Sorra mondják le oroszországi a szerepléseket a külföldi művészek, az oroszokat kitiltják sok ország színpadáról.

Európa totális támadást indított az orosz művészek ellen

Fotó: pixabay.com

Lemondott vendégszereplések, színházigazgatók és koncertek, megszűnt filmvetítések, koprodukciók. Ez az eredménye eddig a kulturális fronton is zajló háborúnak, amit Oroszország robbantott ki azzal, hogy lerohanta Ukrajnát – olvasható az mfor.hu összeállításában.

A híres Bolsojt bárhol a világon nagy szeretettel és izgalommal várták. Eddig. Most viszont egymás után mondják vissza a meghívásukat. Pár napja a nyárra Londonba tervezett turnét kellett törölniük, mert nem látják szívesen őket. A Covent Garnenben léptek volna fel. Moszkvába ment volna áprilisban a New York-ki Metropolitan opera társulata, hogy a Bolsoj művészeivel együtt ismét előadják a Lohengrint, de erre nem kerül sor, mert az amerikaiak az orosz hadsereg inváziója miatt tiltakozásul kiszálltak a közös akcióból.

Nem lesz orosz küldöttség a tavaszi nemzetközi filmfesztiválon Cannes-ban.

Az idei Eurovíziós dalfesztiválon sem lehetnek jelen az oroszok.

A bajor állami opera kirúgta Valerij Gergijev karmestert és Anna Netrebko operaénekest. Gergijev ezután egymás után több helyről is távozni kényszerült: leváltották a müncheni filharmónia főkarmesteri posztjáról, nem járt sikerrel Párizsban sem, mert ottani vendéglátói (párizsi filharmónia) közölték, hogy nem léphet fel a Mariinszkij színház zenekarával, majd a New York-i Carnegie Hall is lefújta három koncertjét, ott a Bécsi Filharmonikusokat vezényelte volna.

Németországban azonnal be kellett zárni a világhírű Tretyakov galéria tavaly november óta tartó kiállítását.

Forrás: mfor.hu

Címlapkép: pixabay.com

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
Sajnálom az orosz embereket, művészeket, sportolókat. Sokan nem támogatják putyin háborúját, de sajnos nekik is kell szenvedniük miatta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@koszpeko: 9.03

Az igazságérzetem miatt egész életemben pengeélen táncoltam, tehát értem, miről beszélsz, és tudom, én miről beszélek, mert megéltségem van benne.
Emmersson71
@Giovanni Alba: Na, ez egy rossz párhuzam..még érintőlegesen is! Itt az utazásból zárnak ki egyeseket bizonyos járatokon!
Nyírfa
@Emmersson71: 9.21

Igen, meg kell hagyni a választási lehetőséget, s ha az a semlegesség, azt tiszteletben kell tartani, individuálisan és nemzetek között is, vállalva minden fél által az azzal járó felelősséget és a várható következményeket.
Giovanni Alba
@Emmersson71: ma, 09:24
Ebből egy érdekes beszélgetés kerekedhetne sörözés közben.
koszpeko
@Nyírfa: Sajnálom, hogy rossz dolgokat éltél meg.
ómió
Ahogy az a "művelt Nyugat szintjén" szokás...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.