A Sziget kedden, a nulladik napon, kicsit megkomolyodik. Az előző napi Tankcsapda koncerten az emberek önfeledten tombolhattak és ünnepelhették az együttes 20. születésnapját. Bár nevetésből, jókedvből és természetesen jó zenéből most sem lesz hiány, a mai nap egy fontos üzenetet hordoz.

A Zene a rasszizmus ellen (ZARE) kezdeményezés eredetileg Nagy-Britanniából indult, itt két ilyen mozgalmat is jegyeznek. Évtizedek óta a kirekesztés ellen harcoló Rock Against Racism (RAR) és a Love Music Hate Racism (LMHR) közösen kereste meg a Sziget szervezőit azzal a céllal, hogy Magyarországon is legyen valami hasonló összefogás.

Így, az egész kedd a rasszizmus elleni harcról fog szólni. Délután egytől több mint 50 hazai és külföldi előadó csap a húrok közé. A mai nap főbb fellépői: 30Y, az Anima Sound System, Balázs Fecó, a Bikini, Charlie, Deák Bill Gyula, Geszti Péter, az Irie Maffia, a Kaukázus, a KFT, a Kispál és a borz, az LGT Baráti Kör, a Quimby, a Republic, Rúzsa Magdi vagy éppen a Zanzibár. 

A külföldi muzsikusok az LMHR zenész-aktivistái, akik olyan nagy nevek, mint Drew McConnell, Lee Mavers vagy Jimmy Pursey. A világzenei nagyszínpadon ma, a dzsesszé lesz a főszerep, ez is a ZARE programcsoporthoz tartozik. Tervek szerint, ha zene a rasszizmus ellen nap nem is lesz jövőre, azért várhatóak Jazz koncertek 2010-ben is. 

Aki pedig még este sem fáradt el, az a nagyszínpadok után átmehet a sátrakba és a kisebb helyszínekre, ugyanis 23:00-tól még több remek előadó lép színpadra. Ilyen az A38-wan2 sátorban az Anna and the Barbies, a Back II Black, a közvéleményt is megosztó Ganxsta Zolee és a Kartel, a Ladánybene 27, valamint Sub Bass Monster.

A Budapest Jazz Klub színpadán Berkes Balázs, Binder Károly, Borbély Mihály, Csany, Kőszegi Imre, a Lattmann Quartet, illetve Szakcsi Lakatos Béla, illetve Vukán György várja sok szeretettel a stílus szerelmeseit. 

Sokszínű napnak nézünk elébe, sajnos az időjárás nem kegyes velünk, így érdemesebb melegebben öltözni, a csúcshőmérséklet 25 fok körül várható.

Helme

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

OKOS
Bizony a legszívesebben én is elhúznám a politikai elit nótáját úgy rendesen betyárosan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.