A halálközeli élményt átélők félnek tapasztalataikról beszélni. Ennek két oka volt és van: a halál torkából visszatérni sokaknak olyan trauma, amiről nem szívesen beszélnek, mások pedig attól félnek, elmebetegnek fogják nézni őket…

Forrás: ideal.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Diamont Frost
Olvastam: Moody: "Élet az élet után" c. könyvét..... ebben a szakértő orvosok a halálközeli élmények létrejöttét , a halál pillanatában beálló biokémiai folyamatokkal "magyarázták". Amikor leáll a sziv, az agy kevés oxigént kap, a vérnyomás leesik, a szem nyitva, a fényt látja......... szóval szerintük mindez magyarázatot ad a megtapasztalt halálközeli élményekre.
Szerintem VAN még valami több is, ..... más is,....amire nincs magyarázat./. majd megtudjuk./
anka
@Renrol: Én értettem mit mondtál, nem konkrétan arra mondtam én se. Mondjuk azért most már én is kiváncsi lettem, - Te tettél kiváncsivá! - és pedig azért mert ilyen ritkábban van, mint a mi estünk.
SzendiGabor
Egyenlőre a neurobiológiai magyarázatok elég jól értelmezik a halálközeli élmények majd mindegyik aspektusát. Pl. az olyan misztikusnak tartott testenkívüliség élmény (erről részletesen írtam az Isten az agyban könyvemben), könnyedén kiváltható a parietális lebeny egy területének ingerlésével. Sok élmény lenyűgöző és beindítja a fantáziát, de a tudományos magyarázatuk rendelkezésünkre áll.
menasagh
Hát nem is tudom.....ugyanis, mi is tulajdonképpen a halálközeli élmény ?
Mert ugye azt csak az tudná megmondani aki meghalt, aki túl élte az csak az élményről tud beszámolni de a halál és az az körüli dolgokrol nem, mert ne jutott odáig.
Az ilyen dolgokban sokkal több a fantázia mint az átélt események valódisága. Aki egy olyan helyzetbe kerül, annak nem az a fő szempont, hogy rögzítse az eseményeket, hanem a z élethez való ragaszkodás, minden létező momentum felhasználásával.
ugyeugye
@kekesfekete: Richard Bach írta a Sirályt :)
Diamont Frost
@Szendigabor
Számomra az a megfoghatatlan "talány", hogy miképpen képes valaki, aki pl. műtéti altatásban van, vagy balesetet szenvedett, eszméletlen..... mégis "látja "magát egy bizonyos magasságból,----- "emlékezik" szavakra, amik elhangzottak, mialatt ..... tulajdonképpen nincs is a tudatánál??
Nem hinném / bár laikus vagyok/, hogy mindez a beindult "fantáziának" tudható be!
Megköszönném, ha röviden válaszolna. Köszönettel: Renrol

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.