Évadzáró társulati ülést tartott az Operaházban Ókovács Szilveszter, az újra kinevezett főigazgató.

A fideszes igazgató beszéde alatt tapsolták meg az általa kirúgott művészt

Visszaültették a társulat nyakára az alkalmatlan fideszest. Forrás: Index

Az Index birtokába jutott hangfelvételen a vezető beszéde is hallható. Ókovács beszélt az Operaház jövőjéről, a terveiről, a stratégiájáról, illetve Kesselyák Gergely karmester kirúgásáról is. A régi-új vezető úgy gondolja, a kitörési pont a még több és jobb előadásokban rejlik.

A jobb előadás pedig hozhat több bevételt, előbb-utóbb annak híre van, és az egyébként is gyakran alkalmazott jegyáremeléseink megtölthetők lesznek tartalommal, hogyha az előadás maga is önálló életre kell a híre által. És ebből a jobb és több előadásból, a magasabb színvonalból és a magasabb bevételből képződik magasabb fizetés.

Kesselyák Gergely elküldéséről azt mondta: Kocsár Balázs fő-zeneigazgató és Kesselyák Gergely első karmester a vezetői pozícióban eltöltött 7 és fél évükkel az elmúlt 50 év leghosszabb periódusát vitték végig. (Ókovács több mint tíz éve Operaház-igazgató.)

Ami Kesselyák Gergőt illeti: a pályázatomban világosan megjelöltem, és a bizottság előtt elmondtam, hogy új első karmesterben gondolkozom, tehát ez nem mai hír, ez több hónapos hír, csak nem volt nyilvános– jegyezte meg a főigazgató. Az Index forrásai szerint a kollégákat és magát Kesselyák Gergelyt is hideg zuhanyként érte, hogy elküldték. Amikor Kesselyák neve szóba került, a társulat tüntetően hosszú tapsviharban tört ki, amely vastapsba csapott át.

Az Operaház első karmesterének, Kesselyák Gergelynek távoznia kell a Magyar Állami Operaházból, miután Ókovács Szilveszter azonnali hatállyal felmondta a szerződését. Kesselyákot egyébként Ókovács legesélyesebb kihívójának tartották: a szakmai bizottság egyhangúlag, maximális szavazattal a karmestert találta a legalkalmasabbnak a pozícióra. A fideszes Csák János kulturális és innovációs miniszter ezután bejelentette, hogy Ókovács marad az Operaház főigazgatója.

Forrás: Index, Propeller
Fotó: youtube

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Eszetekbe ne jusson sztrájkolni, még a végén érvényt szereznétek a döntéseiteknek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Jól felszoptad magad a prájdotokon!? Bite párod volt az "alany"!?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Te, mint főszopacs buzizol másokat!?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! A prájdon lettél főszopacs!?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.