kereskedelmi szerződést köt a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel a fentebb jelzett frekvenciára, a döntés szerint május 3. és október 29. között a Spirit FM adhatja a műsort. A hvg.hu összefoglalója szerint az egyesület korábban pályázott a frekvenciára, ám akkor kizárták őket a pályázatból. Amikor a Klubrádiót lekapcsolták, akkor a vezetőség határozott arról, hogy beadják az ideiglenes használatra a kérelmüket.

Forrás: hvg.hu, facebook.com/Hadházy Ákos

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
az egész ellenzék egy szarhalom...már rég lehetett volna csinálni facebook mintára ellenzéki netes tv-t...az igazihoz képest fillérekből...de úgy látom jobb sirdogálni..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Emmersson71: A média az csak tv-csatornákból áll? Attól, hogy a tv-csatornák közül több a jobboldali, összességében még simán lehet baloldali média-túlsúly.
Emmersson71
@Málna: Aha..mesélj még! Sorold az ellenzéki oldalakat!
Málna
@Emmersson71: Például ez itt..HVG, 24.hu, Telex, 444...rengeteg van.
Emmersson71
@Málna: És ennek mind megvan az ellenpárja (mint 444 vs 888)..plusz a fentebb említett összes megyei lap, KESMA néven több száz kiadvány.
evacica
@Málna: Hát nálad biztos elgurult a gyógyszer!
Málna
@evacica: Valami gondolat, ellenérv stb...? Ne is álmodjak róla, ugye?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.