Közleményt adott ki a Belügyminisztérium.

Forrás: Nuus
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Irtó érdekes felvetés: "profitéhségtől hajtva" a munkaerő kölcsönző cégek ott ácsorognak a kórházakban és tolakodva kinálják nekik a nővérek munkaerejét... szerintem meg forditva van! Az e.ü. intézményekben kevés a nővér és kénytelenek "kölcsönözni". És itt az ellentmondás is: ha nincs nővér, nem kapnak pénzt a munkaerő kölcsönzésre, akkor mégis hogyan látnak el majd minden beteget?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegfue
Irtó érdekes felvetés: "profitéhségtől hajtva" a munkaerő kölcsönző cégek ott ácsorognak a kórházakban és tolakodva kinálják nekik a nővérek munkaerejét... szerintem meg forditva van! Az e.ü. intézményekben kevés a nővér és kénytelenek "kölcsönözni". És itt az ellentmondás is: ha nincs nővér, nem kapnak pénzt a munkaerő kölcsönzésre, akkor mégis hogyan látnak el majd minden beteget?!
Nessy
Magyarországon minden beteg számára biztosított az állapotának megfelelő egészségügyi ellátás - írja közleményében a Belügyminisztérium. Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál!!
Ha szerencséje van hétvégén is, ha nincs majd egy távoli kórházban folytatják a megkezdett kezelését, ellátását! A traumás beteget talán a harmadik kórház fogadja, de másnap már egy negyedikbe szállítják át.
( a szomszédommal ez történt, nem olyan rég,)
Miközben már a mentők sem tudják megmondani, hol van épp a beteg!
Nessy
@szegfue: Ahogy a mellékelt ábra mutatja! Osztályokon ágy csökkentés, esetleg teljes lezárás! Csak egy álom a Pintér-Takács duó bölcs elképzelése, hogy majd elhelyezkednek a közegészségügyben. Arról nem beszélve, hogy a bérnővérek között nem kevés volt, aki ott dolgozott, és a szabadnapján, szabadsága idején vállat így plusz munkát, fizetés kiegészítésként! Na most ez próbáld elmegyerázni annak, aki évtizedek óta csücsült a farkán magas fizetésért!
szegfue
@Nessy: Egyszerüen nem tudom elhinni, hogy mindezeket nem tudják?! Talán azt gondolják, ha ezt hangoztatják, akkor az ugy is van.
nemkati
@Nessy: Az egészségügy az oktatáshoz hasonlóan döglődik. Ahogy az oktatásban égető feladat lenne a bérrendezés, de a problémákat ez sem oldaná meg az oktatási reform nélkül, úgy az egészségügy megfelelő finanszírosása sem elég - vagy nem biztos, hogy elég - az egészségügyben meglevő munkaerőhiány megszüntetéséhez. Felemelhetik az egészségügyi dolgozók fizetését, de elég lenne ez ahhoz, hogy mindenütt legyen elég nővér, orvos? Aki egyáltalán szakképzett, az otthagyja a magánszektort és átmegy a közegészségügybe csak a fizetésemelésért, miközben a munkakörülmények közötti különbség és föld???

Sőt, ha normálisan megemelik a közegészségügyben a fizetéseket, akkor esze ágában nem lenne annak a nővérnek másodállást, túlmunkát vállalni a szabadnapján, a szabadsága alatt. És talán még tovább csökkenne az ellátó személyzet létszáma. Egyszerűen csökken ezeknél a hivatásoknál a képzésekben, az egyetemeken résztvevők száma. Akkora a bizalmatlanság az 0rbán-rendszer iránt, hogy abból az 57 százalék fiatalból, aki külföldre készül dolgozni, élni, nagyon sok valóban meg is teszi.
nemkati
munkakörülmények közötti különbség ég és föld
Nessy
@szegfue: Vagy nem tudják, vagy nem is akarják! Mint ahogy azt sem hiszik el sokan, hogy a tavalyi 18% emelés sem volt annyi! Elvettek, csökkentettek pótlékokat, így aztán volt aki kapott 10%-t, volt akipár ezer forintot kapott4
rücsü41
Sanya bá'!Már a BM közleményének első sora is hazudik, mert a NET-en ma megjelent Infostart cikke szerint, ami a Kapun olvasható a húsevő baktériummal fertőzött férfit előbb elküldték egy budapesti kórházból, csak később került egy másikba, és kilenc nap alatt meghalt.Szerinted ez az ember megkapta az egészségének helyreállírásához szükséges orvosi ellátást időben, akkor amikor a betegsége gyógyításánál minden perc számított?Nézz már magadba , és úgy válaszolj! Ha a Te hozzátartozód halt volna meg ilyen körülmények miatt is, akkor nem háborogna legalább a lelked, s nem azt gondolnád, hogy nálunk az országban ide-oda küldözgetik a beteget mielőtt orvos látja, és erre azt mondanád hogy megkapta az elhunyt a magyar egészségügyben minden ember számára biztosított orvosi ellátást?Ez az orvosi ellátás az élet folytatását biztositó jog, vagy az igen gyors meghalás jogát biztosítja?
nemkati
@Eladott Ország: Tedd a képed mellé ezt a képet. Így kéne kinéznie egy több ágyas kórteremnek, ahol nagyobb eséllyel gyógyulnak a betegek, nem beszélve arról, hogy a beteg is egészen másképp éli az életét a gyógyulása alatt egy ilyen helyen, mint amilyen kórtermek Magyarországon vannak. Ha Magyarországon az egészségügyi ellátás világszínvonalú, ahogy fideszék mondják, akkor ez pl milyen?
www.medik-medical.com/data/upload/ueditor/20171201/5a2126d05af62.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.