Trunkos András az ünnepek után leül a zenekar két megmaradt tagjával, hogy eldöntésk, mi legyen a méltó búcsú, Kóbor halálával ugyanis nemcsak a zenekar pályafutása ért véget, de egy korszak is lezárult.

A Borsnak nyilatkozott Trunkos András, az Omega menedzsere, aki szerint Kóbor halálával egy korszak zárult le végleg. 

Meckyvel egy egész korszak meghalt. Vége, nincs tovább.

Az Omega menedzsere szerint Kóbor halálával nincs tovább, vége a zenekarnak

Az Omega együttes 1981-ben: Debreczeni Ferenc, Kóbor János, Molnár György, Benkő László, Mihály Tamás

Fotó: fortepan.hu/Urbán Tamás; képszám: 213784

A menedzser szerint az ünnepek után a zenekar két megmaradt tagjával le kell ülniük megbeszélni, hogyan lehet ezt méltóképpen lezárni.

Kóbort nem lehet helyettesíteni, elképzelhetetlen, hogy ez a zenekar hova lehetne tovább. Ahogy vége az ünnepeknek, le kell ülnünk Elefánttal és Ferivel, majd közösen kell kitalálnunk, hova és hogyan tovább. Hogy mi a tisztességes, mi a méltó

- magyarázta a lapnak.

A zenekar 2022-ben ünnepelte volna 60 éves fennáláását, már egy németországi turné is körvonalazódott a cikk szerint. Trunkos szerint ha lenne bőséges anyagi keretük, akkor meg lehetne csinálni, hogy például kivetítőn vetítve jelennének meg az elhunyt tagok (Benkő László billentyűs és a korábbi basszusgitáros Mihály Tamás tavaly novemberben haltak meg, három nap eltéréssel). 

De ezek az ötletek csak most pattantak ki a fejemből. Valójában elképzelésünk sincs, hogy mi legyen. Annyi bizonyos, hogy Kóbor János halálával véget ért az Omega története is. Omega néven többé nem lép zenekar a színpadra

Mint ismert, Kóbor János hétfőn hunyt el a koronavírus következtében, felesége az utolsó percekben is mellette volt és fogta a kezét

Forrás: borsonline.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Nem értem, miért?! Szerintem még simán van bennük akár 15-20 jó év!
Emmersson71
@KisTehen: Most komolyan kérdezed? Már rég abbahagyhatták volna, nem kell 60 évig tolni! Ha pedig mégis, akkor miért most állnának le?! Instrumentális muzsikáról nem hallottál még??? Pedig Benkő pl abban igen jó volt.
(...egyébként ironizáltam, de elég szomorú, hogy ezt el kell magyaráznom!)

www.youtube.com/watch?v=Ba_m6mWVXXU

www.youtube.com/watch?v=x-gbtctnq98
Emmersson71
@KisTehen: Nem, nem Omega, de nem is azt mondtam :)
Én szívesen venném, ha stúdióalbumokat készítenének akár instrumentális számokkal, vagy egy-egy nótához más-más énekest felkérve (Keresztes Ildikó, Presser Gábor stb), egyéb zenészekkel kiegészülve.
De a színpadra már szerintem sem kéne kiállni órákra.
Toller Béla
Nem is értem, mi lehet itt a kérdés ? Végtére is, egy dob meg egy gitár nem tud Omega lenni ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.