A liofilizált gyümölcsök olyan termékek, melyek a liofilizációs eljárást alkalmazzák a nedvesség eltávolítására. A liofilizáció egy olyan folyamat, mely során a gyümölcsöt először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson történő körülmények között a víz egyenesen jégből gáz halmazállapotba (szublimáció) kerül, megkerülve a folyékony állapotot. Ez a folyamat a hőt minimálisan használja, így megőrzi a gyümölcs eredeti ízét, színét és tápértékét. A liofilizált gyümölcsöknek számos előnye van: Tápanyagtartalom megőrzése: Mivel a liofilizáció alacsony hőmérsékleten zajlik, a gyümölcsben található vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok nagy része megmarad. Természetes íz és aroma: Az alacsony hőmérsékleten történő feldolgozásnak köszönhetően a gyümölcs íze és illata meglehetősen intenzív marad. Hosszabb eltarthatóság: A nedvesség eltávolítása miatt a liofilizált gyümölcsök sokkal hosszabb ideig eltarthatók, mint a friss gyümölcsök. Könnyű tárolás és szállítás: Mivel a...

Forrás: magzsola.hu
Feltöltő: Kalocsai Sándor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.