Miután Rákay Philipet maga alá piszkító csivavának nevezte Nagy Ervin, a NER-kedvenc tanácsadó nem hagyta szó nélkül a színész kritikáját és egy nyílt levélben fejtette ki, hogy ő bizony nemes ügyekért áldoz rendszeresen, és családokat tart el.

Rákay Philip szentté avatta magát, és arról magyaráz az őt kritizáló Nagy Ervinnek, hogy ő bizony nemes ügyekért áldoz rendszeresen, és családokat tart el

Fotó: Facebook/Rakay Philip

Ahogy korábban mi is megírtuk, Rákay Philip hatalmas gyomrost kapott kirohanásáért Nagy Ervintől. A színész azt üzenete az ex vivás műsorvezetőnek, hogy úgy viselkedett, mint az egyszeri csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol.

A 24.hu emlékeztet az előzményekre. Kettejük vitája abból pattant ki, hogy Nagy Ervin néhány napja azt mondta a 24.hu-nak a kormányellenes tüntetések értékelésekor, ha Párizsban lennénk, már égne az egész város. Rákay a Facebookon reagált az elhangzottakra, mire Nagy Ervin azt vetette Rákay szemére, hogy amikor nemrég összefutottak a Haris közben, szemtől szemben is elmondhatta volna a kritikáját, de nem tette. Ennek kapcsán írta azt a színész, hogy 

Dear Kálmán,

Olyan kis harcias vagy a facebook biztonságos távolságában! Pedig pár nappal ezelőtt lett volna lehetőséged, hogy személyesen oszd meg velem a véleményedet, hiszen ott haladtál el mellettem a Haris közben. Akkor érdekes módon tovább vonultál, mint Gőgös Gúnár Gedeon. Úgy viselkedtél, mint az egyszeri csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol, ám mihelyt a flaszter valóságára kerül, ijedtében maga alá piszkít.

A Megafon influenszere, Rákay Philip nem hagyta szó nélkül Nagy Ervin keddi Facebook-posztját, és egy nyílt levélben írta meg pontról pontra, mit gondol a színész üzenetéről.

Bármekkora formátumú személyiségnek, megkerülhetetlen művésznek is gondolod magad, nem, nem vettelek észre a Haris közben. Mea maxima culpa!

– írta Rákay válaszként a nyílt levélében a csivavás hasonlatra reagálva.

Arra pedig, hogy Nagy Ervin szerint Rákay jobban tenné, ha eladná az egyik arany Mercijét, és az árát felajánlaná egy iskolának, ami épp beázik, azt írja Philip, hogy

ha kérhetem, ne dumálj nekem szolidaritásról, mert nem ismersz, így fogalmad sincs arról, milyen nemes ügyekért áldozok rendszeresen, hogy hány családot tartok el, és hány nehéz helyzetbe került embert támogatok évek óta.

A gyerekei iskoláztatásával kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy már jó ideje nemzetközi iskolába járnak, mert Nagy Ervin „szélsőliberális elvbarátai” rendszeresen lenácizták és fasisztázták őket.

Rákay arra is reagált, hogy Nagy Ervin szerint az Aranybulla című sorozat "összehozta az elmúlt 30 év legnagyobb buktáját".

Bár az Aranybulla egyik producere vagyok csupán a négyből – aki nem vett részt az alkotás folyamatában, ellentétben több száz kiváló filmes kollégával –, ezzel együtt óvatosságra intenélek, mielőtt magadra öltenéd a tévedhetetlen ítész szerepét. Ugyanis az Aranybulla dokusorozat legrosszabb pillanatai is több értéket hordoznak, mint például a Zámbó Jimmy életéről készült fércmű, amelynek a címszerepét boldogan játszottad el. II. András vagy Zámbó Jimmy, neked nyilván egyre megy: király-király...

- írta nyílt levelében a Fidesz állandó tanácsadója, aki az Aranybulla utána az év elején fejezte be a rekordösszegből készülő Petőfi-film forgatását.

Rákay nyílt levele alatt egyből boldogan kommentelt a Megafon másik sztárja, Bohár Dániel.

Nagy “ripacs” Ervin! Kinyitottam az értelmező szótárt és a manírosságnál ennek a feje volt ott

- írta kommentben Bohár.

Rákay Philip szentté avatta magát, és arról magyaráz az őt kritizáló Nagy Ervinnek, hogy ő bizony nemes ügyekért áldoz rendszeresen, és családokat tart el

Rákay Philip teljes levelét alább olvashatja el:

NYÍLT LEVÉL NAGY ERVINNEK

Nagybaczoni Nagy Ervin uram!

Haladjunk sorjában! A teljesség igénye nélkül reagálnék nagyívű posztod néhány állítására:

1. Bármekkora formátumú személyiségnek, megkerülhetetlen művésznek is gondolod magad, nem, nem vettelek észre a Haris közben. Mea maxima culpa!

2. Jó lenne feloldani a benned szunnyadó kognitív disszonanciát: most akkor „Gőgös Gúnár Gedeonként” vonultam, vagy „maga alá piszkító csivavaként”? Nem ugyanaz.

3. Ha kérhetem, ne dumálj nekem szolidaritásról, mert nem ismersz, így fogalmad sincs arról, milyen nemes ügyekért áldozok rendszeresen, hogy hány családot tartok el, és hány nehéz helyzetbe került embert támogatok évek óta!

4. A gyerekeim jó ideje nemzetközi iskolákba járnak, tudod miért? Mert évekkel ezelőtt a szélsőliberális elvbarátaid gyerekei – a tanárok passzív asszisztálásával – nácizva, fasisztázva abúzálták őket nap mint nap, az apjuk miatt. S történt mindez egy olyan budai iskolában, amely leghangosabb hirdetője az elfogadásnak, persze a tolerancia szent zászlaja alatt vonulva.

