Angolul tanul, és lehet, hogy elhagyja az országot az ország egyik legtehetségesebb fiatal énekese.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Evikati
Az a helyzet, amiben most Oláh Ibolya van, nem biztos, hogy etnikai probléma. Nagyon tehetséges lány,drukkoltam neki. Megkapta a lehetőséget, de nem tudott élni vele, mint esetleg mások. Tudomásom szerint nem tud alkalmazkodni, nem képes kompromisszumokra és makacs. Sokan segítették őt, önzetlenül, jóakarattal. Nagy kár érte. Sajnálom, hogy elmegy az országból.
Vera1944
Evikati. Amit leirtál, valóság. Sajnos ez a kislány nem tud beilleszkedni öntörvényü. Ezt a Madonna megteheti, mert világhiresség lett belőle. Oláh Ibolya tehetséges nagyon, de a világhirnévtől még messze van ezért bizonyos kompromisszumokat kellene kötnie saját magával.
zia
@Evikati: Egyetértek veled, amit hozzá fűznék az annyi, hogy bizonyosan nem etnikai probléma.
Emlékszem, amikor egyenes adásban törte el a kezét.......ez visszatetsző legalábbis nekem.
Geszti , Novák, Kern, Törőcsik és még páran segítették, de Ibolya bizonyította, nem tud alkalmazkodni.
Az élet arról szól, hogy alkalmazkodunk.........néha akkor is ha nagyon igazságtalan és nehéz..........De semmiképpen nem ököllel megyünk a vasajtónak, még szerencse, hogy nem a győztesnek ugrott.........
gondolkodo
@Evikati: Kár bizony, ha elmegy!

Szerintem -szubjektív vélemény!- a verseny erdményénél is szerepet játszott származása. Az, hogy cigány, egyértelművé tette, kevesebb szavazatot kap! Ebben szerepe van a rasszizmusnak is ("Nehogy má' egy cigányra szavazzak!"), no és annak, saját "rétege" nem tudott annyi emeltdíjas SMS-t küldeni! (Aztán a következőkben felszínre került, ami addíg csal logikával volt alátámasztható: ott is burjánzik a csalás!)
Az, hogy nem tudott a lehetőséggel és a segítséggel élni, írom addigi életének számlájára. Előzőleg nem sok segítséget kaphatott, a kéz, mely felé nyúlt inkább ártó volt (itt lelki ártalomra gondolok!), ezért nem ismerte fel, van önzetlenül segítő kéz is!
reallatas
@Vera1944: Nos itt ugrik be megint a sajátos mentalitás, mert ennek a rasszizmushoz bizony megint az ég világon semmi köze.
menasagh
@gondolkodo: Úgy érted, hogy ha valaki cigány akkor kötelező a számomra rá szavazni, mert hanem rasszista vagyok ???
zia
@gondolkodo: Hát Lakatos Krisztián miért érzi magát jól? Itthon! Pedig Ő is elesett az első helyezéstől! Vagy Gáspár Laci, vele is minden rendeben van, dolgozik és nem a származására hivatkozva panaszkodik...........
Evikati
@zia: igen, ezért gondolom én is, hogy ez az elkallódása nem a származására vezethető vissza.
xu
Jobb, ha itthon marad, mert itt senki nem bántja a cigányokat; főleg nem a tehetségeseket. Világhíres prímásaink, zenekaraink vannak évtizedek óta. A 100 tagú még ma is rendszeresen jár Japánba. A tökéletlen politikusok bebeszélik a nép hasába a hülyeséget és sokan ezen csámcsognak. Nem tudták bizonyítani a TTSZTGyörgy és egyéb eseteket sem; most meg a pofájuk súlyban van.
Ibolya! Nehogy Itáliába menjél, mert ott negatív élményeket kaphatsz!
Evikati
@gondolkodo: azt gondolom, hogy a második helyezés neki nagyon jól jött a későbbiekben. Az emberek megtudták, hogy egész Tapolca mozgósítva volt az első helyezett megszerzése érdekében. Bár Tóth Vera is nagyon tehetséges, azért neki valóban sokan besegítettek az győzelem érdekében. Ez később a média jóvoltából, csak segítette Ibolya karrierét építeni. Sajnos ezzel a lehetőséggel nem élt. Meghívták az Aidába szerepelni, ami nagy megtiszteltetés és anyagilag sem rossz. Innen is kirekesztette magát. Felnőtt ember, itt már nem nagyon érdekes, hogy honnan kapaszkodott fel.
gondolkodo
@zia: Igaz, de Ők nem árvaházban nevelkedtek!
reallatas
@menasagh: /ma, 9.49/ Nyugodj meg ha így haladunk ez is evidencia lesz előbb utóbb. Üdv.
zia
@gondolkodo: Éppen azért bizonyos szempontból könnyebb lehetne neki. Nem ivódött belé a cigányok "életvitele" mentalitása. Ott is szerették, segítették, hiszen a mai napig védelmet kap "Anyácskától" akihez bármikor bizalommal fordulhat. Ha Ő nem segít magán más sem tud! Neki kell élni az adott lehetőségekkel, és néha nem ártana ha megfelelő alázatot is tanúsítana a tapasztaltabb pályatársakkal szemben.

