Ugye Te nem tartozol azon emberek közé akik úton-útfélen azt szajkózzák, hogy a külső nem számít?

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Evikati
Én is egyetértek, bizony a külső legalább olyan fontos, mint a belbecs!
Egy nő bármilyen korú, mindig legyen büszke nőiességére és hangsúlyozza azt.
Utcán gyakran látok szép, csinos, fiatal nőket, anyukákat. Kinyúlt tréningruhában, hatalmas pólókban (talán a férj ruhatárából való), ápolatlan hajjal, óriási műkörömmel.( El tudom képzelni, hogy otthon még jobban elhanyagolja magát.) Évek múlva pedig csodálkoznak, hogy a férj, barát más oldalán keresi a szórakozást.
(Otthonka, tréningruha nálunk tilos viselet!)
Kakastoll
Szerintem az első benyomás a külsővel kezdődik. Ha az már előre nem jön be, akkor abból nem igazán lesz kapcsolat.
Majd a sokadik találka után jön a belső.
Kakastoll
@ugyeugye: A legbelső sokszor csak a váláskor mutatkozik meg.....:)
ugyeugye
@Kakastoll: az is előfordul. és olyankor már örül is az ember, h hamarabb nem látta meg.
gondolkodo
Nagyon jó tanácsok. Az "átlagnő" az üzemből, a szalag mellől ne haza siessen pihenni, hanem útközben hazafelé üljön ben fodrászához, vegyen 1-2 új ruhaneműt, hogy csinosan és nőiesen várhassa élete párját haza, az üres tányérokhoz, mert mi másra is telik a minimálbérből! Megint olyantól a tanács, akinek halvány fogalma sincs, hogyan élnek sokan! Nem azért, mert elhanyagolt akar lanni, hanem holt fáradt és otthon várja a háztartás!
Ne legyen topis egy nő sem, de nem lehet maneken sem!
Különben is, az, hogy "külsőleg szép", filozófiai, nem pedig elvont fogalom. Kinek, ki - és ne akarja senki másnak meghatározni, hogyan tessék a másik!
Nem elég van a celebmacákból, aki a TV nyilvánossága előtt hívja fel anyját a főzőműsorban, hogyan néz ki a tepsi?
Különben is, ki szép. ki jó! A jóságot nevezzük "belső értéknek".
szaboria
@gondolkodo: Jólirtad a belsőérték többet ér mint a szépség.A csinosság és a szépségközött is nagy a külömbség.
Evikati
@gondolkodo: az, hogy egy nő szépnek érezze magát, nem a minimálbéren és a fáradságon múlik. Éppen az a cikk lényege, hogy ápolt legyen és fogadja el magát, a külső és belső értékeit. A nőiesség nem csak pénzkérdés, de ízlés és igény dolga is. Akármilyen fáradt voltam/vagyok, a hajam, körmöm, ruházatom mindig rendben van. Utálnám magam, ha nem így lenne.
bigyibogyo
@gondolkodo: szeritnem nem olyan nagy problema amiket felsoroltal. egyik sem mindennapi tevekenyseg. csajommal ugy csinaltuk,h mikor mentunk hetvegen bevasarolni kapott mindig valami aprosagot. 1 top, vagy nadrag. nem dragat, csak csinosat :)
egy baratomat lattam mennyit szenvedett mikor ugy gondolta,h a kulsonel fontosabb a belbecs. lehet idovel tenyleg ugy lesz, de ketlem. inkabb egyforman fotnos mind a 2. kezdesnel (elso par honap) biztos,h csak a kinezet.

@Evikati: nekem azaz erdekes ebben, amitirtal,h sok no ugy csinalja ahogy te. sokszor latom az utcan,h nagyon szepen megvan csinalva a haja, korme, tokeletesen oltozkodik es kozben a testevel pedig nem torodik. nalam szorosan osszetartozik az igenyesseghez,h a ruha alattis rendben legyen minden. ezt nem ugy ertem,h mindekinek ugy kell kinezni mint jessica albanak, de magahoz kepest legyen rendben. azert pedig dolgozni kell(ene). heti 3-4* 40-60 perc mozgas. mondjuk tv helyett ;)

Kakastoll
@bigyibogyo: "mikor mentunk hetvegen bevasarolni kapott mindig valami aprosagot. 1 top, vagy nadrag. nem dragat, csak csinosat :)"