5. Tudom, hogy Zámbó Jimmy megformálásához nincs szükség efféle történelmi kutatómunkára, de javaslom, olvasgass néha! Recsket és a Gulagot nem az én politikai oldalam szabadította ám az országra, hanem a Donáth- és Dobrev-félék felmenői. Tudod, kedvenc ellenzéki összefogásod fő hangadói, akiknek listavezetője Márki-Zay a tavalyi kampányban kedvesen bevallotta, hogy: „a kommunistákat és a fasisztákat külön-külön képviseljük”.

6. Tévedsz, Ervin! A magyar filmkultúra – néhány tucat alkotást kivéve – a rendszerváltoztatás óta mizerábilis állapotban van, s nem mi tettük tönkre. Ez a világ 1948 óta egy jól körberajzolható, balos értelmiségi kör kezében volt, s generációkon keresztül belterjes homokozóként működött, 1990 után is. Olyan alkotókkal, akik azt gondolták: örök hitbizományba kapták a színház és a film világát, s annak kizárólagos letéteményeseiként bármit megtehetnek. Nem is engedtek be szinte senkit ebbe a körbe, saját elvbarátaikon kívül. Az állami pénzből elkészült filmek jelentős része pedig minősíthetetlen, lila, öncélú baromság volt, minimális nézőszámot produkálva, ráadásul semmiféle össztársadalmi célt, értéket nem képviselve, miközben igyekeztek sárba rángatni mindazt, amit mi, sok millióan a magyarságról gondolunk. (A fesztiváldíjak többnyire politikai elismerések, ne gyere azzal, hogy bezzeg a díjak...) Ezek után nem csoda, hogy epét hánynak a „mellőzött” alkotók, amiért változik a világ, és bizony mások is labdába rúghatnak!

7. Schilling Árpádot a „legtehetségesebb színházi rendezők” közé sorolni, hát..., hogy úgy mondjam: gusztus dolga. Kétségtelen, hogy csak kevesen képesek arra, amire félnótás Árpi, aki egyik színdarabjában anyaszült meztelenül, bojler testtel, egy szál falloszban hajkurászta kis számú közönsége tagjait – kezében egy alkoholos filccel –, azt követelve, írjanak bármelyik testrészére, így üzenve Orbán Viktornak.

8. Bár az Aranybulla egyik producere vagyok csupán a négyből – aki nem vett részt az alkotás folyamatában, ellentétben több száz kiváló filmes kollégával –, ezzel együtt óvatosságra intenélek, mielőtt magadra öltenéd a tévedhetetlen ítész szerepét. Ugyanis az Aranybulla dokusorozat legrosszabb pillanatai is több értéket hordoznak, mint például a Zámbó Jimmy életéről készült fércmű, amelynek a címszerepét boldogan játszottad el. II. András vagy Zámbó Jimmy, neked nyilván egyre megy: király-király...

9. Mókás, amikor azt írod: „nem adjuk oda Magyarországot és azt a kultúrát, amiben felnőttünk olyan féltehetségeknek, mint te.” Jajj, Ervin! Már megint ez a belétek plántált, felsőbbrendű, balos értelmiségi attitűd, amit addig préseltek a fejetekbe az SzFE-n a Csáki Judit-, meg az Ascher-félék, míg végül nagyon elhittétek: művész és értelmiségi csak balos lehet. Persze, persze...

10. Ha valóban nem akarod, hogy lángoljon a főváros, ne fogalmazz félreérthetően, mert fölösleges hergelésnek tűnik! Persze nem várok tőled semmiféle empátiát a kormány iránt, nem kell, hogy átlásd, milyen összetett feladat egy országot kormányozni olyan időkben, amikor egy világpolitikai-nagyhatalmi játszma részeként amúgy is komoly erők sorakoznak fel hazánk destabilizálása érdekében. Az ilyen mondatokkal ezen erők játékszerévé válsz. Természetesen szabad és kell is szót emelni fontos ügyek mellett – és mielőbb rendezni is kell a tanárok és az oktatás helyzetét, amire van is nyitottság a kormányzatban –, de közéleti emberként ne csak a RÉSZ-t, az EGÉSZ-t is vedd észre! Sokkal nyomasztóbb és nehezebben kezelhető veszély ugyanis a maradék nemzetállamok lebontásának szándéka, a tagállami hatáskörökbe való durva, külső beavatkozások, a globalista gazdasági és hatalmi hálózatok mindent átszövő, kártékony működése, a tömeges, ellenőrizetlen bevándorlással a társadalmak kulturális, gazdasági, vallási, demográfiai szövetét szétbomlasztó, nyílt társadalomnak becézgetett elmebaj terjedése, és még sorolhatnám. Na, ezért nem mindegy, ki melyik oldalra áll.

11. Az „aranymercik” többszöri emlegetése valami elfojtott vágyálom be nem teljesülése nálad, netán a Tanácsköztársaság máig fel-felbuggyanó, komcsi hagyománya? Ha az előbbi, azon könnyen segíthetünk: viszlek egy kört valamelyikkel...

Üdvözöl: Rákay úr

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mennyire más a stílusa, hangulata ennek, mint az intelligens és közkedvelt Erviné...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m73
@Shikari: és te mire vagy alkalmas buzeráns? Még szart pucolni sem te szánalmas fotelbuzi köcsög:-)
AMORÁLISOK
@Shikari: te meg szarnak is csak szar maradsz bujj a filippkéd seggébe
AMORÁLISOK
lopott lenyult pénzből könnyü ám rezsisziszitek meg csak titeket zabáltat ingyen fél hogy neki nem marad???
Shikari
@AMORÁLISOK: Ki a kurva anyád szólt hozzád?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.