Rogán Antal üzletasszonnyá avanzsált exfelesége és társa, Sarka Kata 1,1 milliárd forint osztalékot tudott kivenni cégéből egy üzleti év alatt.

Rogán-Gaál Cecília alig ismert trash-bulvár kiadványa egy gyémántbánya profitját adja

Hallottál már róla? Forrás: Telex

Ezt egy olyan vállalkozással sikerült összehozniuk, aminek 9 alkalmazottja van, éves árbevétele 1,56 milliárd, erre jutó nettó nyeresége pedig 1,36 milliárd forint volt – írja a Telex.

A Top News Hungary Kft. egy online bulvárlap, a TWN (Top World News) kiadásával foglalkozik. A 2018-as alapítású vállalkozás más tevékenységéről nem tudni, de már a kezdetektől aranybánya Rogán Antal propagandaminiszter volt felesége és barátnője, Sarka Kata számára, aki a leginkább NER-es biztonsági cég, a Valton Security tulajdonosának felesége.

A Top News adózott eredménye 2019-ben 151 millió, 2020-ban 561 millió, 2021-ben 1,33 milliárd forint lett, majd ezen a szinten stabilizálódott. A beszámolási határidő után több mint három hónappal feltöltött adatok szerint 2022-ben 1,36 milliárd forint adózott eredményt produkált a cég. A cég bevétele minden évben kevéssel haladta meg a nyereséget. Tavaly minden üzleti tevékenységből befolyt tíz forintból nagyjából kilenc profitként csapódott le.

A Top News Hungary nyereségrátája akármilyen iparágban obszcénnek számítana, de különösen annak tűnik a médiapiacon, amely mostanában nem tartozik a különösebben jövedelmező ágazatok közé. Mármint annak a valódi piacról megélni próbáló része.

A reklámpiaci sikerük már önmagában is üzleti csoda, amit kifejezetten gyatra, online hirdetési piacon fontos mutatószámok mellett hoz a Rogán-Gaál–Sarka páros. Augusztusban napi átlagban 61 ezren nyitották meg az oldalt. Ez felhasználók szintjén a női/bulvármezőny alsó negyedét jelenti.

A TWN-re érkező forgalom több mint 86 százaléka nem direktben akart az oldalra látogatni, hanem valamilyen híraggregátorból, esetleg más lapok cikkeiben elhelyezett linkről jött augusztusban. A fő külső forrás a Kapu.hu és a Hírkereső, – náluk pénzért is lehet elérést vásárolni.

Augusztusban a felhasználók közel 48 százaléka volt 60 év feletti, azaz a hirdetők szempontjából kevésbé fontos felhasználó. Ez a második leggyengébb érték a Kiskegyed után (55 százalék).

A felhasználók átlagban 1 percet és 25 másodpercet töltöttek a portálon. A Telex által vizsgált 11 versenytárs közül messze ez volt a legrosszabb adat, még a hátulról második Ripost is 1 perc 51 másodpercet tud. A 11 elemű mezőnyt egyébként a minőségi, de azért kimondottan nőket célzó WMN nyerte több mint 9 perccel.

Szeptember 12-én a TWN oldalán a következő hirdetésekkel lehetett fixen találkozni:

· a Magyar Turisztika Ügynökség belföldi turizmust népszerűsítő szpotja;

· a MOHU (a Mol hulladékkoncessziós cége) imázskampánya;

· Magyarország kormányának „békepárti” álláspontját sulykoló videója;

· a Tiborcz István cégének többségi tulajdonában álló Gránit Bank reklámja.

Tehát a magyar állam és néhány, hozzá szorosan kapcsolódó szereplő érzi fontosnak, hogy olyan cikkek között jelenjen meg a hirdetése, mint

„Kitálaltak az alkalmazottak: nem mos fogat, nem fürdik ez a 9 sztár – Fotók”

vagy „Megpróbálta 5:20-kor felkelteni a kutyáit a gazdi: amit tettek, azon milliók nevetnek – Videó”

Forrás: Telex
Fotó: Telex

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
még jó,hogy könyves kálmán beszüntette a boszorkány égetést,különben égnének a semmiböl is pénzt varázsoló fidesz boszik! (pénzmosodások)
Dr. Proktor
Ezek a gaz multik mindig extraprofitot visznek haza...
namihami
Na ugye, hogy az igazi szakértelem a jól rejthető helyekről is napvilágra törhet! (már ha egyáltalán és nem mindenki elől, rejteni akarják) Az igazi szakértők, pláne ha a sors is segít, a Holdról (sőt sokkal messzebbről is) felismerhetők!
nemkati
@Peller Anikó: NER kifizetőhely. Van ilyenből rengeteg. Ha ezek nem lennének, az infláció is kisebb lenne, és még jutna pénz a pedagógusok fizetésének rendezésére is.
Peller Anikó
@nemkati: A tanárok fizetetésére az Eunak kell adnia a pénzt, mert a...
- mert a...
- öööö, mert a...
- mert a bán Eunuk ezt találta ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.