Fejlemény van a Nemzeti Színházban történt súlyos baleset ügyében. A blikk.hu megszerezte a hivatalos szakértői véleményt, mely szerint a színészek nem vonhatók felelősségre és több foglalkozási szabályszegés történt az eset kapcsán.

Elkészült a hivatalos szakvélemény a tavaly novemberben a Nemzeti Színházban történt súlyos balesetről – értesült a blikk.hu. Mint arról a propeller.hu is beszámolt, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia métereket zuhant a Vidnyánszky Attila által rendezett Rómeó és Júlia című előadás díszletéről. A lap úgy értesült: a vizsgálat egyértelműen rámutatott, a színészek nem vonhatóak felelősségre a baleset miatt. A szakértői vélemény szerint több foglalkozási szabályszegés történt az eset kapcsán.

Kiderült, kik a felelősei a Nemzeti Színházban történt súlyos balesetért

Kiderült, kik a felelősei a Nemzeti Színházban történt súlyos balesetnek/Fotó: MTI/Soós Lajos

A szóban forgó esetben számos foglalkozási szabályszegés is történt. A blikk.hu úgy tudja, legalább négy személyről van szó, akik a díszlet megalkotásában, felépítésében és ellenőrzésében vettek részt. A szabályszegések egyértelműek. Ezek között szerepel a nem megfelelő mennyiségű korlát elhelyezése a díszletben.

Horváth Lajos Ottót, jogi képviselőjén Dr. Borbély Zoltánon keresztül nyilatkozott a Blikknek. Ebben nem cáfolta a lap értesüléseit.

„Nem kérdés, hogy a büntetőeljárásban a színészek nem vonhatók felelősségre, evidens, hogy ők sértettként vannak jelen. Másként fel sem merülhetnek, hiszen Horváth Lajos Ottónak sérülései súlyos egészségromlást és maradandó fogyatékosságot idéztek elő. Itt nem megoldás a vizsgálóbizottság, több ember felelőssége megállapítható és erre egyértelmű jelek utalnak, nincs helye az áldozathibáztatásnak”

– fogalmazott az ügyvéd.

Bár az egyeztetés eddig úgy tűnik békében zajlik az érintettek között, ez nem jelenti azt, hogy a két színész a jövőben is a társulat tagjai maradnának. A blikk.hu úgy tudja, sem Ottó, sem Júlia nem tér vissza a teátrumba dolgozni.

Forrás: blikk.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Úgy szeretném megtudni, hogy egy Blikk (??) hogy tud megszerezni ilyen hivatalos papírokat.

Vidnyánszky mint a színház igazgatója és a színdarab főrendezője persze semmiben nem felelős.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Horizont: amikor még csak mezítlábas polgármester volt zuglóban
KisTehen
@Horizont: mama ... és ner péter se tudta, hogy milyen szerződéseket írattak alá vele, amíg a diákhitelközpont vezérigazgatója volt
Géza
Attól, ha valaki megsérül, még lehet hülye.
KisTehen
@Horizont: ezt szarhází is belátta, amikor beszélt ner péterrel ... és már egyből nem akarja feljelenteni ezért ner pétert

HAHAHA
Loksmith
@Horizont: Itt soha semmiért sem felelős.
CsipkeRózsa
Nincs felelős, az a hülye állvány tehet mindenről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.