Segíts magadon az Isten is megsegít!

furfang
" El lehet menni! tt lehet hagyni minket" mondta nemrégiben hazánk legnagyobb mókamestere. Fiatal ember Oláh Ibolya, próbálja meg a szerencséjét máshol is, hátha bejön neki. Ha nem, akkor még mindig visszajöhet. Nem az az érdeke, hogy cigány, vagy nem cigány, a tehetségét hol tudja kamatoztatni leginkább. ( tartok tőle hogy főképp idehaza, de próbálja ki máshol is magát.) Ahogy én látom a " vergődését" nem etnikai, mind inkább a természetéből fakadó problémáit kell legyőznie. Ha ez nem sikerül neki, boldogtalan lesz bárhol él.
xu
Azt mondják, hogy a cigány lányok 1 cukorral édesebbek!
szöszmösz
Ibolya nehéz örökséggel indult de lehetőséget kapott. A sztárvilág -mint más sem- a fair play világa. Keményen küzdeni és akarni kell a talpon maradáshoz. Meg kell tanulni alkalmazkodni és ha kell alázatosnak lenni. Rangsorolni kell tudni, mi az ami még belefér, mi az ami nem. Senkit nem érdekel az, hogy milyen származású és ebből nem is lehet erényt kovácsolni. Célirányosan, következetesen küzdeni kell, és elsőként saját magát kell leküzdenie.
menasagh
Szerintem meg többre értékeli magát mint ahogy azt mások gondolják.....
furfang
@berikora: én is azt hiszem, hogy sokaknak az a problémája, hogy az szdsz által SZÍTOTT nemzetiíségi politikai befolyás hatása alá kerülnek. Ez a párt álnok módon a " másság" védelmének a zászlaját lengeti, és közben úgy generál nemzetiségi, vallási, szexuális identitás béli különbségeket és nézet eltéréseket, mintha ezeket csitítani akarná. Így lehet hivatkozni a többségi azaz a magyar társadalom nácizmusára, fasizmusára, amellyel fenn tudják tartani magukat, de legalábbis romboló politikájukat.
xu
@furfang: Elgondolkodtató megjegyzés. Amíg nem harsogtak ilyeneket szó sem esett róla. Azt hiszem, hogy mesterségesen generált álságról van szó.
furfang
"sokak szemében "csak egy cigánylány vagyok " mint ahogy Tóth Vera pedig "csak egy magyar lány" mindaddig ameddig hosszú távon be nem bizonyítják maguknak, és másoknak is, hogy az Istentől kapott tehetségükkel élnek, vagy visszaélnek. De ez elsősorban rajtuk múlik, és nem a " sokakon"
Lajos10
Egy kedves tehetséges ember de ki ütközik rajta a neveltetése bocs a nevelőjétől de ez nem az ő baja de nem is az Ibolyáé .Sajnos rosz helyre született és ez végig kiséri az egész életét .
furfang
@xu: bizony a " rendszerváltás" előtt ilyen problémákkal nem küzködtünk. Mindenki tudta, hogy vannak itt mindenféle nációk, akikről azért nem trudtunk sokat, mert belesimultak egy ország rendjébe, akik itt maradtak, mert el tudják viselni a magyarok mentalitását. oltak szexuáűlisan nem a megszokott módon viselkedő emberek, akik magánühgynek tekintették szexualitásukat pontosan úgy ahogy a többség is az övét, és megfértünk egymással, he nem került szóba, nem kukucskáltunk egymás lepedője alá.
