A felnőtt cigány lakosság igenis tehet arról, hogy az életkörülményei olyanok, amilyenek, hogy a legális munka helyett a segélyezésre számítanak csupán- állítja a cigány családokkal nap mint nap kapcsolatba kerülő pedagógus. L. Ritók Nóra szerint ezt ki kell mondani, nem szabad álságosan az emberi jogokba vagy a misztikus cigány kultúrába bújtatni a problémákat.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sara
L. Ritók Nóra nagyon visszafogottan megfogalmazza mindazt amit a politikusok és jogvédők (?) nem hajlandók
meglátni.
gondolkodo
Vannak, akik jól -mert tárgyilagosan és előítéletek nélkül- látják ezt a témát.
Sajnos, a cigánykérdés nagypolitikaiból lett társadalmivá, nem pedig, ahogy kéne, fordítva.
Több tanult cigány kéne - hangzik el nap-mint-nap. Ez kevés! Olyan tanult, értelmiségi cigányok kellenének, akik példaképek lennének! Sajnos, ők hiányoznak. Csak két kirívó példa: a borsodi vajda 10 millióval tartozik az APEH-nek, Mohácsi Viktória előbb beszél, aztán gondolodik(?). ("Azért szúrták meg Cosmát, mert biztosan cigányozott!")
Úgye, a nagypolitika nem akarja, hogy ők (nem tudom nagy betűvel írni!) legyenek a példaképek? Ha nem, miért tűrik meg a politikai életben őket? Similis simile gaudet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.