Ha lesz is kormányváltás, a jobboldalikat jobboldali erők váltják – már ha egyáltalán. Novák Katalin köztársasági elnökké jelölése apropóján valakinek azt írtam a magukat baloldalinak tekintő, valójában a neoliberalizmussal kacérkodó, a világot jórészt személyes nyugalmuk, boldogulásuk…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért az ilyennel vigyáznék

különösen Orbániában, mert ez a kifejezés itt nagyon másképp hangzik

Mottó helyett szómagyarázat:
nyárspolgár =
szinonimái: „burzsoá, kispolgár, filiszter”
eredete: „Spießbürger a város védelmét ellátó fegyveres polgár”

Bár az okfejtése nem érdektelen, de a szokásos – olyan megmondó-emberesnek nevezném, de ez ebben szituban nagyin pikáns lenne – túlzásai mellett igencsak történelmietlen az okfejtése, de leginkább „nyárspolgár” kifejezés használata.
S nem csak azért, mert a XIX század második felében ezek a („magukat baloldalinak tekintő, valójában a neoliberalizmussal kacérkodó, a világot jórészt személyes nyugalmuk, boldogulásuk tükrében szemlélő”) nyárspolgárok „szűklátókörű, kicsinyes, fantáziátlan kispolgárként, azaz a közepesen vagyonos rétegek tagjaként, legfeljebb néhány alkalmazottat foglalkoztató, önálló vállalkozókként, iparosként, kereskedőként ” csináltak a provinciális feudális országból európai szintű gazdaságot.
Azonban ennél is fontosabb, hogy Orbánia a nem is annyira távoli múltban, főleg Orbán (akit a legnagyobb jóindulattal sem lehet polgárnak tekinteni) nagy elődje (aki bármilyen vicces alapvetően az volt, de ő már csak ilyen volt; zsidó létére jeleskedett a zsidóüldözésben is) idején polgárnak, főleg kispolgárnak lenni, vagy csak annak tartatni, valamiféle Skarlát-betű jelleggel bírt.
Orbán, aki – mint említettem – zsigeri gyűlölettel bír a várossal, a városi polgársággal szemben, úgy tűnik nem múlik benne az ifjúkomcsiként zengett: „Naplopók és burzsoák”!! =))
Rizikó
A neoliberális borzalom terjedése Magyarországon azért lassú, mert a társadalom egészséges önvédelmi reflexe egyszerűen kiveti ezt a mocskot magából!
Liberális=náci
nemkati
@RonaGyuri: "Ha lesz is kormányváltás, a jobboldaliakat jobboldali erők váltják – már ha egyáltalán.

Némi átrendeződés után az üzemmenet zavartalanul folytatódik majd. Az új hatalom is mindent el fog követni azért, hogy minél korlátlanabbul és minél kevesebb macerás elszámoltatással rendelkezzék az ország erőforrásaival, hogy azokat a holdudvar, a rokonok, a barátok, a hajbókoló elvtársak, a lekötelezettek magánérdekének szolgálatába (is) állíthassa. Nem fogják csipkedni magukat azért sem, hogy lényegesen erősítsék az önkormányzatok pozícióját, és azon lesznek, hogy immár nekik kedvezzen a választási rendszer. A médiához való mai viszonyuk sem sok jót ígér, ahogy elnézem."

Azért ezt sokan nem így képzelik, én sem, végre kellene valami jobban bízni, ez után a mocsok után ami 12 éve van, valami jobbnak kell már jönni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.