Aztán jött az SZDSZ, és belsz...rt a ventilátorba , és összekent mindenkit, a saját mocskaival. Ellenségeskedést szított békés emberek között, és erőszakkal betolakodott a magánszféráinkba az aberrációival, a stigmáival. Szerintem az külön egyéni csapás, ha valaki közel engedi magához ezt a manipulációt, és megfertőzi önön békés életét ezzel az állandó és alattomos, a kisebbrendűségi érzés felpiszkálására épitő szellemiséggel.
xu
@furfang: Így igaz! Még megemlíteném a drogozást is. A múltban (átkosban) is voltak drogosok (én a gazdagabbak köreiben találkoztam vele). Sőt a világban már nagyon régóta (Verne is írt róla). Amíg nem kezdték el világszerte kürtölni ezt a témát nem is volt vele nagy baj. A drog üzletágnak érdeke volt ezt a manipulációt bedobni, hogy fellendüljön és iparággá fejlődjön a biznisz! Ma már hihetetlen piacuk van!
Vera1944
Amikor fentebb azt irtam ,hogy nem tud beilleszkedni, nem a származása miatt gondoltam erre. Hanem ahogy beszélt másokkal, mindenkit letegezett az olyan riportert is aki bőven az apja lehetne, aki egyébként a riport alatt ez nem igaz. Anyáűcska az intézeti évek alatt is következetesen magázta Ibolyát, de ezt ő nem vette észre. Nincs senki mellette?Anyácska az intézeti évek alatt kitüntető figyelmet biztositott Ibolyának. Aztán goromba és bárdolatlan mindenkivel. Nem kellene Nyilván erre felhivták a figyelmét, tehát megkellene próbálnia moderánia magát. nem kellene elmennie csak jobban figyeljen oda magára.
lindea
Én erre csak azt mondom hogy akkor Molnár Ferenc "Caramel" miért nem CSAK egy cigány srác mások szemében? Ez hülyeség ahogy van!

Ja és szerintem a szavazatok Rá is mentek szépen....mivel annó meg is nyerte a versenyt....
Vera1944
elrontottam, valamit elnyomtam a gépen, igy bizonyos rész értelmezhetetlen. Tehát a riporter következetesen magázta de ezt ő nem vette észre. Nem volt egyedül, mert Anyácska mindig kitüntető gondoskodással volt iránta az intézeti évek alatt is. (már tudom elment az egér)bocs.
furfang
Idézet Popper Péter cikkéből:Az agresszivitásból tehát csak akkor lesz erőszakos viselkedés, ha a szocializáltságból fakadó fékek gyengék. Ha az érzelmi kulturáltság, az erkölcs, a műveltség megakadályozza az erőszakos viselkedést, a dühös indulat más utakra terelődik. Lehet belőle munkatevékenység - ezt nevezik elaborációnak -, de átalakulhat szorongássá, depresszióvá, sőt az is előfordulhat, hogy az agresszív indulat iránya megváltozik, s a külvilág helyett önmaga ellen fordul.

