Déri Tibor, a IV. kerület polgármestere Facebook-oldalán jelentette be, Dózsa családjára hivatkozva, hogy „elhunyt Dózsa László színész, az Újpest Színház korábbi művészeti vezetője és főrendezője, Újpestért díjas, Budapest díszpolgára”. A színészt Újpest Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Meghalt Dózsa László, aki ott sem volt

Voltak sztorijai. Forrás: Facebook

Az 1942. október 13-án született, gyerekkorát artista édesanyja miatt a népligeti Műszínkör komédiás telepén töltő művész 1963-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Ezután a debreceni Csokonai Nemzeti Színház (1967–1970), a Madách Színház (1970–1980, 1991–), a Népszínház (1980–1983), illetve a Nemzeti Színház (1983–1991) társulatát erősítette.

A színház mellett számos mozi- és tévéfilmben is feltűnt, köztük Sára Sándor 80 huszárjában (1978), a Lindában (1986), illetve a Kisvárosban (1998), de szinkronszínészként is igen aktív volt: a szinkronadatbázis szerint pályája során 391 karakter hangját adta.

Dózsa 2016-ban, az 56-os emlékév alkalmával olyan plakáton jelent meg, mint pesti forradalmár, amelyről végül a bíróság mondta ki, hogy nem is őt ábrázolja – írja a hvg.

Forrás: hvg, Facebook
Fotó: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Dózsa-féle felkelő pedig nem is létezett Dózsa György kivételével!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ittott
sajnálom, de számomra ez egy jó hír. egy szarházi hazudozóval kevesebb.
namihami
Újpest önkormányzata saját haloztjának tekinti--közköltségen!
Persze, már csak az '56-os események alatt játszott szerepe okán méltó lett rá! Hiszen a képen is magára ismert! Úgy, utólag...
Hoy ott se volt? Na, és? De lélekben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.