Tóth Nikolett, a 26 éves balettművész csodával határos módon túlélte, hogy a Jókai utcai ház falai maga alá temették de kerekesszékbe kényszerült.

Elhagyta barátja Nikit, a házomlás miatt lebénult táncművészt – műtétre gyűjtenek számára

Niki állapota romlik, segítségre van szüksége. Forrás: TV2

Most a Tényeknek mesélt arról, amin tavaly június 27-e óta keresztülment.

A fiatal balettművész 2022. június 27-ig az Operett Színház művészeként több nagyszabású főszerepet is eltáncolhatott. Aznap amikor párjával próbálni indult az Operett Színházba, ráomlott egy társasház a Jókai utcában. Niki súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett, sokáig küzdöttek az életéért.

Niki emlékei máig homályosak. A baleset után csak sokkal később tért magához. Életveszélyes állapotban szállították kórházba és kómába került. A mentősök neki is csak később mesélték el, hogy nem adtak neki esélyt a túlélésre.

Azt, hogy mi történt vele, akkori párja és édesanyja mesélték el neki. Nikit akkor sokkolta, hogy lebénult, de a szomorúságnak már akkor sem engedett nagy teret. Ebben a családja és a kórház dolgozói voltak a segítségére.

Mindent, tényleg mindent megpróbáltak megtenni a kényelmem érdekében meg, hogy jobban érezzem magam. Mert hát ott mindenkit, az ott dolgozókat is sokkolta ez az egész eset, hogy ilyen fiatalon és ennyire súlyos sérüléseket szenvedtem. Úgyhogy igen, ott mindenki nagyon próbált rám vigyázni

– mondta.

Barátjával, Benjáminnal már nem alkotnak egy párt, a jegyességet felbontották.

Ez nem egy nagyon régóta tartó kapcsolat volt. Viszonylag egy friss. És mi már az elején azt gondoltuk, hogy szeretnénk lánykérést, de aztán mondhatni közös megegyezés alapján véget ért így a kapcsolatunk, igen. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, mint barátok, de már nem vagyunk együtt

– árulta el.

Jelenlegi állapotáról ezt mondta:.

Indult egy nem javulás, inkább romlás az állapotomban, mert először csak az egyik kezem, most már pedig a másik kezem kezdett el gyengülni és romlani. Úgyhogy most ezekkel van a legnagyobb probléma, meg a legnagyobb feladat.

„Az orvosok nem igazán biztattak soha. Mert egy nagyon súlyos gerincvelő sérülésem van és nagyon minimális esély van arra, hogy én felálljak, de egy nagyon minimális az van és én ebben hiszek” – mondta bizakodva.

Niki kezelése az Országos Rehabilitációs Intézetben valószínűleg nemsokára a végéhez ér. Felépüléséhez viszont még sok időre és még annál is több anyagi forrásra van szüksége.

Segítséget kérni persze Niki és családja számára sem egyszerű, mégis muszáj. Barátai is mellé álltak, hogy támogathassák őt. Az egykori balerina három barátnője egy alapítványt hozott létre, amin keresztül bárki támogathatja a fiatal lány rehabilitációját. (Tóth Nikolett Alapítvány: bsz. szám: 11714051-21460409)

Niki és családja nagyon hálásak minden lelki és anyagi segítségért, amit eddig kaptak. Most viszont egy nagyobb összefogásra kérik az embereket, hogy az összeget a fiatal balettművész rehabilitációjára költhessék.

A Fergetes című előadást augusztus 4-én mutatják be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, hogy a bevétellel Niki rehabilitációjához hozzájárulhassanak. Az előadásra jegyet váltók minden jegyből 1500 forinttal támogatják a Tóth Nikolett megsegítésére létrehozott alapítványt.

Forrás: Tények
Fotó: TV2

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ehhez nincsenek szavak!!
Niki
Szerencsés változást és gyógyulást kívánok az életben!!
csak ennyi
barátilag
.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.