Önsorsrontó akciókká terebélyesedhet, s emberünk például fontos kapcsolatait szétrombolhatja, kedvező állását otthagyhatja. Az öngyűlölete akár öngyilkosságot is okozhat. Az ember egyik nagy feladata, hogy megtanulja dühös indulatait tudatosan szabályozni, a helyzetnek megfelelő ellenőrzött viselkedést megtalálni.

De egy indulattalan ember legalább olyan ijesztő, mint az, akit kritikátlanul sodornak és dobálnak az indulatai... Mégis igyekezzünk hát kiirtani magunkból az "állati" indulatokat? - kérdezte valaki Füst Milántól... "Irtsd őket csak nyugodtan és teljes erőből - felelte az író -, még mindig marad belőlük több mint elég, egész életedre!"

Prof. dr. Popper Péter
Vera1944
utoljára irok (hálistennek mi?) ebben a témában Gondolj arra Ibolya, hogy egy orvos, vagy a Te műfajodból bárkinek mennyit kell dolgoznia ahhoz, hogy befutott sikeres ember legyen. Ha egy orvos elvégezte az egyetemet, nem biztos, hogy ismert is lesz., hogy az legyen, tovább kell képeznie magát akár vértizzadva is. Te sem adhatod fel. Hogy csak egy cigánylány vagy? De mutasd meg, hogy a cigánylányból is lesz valaki. Akard, küzdj, ne add fel. Ihhon ismerik a nevedet, külföldön mit tudnak rólad? A kezdet mindenhol nehéz, ráadásul ha nem beszélsz nyelveket vagy csak egyet is reménytelenné válik a dolog.
MaxGraf
Ezen kezdünk el siránkozni ! Hány tehetséges,tanult magyar fiatal,(pl.orvosok,egészségügyiek..) voltak kénytelenek elhagyni az országot mert az ottani fizetésekböl szinte lehetetlen ember módjára élni,gyermeket nevelni !A Maunika showba még beveszik,ott lehet szerepelni !
xu
Ellentmondásos ez a kislány sajnos!
almalibre
Ibolya a versenyben bebizonyította, hogy – bár nem rendelkezik a legjobb hanggal – mindenképpen a nagyon tehetséges énekes előadó. Nincsenek előítéleteim a cigánysággal szemben, viszont van némi tapasztalatom, dolgoztam cigány előadókkal és tanítottam nevelő intézetben is.
Nem szerencsés Ibolyát hasonlítgatni Gáspár Lacival, vagy Caramellel, mert más az alaphelyzetük és ezáltal más az, amit szeretnének elérni. Gásbár egy narcisztikus alkat, mindent alárendel annak, hogy középpontban legyen, Caramel pedig egy kiváló manipulátor. Ibolya nem sztár akart lenni, hanem szabad ember. Miután kiszabadult az intézetből, híres lett, rá kellett döbbennie, hogy nem úgy működnek a dolgok, ahogy Ő a fűzfa alatt gitározgatva elképzelte. A nevelők helyett jöttek a menedzserek, akik elkezdtek neki diktálni. Kemény a művészvilág, kevesen tehetik meg, hogy azt csinálják, amihez kedvük van, mert többnyire az nem hoz pénzt. A közönséget ki kell szolgálni és ez kompromisszumokra kényszerít, amiknek Ibolya nem óhajt behódolni. És sajna itt üt vissza a származás, ő is vére rabja, nem fogadja el a játékszabályokat, így kirekeszti saját magát.
Szándéka a külföldre való menetele tekintettében, felér egy öngyilkossági kísérlettel. Dolgoztam külföldön vendég táncosként, és most is külföldön élek. Aki egy másik országba érkezik, hihetetlenül kiszolgáltatottá válik, csak a gyorsan alkalmazkodni tudó, alázatos személyek tudnak talpon maradni. Ha Ibolya nem tudta kihasználni a hírnevét itthon, nem sok esélye van külföldön, bár igaz, hogy utcai gitárosként elég szabadon élhet, feltéve hogy sikerül engedélyt kieszközölnie…

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.