A Völner-Schadl ügyben való erőteljes érintettsége miatt totálisan lehasznált Varga Judit igazságügy-miniszter most okos-fontos pótcselekvéssel próbálja magát visszatenni a térképre.

Varga Judit a valódi munka helyett ilyen pótcselekvéseken pörög

Varga Judit minden fontos részletre odafigyel. Forrás: Euronews

Konkrétan az történt, hogy az Alaptörvény- és a törvénymódosító javaslatok elejére ezentúl egyen mondatot szúrna be Varga Judit igazságügyi miniszter. A hiánypótló és amúgy is nélkülözhetetlen fideszes rendelet tervezetről a hvg számolt be.

Az új szabály szerint az Alaptörvényhez csak ezzel a felvezetéssel lehetne módosítót benyújtani:

Az Országgyűlés mint alkotmányozó hatalom az Alaptörvény 1. cikk (2) bekezdés a) pontjában meghatározott hatáskörében eljárva az Alaptörvényt a következők szerint módosítja:.

Törvényekhez pedig csak ezzel:

„Az Országgyűlés az Alaptörvény végrehajtására, {az Alaptörvényre vonatkozó merev hivatkozás} {a törvényhozási tárgykört tartalmazó szerkezeti egységre vonatkozó merev hivatkozás a birtokos személyjellel} alapján a következő törvényt alkotja:”

Forrás: Kormany.hu, HVG
Fotó: Euronews

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez az a gránitszilárdságú koholmány, amit a buzzancs jóska öklendezett fel..?:...ami úgy hajladozik mint a gerinctelen fideszcsürhe..?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Mióta nem tömik ezt a libát, még hülyébb lett...
balos
@Qqberci: Nyugodj le!Tőmik,csak a rossz végén!Azért nem beszél,mert teli van a szája a szájerjocó micsodájával!Az alap a törvényük betartása!Nekik ez a nemzethy egység!
Giovanni Alba
Ha ezt a ezt a szörnyen fontos kérdést lerendezték, akkor talán lesz idejük és energiájuk más, eddig háttérbe tolt problémával is foglalkozni. Például az isztambuli szerződés ratifikálásával. Igaz, ahhoz bele kellene nyugodni, hogy mindenki más érti, mit jelent a "gender" fogalma, hogy ez nem a sátánizmus jelszava, és nem a farok csóválja a kutyát.
Lehetne lassan a svéd NATO csatlakozással kapcsolatban is valami elfogadható magyarázatot adni a sok mondvacsinált kifogás helyett. Vagy még mindig a török választási eredményekre várunk? Ez lenne a nemzeti büszkeség, meg a szuverentás, hogy remegve figyeljük mit mond Erdogan vagy Putyin?
Giovanni Alba
@vacsi: tegnap, 15:18
Tényleg nem értesz hozzá, mert egy dolgot (bármi légyen is az) nem az tesz fontossá, hogy "mennyire fontos ember" foglalkozik vele. Az akác akkor is virágzik az út szélén, ha az agrárminiszter nem csodálkozik rá.
Hogy egy kissé archaizáljak már én is, a törvénynél nem a külcsín, hanem a belbecs a fontos.
Lehet akár szabadvers, formába öntheti akár L.Simon L. a maga egyéni szóhasználatával (kuruc.info/r/6/76576/)
de a lényeg az lenne, hogy valóban lényeges téma legyen, olyan, ami mindenkit érint és nem csak a kormánypárt pillanatnyi érdekeit, akaratát jeleníti meg.
Nem a törvénytervezet külalakjával kellene jucusnak törődnie, hanem a tanárok, diákok életét ellehetetlenítő rendelkezések felülvizsgálatával.
A cikk felvetése teljesen jogos, érdemi munka helyett látszattevékenységgel akarja magát a felszínen tartani a dekázós hegedűs.
ómió
Na, de Böszme efftárs még évekig úgy csinált, mintha kormányzott volna! És "majd beledöglött"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.