Hiába lehetne a digitális rendszereken eredeti nyelven, felirattal sugározni a filmeket, a csatornák fukarsága miatt erre még várni kell. Pedig akár a tévével is tanulhatnánk nyelveket.

Forrás: Index.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bombi02
@Január: Igazat írtál. Nem sokat segítik őket. Néhány feliratozás van pl Híradó, Barátok közt...a filmek általában nincsenek feliratozva.
bigyibogyo
@Január: teletext -en 1 nyelv van feliratova, nem?

@messzelato: es nincs benne sok spec szo?
batukán
Magyarorzágon magyar nyelv szóljon, aki nyelvet akar tanulni, megteheti másmódon. Ez itt nem Anglia!
Január
@bigyibogyo: Teletext az van, és ott a 334-es oldalon a Híradó feliratozva. Nagyon nagyon ritkán 1-1 film, ez édes kevés. A hallók hány filmet nézhetnek meg szinkronizálva? Legalább ennyi kellene feliratozva is, állitólag mindenki egyenlő ebben az országban, nem?

japantenger
@batukán: és kérdem én, mit tegyen az, aki nem teheti meg, hogy több tízezreket fizessen egy egy nyelviskolának/nyelvtanárnak?
nézzük meg Görögországot, ott például szinte minden műsör angolul megy mégsem felejtették el az anyanyelvüket, csak kaptak egy lehetőséget hála a tv-nek, és igy nem kell vagyonokat nyelvoktatásra költeni... hallgasson csak meg bárki egy görögöt milyen gyönyörüen beszél angolul (és ez persze turizmus szempontjábol sem utolso ... gondoljunk csak arra, hogy nálunk melyik faluvégi szuvenires tud szinte anyanyelviszinten legalább egy világnyelvet..?..)
csikknorisz
En mindig eredeti hanggal nezem, felirattal, akarmilyen nyelvu. Persze csak ha egyedul nezek egy filmet, mert ha tobben nezzuk, akkor altalaban rajtam kivul mindenki a szinkront preferalja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.