Megmondta a MÁV, akkor meg minek bliccelsz?

Forrás: blogocska.org
Feltöltő: charlie
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nanena
@Evikati: Ja ez IC volt? Tudatlanságomra mentségül szolgáljon hogy 20 éve nem utaztam mávval. Szerencsére. Azért vasúton utaztam. Ahogy ti is szoktatok, külföldön.
Evikati
@nanena: Mi itthon is sokat utazunk (szabadjeggyel).
charlie
@Evikati: nem, arra az osztályra ülhet, amilyen szabadjegye van. ha első osztályúja, akkor ülhet másod osztályra is, de fordítva nem.

amúgy a kép az egy sima személyvonaton készült, valahol pest felé
Evikati
@charlie: ezt azért nem tudom, mert nekünk I.o.szabadjegyünk van. Ha nincs hely (elég ritka), akkor természetesen II.o.utazunk. Akkor is, ha nincs a szerelvényen I.o.:-))
charlie
@Evikati: viszont ha jól rémlik (legalábbis régi vasútasok mondták, lehet már nem így van), ha nincs hely az I. osztályon, akkor az ingyenjegyes nem ülhet oda, és ez a helyzet a másodosztállyal is. Tehát csak akkor vehet igénybe ülőhelyet, ha van üres.

Amúgy egyre kevesebb vonaton van I osztály. Mondjuk, amit a MÁV I osztály néven ad, hát, az khm, talán egy másodosztálynak esetleg elmenne....
Evikati
@charlie: Igen, ebben igazad van. Helyjegyköteles vonatokon nem probléma, mert veszünk. Más vonatokon pedig szinte mindig van hely. Gondolom, hogy a jegyek ára is befolyásoló tényező. 30 év óta vonatozunk és még mindig volt helyünk az I.o-on.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.