Így kifejezve megalázó....
Evikati
@bigyibogyo: remélem, hogy nem úgy értetted az írásomat, hogy csak a külsőségekre adok, a testemmel pedig nem foglalkozom?
Nos, napi egy órát bicajozom a szobában hétköznap. Hétvégén kirándulás, télen nyáron. (A férjem egész héten irodában ücsörög.) Múlt vasárnap 10 km-t gyalogoltunk a budai hegyekben pl. Szóval a koromhoz képest nagyon jól nézek ki, ezt a visszajelzésekből is tudom:-))
szaboria
Mint nő irom a mai kinézetek borzalmask , mert ha majd örgszenek akkor fogják megtapasztalni mitártott az a sok kencefice amit magukra kentek.Műköröm gombásodást idéz elő annál aki több évig azt hord.
kramermoni
Természetesen számit , mind a külső mint a belbecs. Az előttem szólok szinte mindent elmondtam már, én csak egy kicsit viccesen próbálom megközeliteni, . Ugyebár a legnagyobb érték az egészség, ebben egyetértünk, és most köv. ami megtörtén egy ismerős hölggyel, hát aki nem állt sorba a szépségért kétszer mikor osztogatta a Jóisten. , elment egy UH vizsgálatra , mikor készenvolt , azt mondta neki az orvos, hölgyem gyönyörüek a vékonybelei, - válasz, Dr.Úr legalább akkor mostmár tudom, hogy bennem is van vmi .szép..
kramermoni
helyesbitek: az előttem szólok mindent ...
kamazuka
Hogy is vannak ezek a kenceficék?
A bálna belének faláról lekaparják azt az ámbrának nevezet bélzsírt,amit heves együttlétekkor az emésztőcsatornáinkba juttatunk akarva akaratlan.A guanó-szigetek madár ürülékéből nem csak műtrágyát,de ilatos parfümöt is készítenek.
Egy munkahelyemen a főnök néninek tökéletes arca volt.Mikor a sors úgyhozta,hogy a lakásán kellet tárgyalni, az ajtót nyitó nénikének mondottam,-legyen kedves szóljon f néninek.
Mire az,nem látod én vagyok.
szaboria
@kramermoni: Kösz ez a hét nagyon jól fog indulni a szöszenetedre. Még apárom is jókat derülrajta.
Evikati
@kramermoni: :-)
A pézsmabölény nemes részéből is nagyon finom illatot varázsoltak. Ma már betiltották ezeket az illatszereket, mert emiatt pusztították az állatokat.
bigyibogyo
@Evikati: nem :) nem ismerlek, nem feltetelezem. csak beugrott a gondolat az irasodrol.

@Kakastoll: akkor meg szamitott az ar, a leanyzo is tudta,h ne valasszon 15 000 ft -os furdoruhat, mikor a 3000 ft -os is tokeletesen megfelel.
nem hiszem,h megalazo lenne annyi penzbol gazdalkodni amennyi van.
Evikati
@bigyibogyo: ajánlom neked a "Vers mindenkinek" posztom elolvasását. Kíváncsi vagyok a véleményedre:-)
szöszmösz
A külcsín és a belbecs témakörét az esztétika a "tartalom és forma összhangja"-ként aposztrofálja. Egy ember lehet müvelt, okos, de ha ápolatlan, büdös akkor nem szivesen vesszük a közelségét. A lábosban feltálalt, papirból fogyasztott étek sem azonos a tisztán, gusztusosan terített asztallal. Az Én gyomromat leginkább a mosdatlan, penetráns bűz ingerli, ami egy egyébként kikent, kiöltözött parfümfelhőből árad.
Most magamra néztem. Még mindig a kinyúlt pizsamámban és köntösömben ülök.
Na megyek és összeszedem magam.
Kakastoll
@bigyibogyo: Akkor csak a lényeget idézem:
"kapott mindig valami aprosagot"

Ez amit kifogásoltam. Kapni azt jelenti, hogy adsz, vagy ajándékozol.
Ha tudta, hogy kap akkor azzal is tisztában volt, hogy csak így juthat hozzá.
Na de nem kötekedni vagy sértegetni akartalak....csak eszembe jutott, hogy ha annak-idején így fejeztem volna ki magamat, a fejemhez vágta volna....:)

Hogy még érthetőbb legyek, ajándékozni csak olyan dolgokat szoktak ami nem föltétlen szükséges. A szükséges dolgokat pedig amúgy is meg kell venni.
gondolkodo
@bigyibogyo: Hetente, mikor mentek vásárolni, 2-3000 Ft-os apróság. Nektek. Az havi 10-12,000 Ft. Szerinted jut ennyi mindenkinek "apró figyelmesség"-re? Ha körülnéztek figyelmesen, észre kell vennetek, nem csak a munkakerülők csúsznak lefelé a társadalmi létrán, hanem azok is, akik önhibájukon kívül egyre rosszabb feltételekkel tudják a maguk és családjuk megélhetését biztosítani! "Ha nincs kenyere, miért nem eszik kalácsot?" kérdés távol áll a valóságtól!
denesmonika
@gondolkodo: a cikkben nem szerepel az, hogy a Váci utcában, vagy valamelyik drága bevásárlóközpontban kell vásárolni, és az sem, hogy heti rendszerességgel. Sokszor meglepődik az ember, amikor kiderül, hogy barátnője ruhája a turkálóból származik pl.

De sok felesleges kiadásról lehet lemondani (és ez saját tapasztalat, nem csak másoknak írom a tutit) még akkor is, ha az ember éppen, hogy ki tudja fizetni a számlákat. Csak végig kell gondolni, és magunkba kell nézni, amit nem szívesen tesz meg az ember.
És persze a szépség az szubjektív. Az ápoltság iránti igény is egyénfüggő, de mégis kifizetődőbb, mint elhanyagolni a megjelenést.
messzelato
@ugyeugye: A nőknek csak a belső számít!Ilyen a bőrülés,szervó kormány,klíma...

De szerintem nem a belső számít mert kifordítva minden ember rózsaszín!
Január
@szöszmösz: A 2. mondatoddal tökéletesen egyetértek, és ha ezen változtatni akarunk nagy diplomáciai érzék szükséges, mert ilyennel már találkoztam.
ugyeugye
@messzelato: a bőrülés? az nem belső tulajdonság, hanem külső adottság... nehülyüljünk már! :D
reallatas
Nos a felszínes vizsgálódás nem vezet igazi megismerésre soha, viszont csak a belső tényezőket vizsgáland, az pedig lehet, hogy visszahat a felszínre. Azért a hosszú évek tapasztalatai csak azt mondatják velem, hogy a gyönyörű külsejű alma, mit sem ér ha belülről kukacos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.