A zenekar menedzsere arra kérte a rajongókat, hogy most ne menjenek oda Kóborék házához gyertyát gyújtani, hagyják gyászolni a családot.

Trunkos András, az Omega zenekar menedzsere a Blikknek mesélte el, hogy miképp miképp zajlottak Kóbor János utolsó órái, mielőtt a legendás énekes hétfőn elhunyt a koronavírus miatt.

Blikk: Felesége kezét fogva hunyt el Kóbor János

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja – tudatta a zenekar a Facebook-oldalán 2021. december 6-án. A felvétel a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes budapesti koncertjén, 2017. december 28-án készült.

Fotó, címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szegény Mecky nem ébredt már fel, így a szerettei nem tudtak vele beszélni, nem köszönhettünk el tőle (...) A felesége, Zsóka rendszeresen járt be hozzá, hétfő reggel pedig szólhattak neki, hogy eljött az idő. Zsóka ott volt vele, fogta a kezét, amikor meghalt. Biztos vagyok benne, az, hogy a felesége mindennap bement hozzá, az a támogatás és szeretet, amit kapott, az tartotta őt eddig életben, amiatt tudott küzdeni, harcolni, ám a vírus legyőzte a szervezetét

- mondta el a lapnak Trunkos, aki azt is hozzátette, hogy Kóbor János és Deme Zsóka lányát, a 14 éves Lénát is nagyon megviselte apja halála.

A zenekar menedzsere a rajongóknak is üzent: 

A családnak nagyon nehéz most. Rendezni kell a soraikat, elfogadni az elfogadhatatlant. (...) Több rajongó is megjelent a házánál és mécsest gyújtottak Mecky emlékére. A család tudja, hogy sokan szerették őt, értik a fájdalmukat, és köszönik a rajongók támogatását, ám arra kérünk mindenkit, hogy ne menjenek oda a házhoz, hagyják csendben gyászolni őket. Tartsák tiszteletben azt, mekkora lelki terhet jelent, hogy a kapu előtt ott égnek a mécsesek. Lesz majd megemlékezés, ennek pontos időpont­járól és helyszínéről ­tájékoztatjuk a rajongókat, ahogyan a temetésről is.

A temetés kapcsán már nyilvánosságot látott egy-két információ, amelyről ebben a cikkben számoltunk be a Bors nyomán.

Forrás: blikk.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr bél flóra
"Szegény Mecky nem ébredt már fel, így a szerettei nem tudtak vele beszélni, nem köszönhettünk el tőle..."

Kevesek teszik ezt meg! Mi van ha elköszön, aztán mégis felépül?! Ne legyünk már szentimentálisak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@vacsi: tegnap, 07:20Akkor még élne?
Már nem lehet tudni hogy mi lett volna ha...
Istenakinincsen
@KisTehen: Nincs gyógyszer a virusra.azzal sajnos meg kell küzdenie az embernek...azután vagy már közben felülfertőznek és támadnak a baktériumok.Hadd ne részletezzem hogy miért kell már kétkomponensű antibiotikum.
Pálinkásnak igaza van,bár kicsit nyers a stilusa
vacsi
@dr bél flóra: Pl. mi így jártunk a nagymamámmal - még 27 évig élt...
dr bél flóra
@vacsi: Ennek örülök! Hál' istennek vagytok többen! Nem túl sokan, de láttam jópárat! BLIKK ebből szenzációt csinál! Covid időszakban bölcs ember be se megy!
percsi
@KisTehen: Párom nővére év elején covidban halt meg. Sem a párom, sem az édesanyja nem mehetett be hozzá, csak telefonon lehetett érdeklődni felőle. Egy hónapig volt lélegeztető gépen, utolsó napon mehetett be hozzá a párom, beöltözve, nem mehetett a közelébe, csak az ajtóból nézhette 5 percig.
Ebből kiindulva sántít a történet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.